Să boicotăm sau nu, Austria?
Ar trebui desigur să o facem! Trebuia să o facem mai de mult și nu doar cu Austria, ci cu tot occidentul! (Austria a fost doar purtătorul de cuvant al UE!)
Mai întâi de toate România și românii!
Dar pentru asta, România trebuie să însemne ceva pentru noi și în români, mai ales, trebuia să vedem pe fratele, nu pe dușmanul, sau concurentul nostru! Din păcate chiar dacă România mai este „patria noastră,” la nivel declarativ cel puțin, în români nu mai vedem de foarte multă vreme, pe „frații” noștri!
Fiind atât de dezbinați își bat toți joc de noi, iar noi nu vedem o vină proprie în treaba asta! Dar ea există! Ba aș zice, este cauza principală a situației în care ne găsim!
Când ne-am pierdut viitorul deși aveam o șansă cum nici o țară din blocul socialist nu a avut-o, tot din dezbinare l-am pierdut! Căci nu
au intrat nici trupele rusești, nici ale NATO, în București, când puteam apuca pe drumul bun, ci au făcut-o minerii! „Frații” noștri români! Au venit cu bâtele, cu ranga, cu pumnii, împotriva celor care aveau vina ca erau mai inteligenți decât ei! Desigur vina minerilor nu este cu mult mai mare ca a celor care i-au aplaudat, sau au stat acasă privind „evenimentele” la televizor dar ei sunt vinovații principali!
Ce a urmat apoi, până acum, este continuarea „firească” într-o națiune în care nimeni nu dă doi bani pe fratele sau, în schimb are o încredere nejustificată de nimic, în orice străin! Așa am ajuns ca să fim conduși de straini, să hotărască ei ce avem de facut sau lăsat!
Așa au ajuns toate bogățiile și pământul strămoșesc în mâna lor!
Așa am ajuns să considerăm păcatul drept virtute! Așa am ajuns unde am ajuns!
Am făcut tot ce ni s-a cerut ca slugi ascultatoare și am primit statutul pe care l-am acceptat de bună voie!
Ce ne mai rămâne de făcut?
Intr-o țară de genii, cum ne credem, trebuie să începem să învățăm din greseli măcar, dacă nu am fost atât de inteligenți să nu le facem!
Mai întâi de toate România și românii!
Limba pe care o vorbește occidentul este cu totul alta decât cea pe care o vorbim noi! Trebuie să vorbim pe limba lor, ca să ne înțeleagă! Să ne respecte! Să se teamă de noi! Românii trebuie să fie avantajați de faptul că traiesc în țara lor, că dezavantajați suntem pretutindeni, unde mergem! Nu noi trebuie să câștigăm simpatia occidentului când ei vor ceva de la noi ȘI EI VOR TOT TIMPUL CEVA, ci ei trebuie sa se lupte să câștige simpatia noastră!
E foarte greu acuma când au pus deja mâna pe mai toate, dar nu e imposibil și mai ales, e mai ușor astăzi, decât va fi mâine!
Nimeni nu te poate obliga sa cumperi de la straini, sau sa lucrezi cu o bancă straină! Poate ei au preturi sau condiții mai avantajoase decât firmele, producatorii, băncile românesti, dar banuții ăia in plus, nu sunt pierduți, ci o sa ne ridice cu timpul în picioare ca națiune! Trebuie să începem să le întoarcem spatele peste tot, că e bancă, sau benzinarie! Peste tot si constant!
La bani, la câștig, îi doare tare! Asta e limba pe care o înțeleg! Singura! Și pentru noi nu o sa fie nici ușor, nici ieftin, dar dacă nu o facem noi, copiii noștri o sa fie nu slugi, ca noi, ci robii lor!
Iar când vin alegerile, când depinde cât de cât de noi, alegeți doar dacă mai întâi de toate este pusă România și românii! Alegeți români sa vă conducă care nu s-au mânjit toți anii aceștia! Români pentru România! Români pentru români!

Mai întâi de toate România și românii!

17.12.22