Mi se impută resemnarea, fatalismul, pasivitatea și la o privire superficială chiar sunt oarecum așa cum sunt văzut! Nu sunt de felul meu așa și nici vârsta nu mă face să fiu cum sunt! Dimpotrivă, chiar sunt dezamăgit că după atâția ani, nu am reușit să mă auto-educ și înăuntru meu este tot un vulcan, tot un Ioan care mai repede ar da pălmi decât să întoarcă obrazul, tot cel care ar pune mâna pe topor pentru dreptul lui!
Marea mea problemă, sau mai bine zis problema lumii cu mine, este pragmatismul meu și realismul brut, care mă face să nu visez cai verzi pe pereți, oricât de mult mi-ar plăcea!
Situația în care se găsește lumea e ceea a unui bolnav de cancer, cu metastaze în tot corpul, care a epuizat toate tratamentele existente!
Vindecarea se mai poate produce doar printr-o minune dumnezeiască, iar această minune pe care o putem și trebuie să o cerem ( să facem ceva ca să o meritam, ca să ne fie rugăciunea auzită) rămâne totuși un dar, care poate să vină, sau nu!
În această situație propunerea mea este să fie amplificate postul, rugaciunea, participarea la slujbe, ca singura solutie cu oarecare șanse de reușită! Majoritatea dintre voi, care vă „luptați” cu morile de vânt nu agreați această variantă și ati repeta tratamentele cunoscute! Acest „luptați” l -am pus in ghilimele pentru ca lupta este mai ales în mediul virtual, lupte reale au fost puține, în ultimii doi ani și ca număr și ca participanți! Ele au aratat ( celui care nu doreste să se mintă singur) că sunt ușor de înăbușit, nu au adus nimic și că oamenii încă nu sunt dispuși sa-și riște avutul, nu mai vorbim de sănătate, sau viață! „Eroii” există doar in mediul virtual!
Cine vrea sa mă contrazică trebuie să-mi arate în care țară a cazut guvernul ticăloșit în urma manifestațiilor? In care țară sunt închiși cei care ne-au torturat fizic și psihic, doi ani de zile? Unde a devenit presa, ceea ce ar trebui sa fie? Care țară s-a rupt de OMS? Care țară nu se pregătește de valurile urmatoare de covid, de variolă, cu serii noi de „vaccin„? Medici executați pentru genocid cunoașteți?
Iar în privinta „războiului” este la fel! Pe care guvern îl interesează poporul pe care trebuie să-l conducă și nu cum să participe la nebunie în speranța unor câștiguri? Ne amenință foamea, frigul, scumpiri peste scumpiri? Și ce-i dacă? Principalele eforturi ale guvernelor sunt nu să ia masuri, ci să prelungească razboiul, să-l extindă! Sunt „aleșii” voștri, a celor care continuați și acum, să credeți, în democrație, în alegeri!
Stăm pe un butoi de pulbere, ni s-a pregătit la Davos abatorul, suntem deja în strunga din care nu mai există intoarcere! Oricare e sincer cu el însuși, trebuie să recunoască că nu avem ca persoane, sau ca opinie, absolut nici-o importanță, iar numarul nostru este doar o putere pur teoretică, pentru care nu exista nimic, ce ar face-o și practică!
5000 de mercenari au aparat „stăpânii” lumii! Pe cei care își bat joc de noi, iar noi mai 8 miliarde de oameni, din care 9 milioane erau doar elvețieni, din care la rândul lor 11000 erau locuitori din Davos, ne-am temut de ei! Am acceptat sclavagismul și/sau o moarte mai tardivă, de cobai jertfiți pentru experimente medicale!
Ne îmbătam cu apă rece pe net, cu niște iluzii deșarte, ne dam Zelinsky locali cu toții și ne construim în minte o realitate falsă în care credem cu tărie! Iar dacă cineva ține totuși ochii deschiși i se impută că e fatalist, resemnat și laș!
Dacă nu ar fi de plâns, aș râde cu poftă!

24.05.2022