La Liturghia de Buna Vestire a participat și Klaus Kenneth care a ținut și predica, iar seara o conferință cu tema 2 milioane de kilometri în căutarea adevărului” (în germană)
Este o persoană interesantă care știe și are ce să povestească și care a avut norocul să întâlnească mulți smintitori renumiți în viața sa, dar și binecuvântarea să întâlnească ziditori mari de suflete!
Conferințele dânsului sunt după părerea mea la fel cu viața dânsului; cu afirmații care pot ușor să smintească și cu altele care pot să zidească! Acuma cine este în stare să aleagă doar ce este ziditor în ele? Desigur doar un ortodox îmbunătățit și tot așa sigur foarte puțini probabil dintre cei care participă la conferințele dumnealui. Unul ca mine pleacă cu mai multe întrebări decât a venit, atât de multe încât n-am mai pus după conferință la discuții niciuna!
Klaus Kenneth este ecumenist 100% poate fără sa-și dea seama, pentru că pe de o parte consideră unele Taine ( Botezul, Exorcizarea, Euharistia) confesiunilor catolice și protestante valabile, pe de altă parte s-a botezat ortodox, deși era botezat catolic și declară ca doar ortodoxia este adevărată, iar restul nu!
Viața lui seamănă cu a mea foarte mult, deși a mea nu a fost nici pe departe așa dramatică, de aici poate simpatia pentru dânsul și mai multă îngăduință din partea mea în ceea ce-l privește!
Un lucru bun pe care îl face este că declară Yoga satanică, ca și mine, fiindcă amândoi am practicat-o! Yoga pare un sport, dar nu este așa ceva! Nu încercați că veți rămâne cu „sechele„! Dânsul a scăpat de ele cu Rugăciunea lui Iisus, pe mine mai ales acolo mă deranjază, pentru că rugăciunea să suprapune peste tehnica de respirat și în loc să îl aduc pe Iisus în inimă, mă trezesc că acumulez energie „prana” în plexul solar!
Critica cea mai multă o „încasează” Klaus Kenneth în general pentru faptul că vorbește mai mult despre el, decât despre Dumnezeu și așa și este!
Dar dumnealui nu este un sfânt în viață, nu este un ortodox îmbunătățit, nu este un ascet, ci un mare păcătos, întors la adevărata credință târziu, după ce a încercat multe altele. A avut binecuvântarea să-l întâlnească pe părintele Sofronie care l-a îndrumat o vreme, cât putea la vremea aceea Klaus să înțeleagă! Pentru dumnealui, ca și pentru mine cel puțin la fel de păcătos, faptul că ne recunoaștem și vorbim tot timpul de faptele păcătoase de dinainte de convertire, sunt ca lumea să înțeleagă că oricând se poate să te întorci, sau să pășești, pe drumul cel bun și Dumnezeu te primește! Niciodată nu ești prea păcătos pentru Dumnezeu! Niciodată!
Așa îl înțeleg eu pe fratele Klaus Kenneth, așa fac și eu! Și da, poate nu e bine ce facem amândoi, dar omul poate da doar ce are! Și da, Klaus Kenneth greșește fiind ecumenist, dar nu e singurul din păcate, însă încă nu a murit! De pe un moment pe altul din Saul se poate deveni Paul, sau din tâlhar primul „cetățean” al Raiului!
Dumnezeu să-l ajute și pe el și pe noi să le urmăm exemplul!
Amin!

25.03.2023

Update! Predica de astăzi ( o prescurtare a conferinței de ieri) cu traducere în limba română!