Pentru mine!
Au mai murit si altii odată cu el; Halep, Nadal, Jurgen Klopp, Hubert von Goisern….
Mi se impută de o cititoare că sunt ranchiunos și nu sunt creștin, așa cum ar trebui să fiu!
Are dreptate, nu sunt!

Și ea și multi alții, care au vazut o biserică ultima dată la botezul propriu, știu cel mai bine cum trebuie să fie un creștin, cum trebuie să se comporte în biserică și în afara ei! Ei toți sunt foarte preocupați de desăvârșirea noastră spirituală, deși în esență ne țin pe toți de tîmpiți pentru că considerăm biserica, preoții, slujbele, postul, necesare pentru mântuire, în timp ce ei toate astea le consideră, în cel mai bun caz, pierdere de vreme!
Mă rog,  e dreptul lor să o facă, mai ales ca ei nu au obligația să nu judece!
Am refuzat să-l felicit virtual pe barda, că bard nu-i mai pot spune, Tudor Gheorghe! Ba mai mult am spus ca ii întorc doar ce-mi dorește el mie, adică: „să moară liniștit că nu mă deranjează!” Recunosc nu prea e creștinește, dar am recunoscut de la bun început că in ciuda strădaniilor mele, nu prea am ajuns încă un creștin ortodox! Marea mea problemă este că am ajuns însă atât de departe încât „da să fie da și nu, nu!” Îmi spun sincer părerea despre un subiect, nu încerc să par ce ar trebui sa fiu, pentru unul sau altul! Si nu o fac pentru ca pe Dumnezeu nu-L pot înșela, chiar dacă pe oameni aș putea!
O întrebare care îmi vine acum ar fi dacă toți cei care sunt „mai creștini” ca mine, ca cei „bisericoși,” de ce merge lumea asta așa rău cu atâtia sfinți printre noi? Că doar sunt majoritari, nu doar în tară, ci în lume!!
Nu îi urăsc pe cei care „au sărit calul” cu „vaccinarea„, care au facut jocul guvernelor vândute, care s-au făcut complici la crimele asupra celor care nu au rezistat la a doua, a treia doza? Nu, deși as avea motive! Au pus și ei umărul la „vaccinarea” celor din familia mea, pentru a căror viață și sănătate, tremur zi de zi! Dar nici nu pot spune ca-i iubesc și mai ales nu-i mai pot vedea ca niște „oameni de excepție„! Ne facem, din păcate (eu cel puțin îmi fac) o imagine greșită despre majoritatea star-urilor! Ei au un „dar” pe care l-au folosit, sau conjunctura i-a ajutat sa ajungă cine sunt, dar asta nu presupune, de cele mai multe ori și calitatea umană, pe care le-o atribuim noi!
Ca atare când își dau „arama pe față,” sunt foarte, foarte dezamagit! Nimeni nu primește un astfel de dar, cum au primit ei, doar pentru el insuși! Faptul că au ajuns „cineva„, conferă cuvântului lor „priză” la public, putere!
Ori când „se vând” celui rău, mai ales că nu sunt lipsiți ca să o facă, arată doar că au irosit acest dar și că nu merită sa fie băgați în seamă, ba chiar trebuie evitați ca „contagioși„!
Ei au construit un zid înalt între noi și nu mă vad pe mine obligat să-l dărâm, mai ales că nu-i rău să rămânem fiecare pe partea dorită!
Dar fiind cât de cât o „spoială” de creștin, dacă își recunosc greșala as fi totuși capabil să-i iert! Mă indoiesc că au însă puterea să o facă!

1.08.2022