Absurdistan , planeta albastră, continuă să se învîrtească înapoi, cu viteză din ce în ce mai mare!
În data de 18.09.2021 un client de 49 de ani, alcoolizat, l-a împușcat pe studentul de 20 de ani care lucra la o benzinărie, pentru că acesta a refuzat să-i vândă bere, dacă nu o comandă prin mască!
Ieri s-a terminat procesul, iar sentința a fost de condamnare pe viață! O sentință corectă?
Da și nu!
Da, pentru că doar o viață poate (oarecum) plăti altă viață!
Nu, pentru că în cazul de față condamnarea este mai mult politică, mai mult avertizare, pentru cei care se împotrivesc statului, decât juridică!
De ce spun asta?
1.Făptașul a fost descris la vremea crimei asa cum suntem toți descriși, cei care nu am acceptat dictatura cu aplauze; spălat pe creier, radical de dreapta, anti-democratic samd.
Ca atare a fost prin el pedepsită „opozitia„!
2. Justiția ( teoretic) oarbă în ceea ce privește pe cel care îl judecă, face o mare diferență între sentințele ei: între germani și imigranți, între alcoolizați nepolitici și politici, între credințe și „credințe„!
Dacă același tânăr ar fi fost mai înainte să fie ucis, violat de 5-6 imigranți beți, torturat și apoi ucis, condamnarea cu siguranță nu era așa mare! (deși cum spuneam condamnarea pentru o viată luată trebuie sa fie altă viață luată!)
Și este doar începutul durerilor!
De acum încolo va trebui sa ne învățăm să luptăm nu doar cu dictatura statului și sistemul ei represiv și juridic, ci mai ales cu cel de lângă noi, care se simte dator să apere dictatura, pe care el o consideră „democrație” în urma manipulării susținute!

13.09.2022