Un articol de pe stirileprotv. ro care vine să mă contrazică în afirmațiile mele din articolul anterior, dar să și îmi dea pe de altă parte dreptate!
Iată ce spune știrea:

Disperată să-și potolească foamea, o femeie în vârstă de 63 de ani a încercat să fure alimente dintr-un magazin din localitatea Penne, provincia italiană Pescara.
Din păcate pentru ea, femeia a fost observată în timp ce încerca să șterpelească produsele respective. Proprietarul magazinului i-a semnalat situația unui carabinier îmbrăcat în haine civile, care se afla în afara programului de lucru.
Omul legii a blocat-o imediat pe femeie, iar apoi a solicitat intervenția unei patrule de carabinieri la fața locului, informează La Repubblica
Cu lacrimi în ochi, femeia le-a explicat carabinierilor că a încercat să fure produsele respective – fructe, câteva felii de pâine, salată verde și alte bunuri esențiale – pentru a-și potoli foamea, aflându-se într-o situație de sărăcie extremă.
Marcați de cele auzite, oamenii legii au plătit produsele, apoi au discutat cu proprietarul magazinului și l-au convins să nu depună plângere împotriva femeii.”

Deci mai există polițiști care gândesc sau care au suflet! Poate apropierea Paștelui catolic a ajutat mult ca polițiștii să redevină oameni!
Există „excepții” printre ei, nu sunt toți roboți fară minte, fără suflet! Au și ei o mamă!
M-aș bucura să fie cât mai mulți din aceștia care pot face diferența dintre un furt de alimente a unui flămând și furtul calificat a unor nesătui!
Dar cum spuneam, știrea vine și să întărească cele spuse de mine; dacă polițiștii nu ar fi fost mai mulți Giovani, ci mai câtiva ION-I, din aceia metalici și foarte inteligenți, femeia ajungea în arest sigur, dacă nu ajungea la morgă pentru împotrivire!
Inteligența fară suflet nu are mare valoare și este în general destructivă!