Nu credeam să duc dorul companiei Blueair mai ales ca m-au tapat de vreo doua sute de euro înainte să intre în faliment. Intre timp se pare ca statul român a preluat datoriile companiei, asta probabil să nu sufere vreo bancă, nu pentru noi micii „creditori” care am rămas și în aeroport și fără bani și nici nu vom mai primi niciodata „datoria” înapoi (sub forma de bani sau sub forma de zbor)!
Las’ că mere ș-așa!
Ce deranjează și mai mult este faptul că compania românească a fost (parerea mea) ajutată să se „prăbușească„, sau nu a fost ajutată să nu o facă, (cum doriți) pentru a ajuta o companie maghiară (Wizzair) să îi ia locul! Lucru care s-a și întâmplat, dar nimeni din guvernul României nu pare deranjat de lucrul acesta!
Noi pasagerii suntem însă!
Pe lângă faptul ca suntem tratați ca ne-europeni de occident ( din cauza aceluiași guvern incompetent, fără dragoste de țară și români) acum mai avem și Wizzair-ul care urăște totul la pasagerii din România, mai puțin banii! Cum altfel poți explica întârzierile continue, de ore, ale companiei, sau faptul că nu au luat locul companiei Blueair în Stuttgart, (deși majoritatea pasagerilor sunt din acea zona)?
Ultima întârziere de doua ore s-a acumulat pentru că la plecarea din Sibiu, au observat că o valvă este înghețată! Desigur treaba asta i-a luat prin „surprindere” (bine măcar că a fost la sol!) dupa 2 zile cu temperaturi în jurul de -20°C și prognoza cu la fel de scăzute temperaturi, pe toată saptămâna! Cine s-ar fi putut gândi că poate sa înghețe valva aceea? Wizzair-ul în orice caz nu!
Dar neobrazarea merge mai departe: anunțul că avem o întârziere s-a facut cu 5 minute înainte de îmbarcarea planificată deși se știa că întârzierea de dimineață o sa rămână și se vor acumula noi minute! Așa am stat noi pasagerii români 2 ore în aeroportul Sibiu îmbrărcați de iarna la 30°C plus pentru că probabil cineva ne-a crezut ouă care trebuie incubate! Las’ că mere ș-așa!
Iar cei care au plecat să ne „adune” din aeroporturile Wizzair, care în Germania sunt in zone depărtate de orașele mari, au plecat mult prea repede de acasă! Dar ce contează? Ghinion! O să spuneți ca așa țin prețul biletelor mai scăzut! Înseamnă că nu ați zburat cu Wizzair-ul! Zboara dintre orase pentru ca așa ne obligă pe noi cei care am ramas fara cursele directe a Blueair-ului să mergem o ora două cu mașina pâna la aeroportul lor! Nu avem de ales! Capitalismul fără concurență e monopol ( teoretic interzis) iar monopolul are toate atuurile în mână!
Mulțumim Statului Român pentru „vânzare„!
Pentru Wizzair suntem români, pentru guvernul României nu contăm decât când vin alegerile! Atunci suntem „dragi români” și ni se promite luna vopsită în tricolor, sau orice altceva dă bine la alegeri!
Dacă citiți cele de mai sus înseamnă ca au reușit să aterizeze, dacă nu, las’ că mere ș-așa!

11.02.2023

Au reușit să aterizeze! Noi fiind români, deci cetățeni de mâna a treia a Europei (mâna a doua sunt cei din occident, mâna întâi imigranții) ne-am luat bagajele si am mers pe jos cam un km până la pavilionul pentru din aceștia ca noi unde s-a făcut control la buletine din (nou fiindca era posibil să ne fi schimbat în timpul zborului) Pentru cei care ați crezut ca exagerez cu categoriile de cetățeni, mai sus, imigranții nu au buletine/ pașapoarte de loc și nici nu le trebuie!