Imi spunea un prieten că premierul Ciucă întâi transpiră și abia apoi începe să vorbească! Pardon, citească! Nu am verificat, dar pot spune cu siguranță că ce scoate din gură sunt tâmpenii și transpiră probabil fiindcă își dă chiar el seama!
Am citit de două ori declarația lui și tot nu-mi revin! Că americanii vor tot timpul război e un lucru cunoscut, dar de când dorim noi să intrăm în război și care ar fi folosul nostru, din acest război, presupunând că am fi „câștigători” la sfârșit? Câștigători e un fel de a spune, pentru că nu o să existe câștigători, ci numai învinși, după un război mondial (că asta „dorim” să începem!) la ora actuală!
Spune Ciucă: ”Mii de trupe se află în România pentru a împiedica agresiunea!”
Agresiunea asupra cui?
Este România agresată? Nu!
Este vreun alt stat membru NATO agresat? Nu!
Și atunci?
De ce agresiune e vorba si cine a decis ca NATO e „șeriful” lumii? Cu ce drept? Cu ce intenții? De ce acum? De ce până acum nu?
Și mai ales de ce nu se adună în Ucraina că aia sunt agresați nu noi! Și Ucraina nu-i ocupată! Ba dimpotrivă: „În fiecare zi, forțele ucrainene devin din ce în ce mai puternice și sunt mai bine echipate”
De ce ne fac americanii „scenă” de război când există deja una?
Și mai ales de ce pe noi, care nu avem de loc o simpatie deosebită pentru Ucraina, ce deține teritorii românești?
…avioane de luptă pentru a păstra cerurile Europei în siguranță!” 
Nu erau? Am zburat luni pe cerurile Europei și nu am întâlnit nici-un avion rusesc! Nu ne-a atacat nimeni! Am decolat și aterizat în pace! PACE! Ca și ei cu trupele lor în România!
Ne deranjază pacea? Ne-am saturat de bine?
E drept sau nu, ce se întampla în Ucraina?
Nu e treaba mea și nici a noastră a românilor nu este! Noi nu ne amestecăm dacă se bat doi români de-ai noștri, dar ne-a apucat brusc vitejia să ne batem cu Rusia! Vă manâncă pielea? Pălmuiți vreunul dintr-un clan! Americanii sunt în țară, nu vă fie frică!
Merită să murim pentru Ucraina?
Merita să moară copiii noștri pentru Ucraina? Merita să se distrugă Pământul pentru Ucraina?

Merită să susținem  „dreptul la autodeterminare, atâta timp cât este nevoie!
Nu avem curaj să dăm cu politicienii noștri de pereți, deși ne-au ucis familiile cu siringa, ne-au îngropat morții goi, în saci cu var, nu recunosc nici acum că „vaccinul” ucide, ne sărăcesc cu scumpirile nejustificate, ne amenință cu întunericul, foamea și cu frigul, dar avem curajul să ne punem cu Rusia fiindcă sunt americanii lânga noi?
Ati uitat ca au fost până de curând și în Afganistan?
Și pe unde n-au fost….și nu mai sunt?
Ce a rămas în urma lor? Praf si pulbere! Aliații lor nu prea au mai rămas în viață!
Ne apară de invadatorii ruși?
Ca după al doilea razboi mondial?
Pe noi nu ne-a aparat nimeni niciodată, de nimeni! Ne-am aparat singuri, cum am putut și adesea nu prea am putut! Ne-au cotropit toți, ne-au robit, ne-au jefuit, rușii inclusiv!
Tot aici suntem!

Tot vorbind românește, tot ortodocși!
Nu suntem încă toți împreună, dar avem încă țara noastră! Și este așa pentru ca am fost drepți, ne-am aparat ce este al nostru, nu ne-am amestecat în certurile altora, niciodată!
Ucraina nu e un stat membru NATO! Nu avem datoria să intervenim! Nimeni nu are dreptul să pună în pericol poporul român, pentru ei!
Noi nu suntem americani!
Noi suntem români!
Si dacă dorim să rămânem români, sa mai existe o Românie, nu trebuie să ne americanizăm, să gândim ca ei, să acționăm ca ei, să-i urmăm în aventurile lor!
Noi suntem ciobani, nu pistolari!

26.10.2022