Abia iesit de la bărbier mă simteam cu 20 de ani mai tânăr. Chiar arat (zic eu) cu 10-15 ani mai putin decât am, mai ales datorită celor 20 de kilograme pierdute în ultima vreme (le declar nule și nu ofer recompensă găsitorului!)
După ce am schimbat niște valută la o casa de schimb, duduia de acolo (care chiar avea vârsta pe care presupuneam eu că o arăt), m-a pus să semnez o hârtie. Am rugat-o sa-mi spună despre ce e vorba, fară ochelarii de citit, sunt practic orb!
Răspunsul ei mi-a stricat toată ziua si cu siguranță multe din următoarele! Imi venea să plec înapoi la barbier, să-i cer banii înapoi cu ciubuc cu tot!
„Când o să ajung eu la vârsta dumneavoastră probabil o să pățesc la fel!”
Care „vârsta dumneavoastră” mai frate, păi ce am vârsta lui Matusalem?
E drept că barba mea e albă complet, dar părul nu! Nu sunt zbârcit și mă mișc fară sa-mi scârțâie genunchi, sau soldurile! Am dintii personali incă in gură, deci nici dupa dinți nu arăt vârsta mea reală! Plus ca nu-s darul nimanui!
M-am gândit ca o fi fost si ea la acelasi bărbier și se închipuie, tot ca mine, cu 20 de ani mai tânără, desi la un metru  (atâta era între noi) vad perfect, iar vârsta ei era de 40 de ani ÷ (fară minus!)!
Am plecat macar multumit că nu s-a oferit sa mă sprijine până la mașină dar probabil asta doar ca nu putea parasi postul!
După șocul cu prima nepoată care mi-a spus „bunicule„, ăsta a fost cel mai mare! Nu ma pot obișnui de loc cu bătrânețea pentru că in mintea mea, nu sunt batrân! Da de loc! Ba mă și mustru pentru unele gânduri care nu se potrivesc vârstei mele, ca nici trupul nu-i de vârsta care o are ( de obicei)!!
Auzi la ea: „La vârsta dumneavoastră”!

3.05.2022