Concediul este timpul care îl așteptăm fiecare dintre noi cu nerăbdare, așteptarea și amintirile după ce a trecut, ne fac zilele mohorâte mai suportabile.
Eu ca pensionar sunt tot timpul în concediu, o să spuneți, dar nu-i chiar așa; abia plecat de acasă, pe o carare de munte, pe plaje, sau pe malul unui lac, ești cu adevărat în concediu, liber! La mine e cel puțin așa!
Ce te faci însă dacă ghinionul nu face niciodată concediu de tine? Și la mine arareori face! Anul ăsta nu!
Am mers o săptămână în Pădurea Neagră și v-am povestit ca a tot plouat, dar ce nu v-am povestit este că am facut in prima zi … Zona Zoster! Altfel spus am dormit, cât am dormit, în șezănd și durerile au refuzat să treacă indiferent ce am luat! Și am luat!
Apoi am mers la o nuntă în România la cei mai buni prieteni ai noștri. Nu prea am avut nimic din ea, pentru că între timp am găsit ceva
medicamente care care chiar dacă nu-mi alină durerea, mă fac să fiu indiferent la durere! Și la toate din jurul meu!
De sâmbăta trebuia să merg la pescuit o săptămână, cu Liviu, așa cum fac în fiecare an! Un adevarat concediu, relaxare pură! Sigur boala nu mi-a trecut, dar s-a mai ameliorat, așa ca aș fi putut merge! Spun „aș fi” putut pentru că exact acum în perioada programată, lacul a fost închis pe termen nelimitat pentru o boală virală apărută la pești! Alta decât covid 19 pentru că sunt mulți viruși în lume chiar dacă Media încearcă să ne facă să credem că există doar unul!
S-a ales praful de tot pescuitul, fiind imposibil de găsit ceva asemănător, în două zile! Am mers totuși pe un fluviu! Main. Mai bine zis pe un lac, care comunică cu Mainul. Din păcate, pentru că comunicarea asta înseamnă că de câte ori trece vreun vapor, pe Main, la noi fie dispare apa din lac, fie apar niște valuri imense care duc totul cu ele, momeala noastră inclusiv!
În puținele pauze între două vapoare, se poate să prinzi ceva. Teoretic, practic mai greu! Noaptea de la ora 21 vapoarele au obligatia să se culce! Peștii o fac de bună voie, pentru că nu mănâncă unul indiferent de ce meniu îi oferi!
Vremea este bizară de-a dreptul, sunt zile în care nu mi-au ajuns hainele să mă îmbrac și altele în care mi-aș da și pielea jos de pe mine! Oricum o sa cadă ea singură după o săptămână în soare!
În rest e frumos, lacul e plin de nuferi galbeni, malurile de hârtie igienică folosită pe o parte! Nuferii nu miros, hârtia da mai ales dacă bate vântul! Și desigur că o face! Oricum după câteva zile nu mai contează pentru că nici noi nu mirosim mai bine!
In privință concursului stau bine, sunt pe podium, deocamdată pe locul trei pe care nu-l mai pot pierde fiindcă … suntem doar trei!
Pe primul loc este Mathias ginerele lui Liviu cu un crap de 10 kg, dar asta nu-i de mirare fiind începător și la prima partidă de pescuit! Liviu crap de 6 kg, iar eu cu o anghilă amărâtă de 80 de cm pe locul trei. Câte kg avea nu știu ca nu am cântărit-o fiindcă eu unul nu pun mâna pe așa dihanie! Chiar dacă are înotătoare și e încadrată între pești pentru mine tot…șarpe este! Și bineînțeles ca a trebuit să vină la undița mea! I-am făcut-o cadou lui Liviu, cu condiția să mă scape de ea de pe cârlig!
Concursul continuă până sâmbătă șansele
să se schimbe ceva sunt infime, nu se anunță nici o grevă a celor de pe șlepuri iar densitatea de pești din lac (după cum mușcă) e ceva mai crescută decât cea din vana de acasă!
Dacă se mai întâmplă ceva demn de remarcat am să revin!

13.07.2022

Update

Clean de 2 kg sunt tot pe locul 3

O altă anghilă 1kg sunt încă pe podium!