Dacă Gorbaciov murea tânăr, Germania nu se mai reunifica, nu devenea cea mai mare puterică economică a Europei și nici motorul UE! Țările socialiste (țara noastră) nu-și recâștigau libertatea, mai ales „libertatea” de a urma fară cârtire ce le cere NATO, sau UE! Prostituția, homosexualitatea, educația sexuală precoce, corectitudinea politică, nu ne erau impuse de nimeni! Trăiam tot sub dictatură, dar fiecare națiune sub dictatura ei, nu toți sub cea de la Bruxelles sau Washington!
Da, probabil mai am fi trăit o vreme în foame și frig, dar nu asta ne așteaptă și sub noii dictatori?
Da, televizorul, ziarele, toată Media ne-ar fi mințit mai departe, dar nu asta fac și acum? Unde mai pui că înainte mai puteai asculta posturi straine, care spuneau altceva decât cele de acasă! Azi nu mai este cazul, toate spun aceleași minciuni!
Da, benzina era scumpă, de trebuia să te gândești bine dacă un drum e necesar sau nu, dar nu este și astăzi la fel?
Da, eram închiși fiecare în țara lui și era foarte dificil să o părăsești, dar trecând peste „pauza de vară” nu e la fel si astăzi?
Da, nu aveam McDonald, nici blugi, nici cafea, nici, nici, nici…dar aveam industrie, agricultura, flotă comercială, armată, aveam piețe de desfacere, în Africa, Asia, eram o națiune producătoare și independentă, nu trăiam din „pomeni” împrumuturi și întins mâna!
Da, bisericile erau mai goale, dar cei care intrau în ele aveau mai multă credință, decât „mascații” care vin astăzi!
Dacă Gorbaciov murea în anii ’80, Putin rămânea un spion oarecare, în DDR!
Războiul din Iugoslavia, sau Siria, nu ar fi avut loc! Cel din Ucraina nici atât!
Occidentul ar fi avut „concurență” mai departe și nu ar fi sfârșit-o, prin a fi sedus de comunism!
A fost mai bine că Gorbaciov n-a murit decât acum și că a întors toată lumea pe dos?
Pentru noi, cei care am profitat de „răgazul” dintre dictaturi, da! Pentru copiii și nepoți noștri, sigur nu! Ei vor trăi într-o dictatură mai cumplită, decât cele prin care am trecut noi, din care nu mai ai unde fugii, o dictatură la care doar Iisus Hristos, îi mai va putea pune capăt!
O dictatură în care o să fie (aproape) toți semnați în frunte, dar nu ca Gorbaciov!

31.08.2022