Un nou scandal în fotbalul românesc între FRF și Gigi Becali, actualmente spectator de fotbal.
Acest spectator a declarat:

„..Arbitru a fost o femeie (n.n. Iuliana Demetrescu), cu sânii în vânt pe teren! Ați mai pomenit așa ceva? Asta ne mai trebuia! Unde se dezbracă ea înainte de meci? Ce este asta? Știu, așa este în vestul Europei, asta este moda, dar de ce trebuie să facem și noi așa? ”.

La care Răzvan Burleanu președintele Federației Române de Fotbal a reacționat:

România este un stat modern, iar Federația Română de Fotbal împărtășește valorile europene, motiv pentru care nu va accepta niciodată astfel de remarci…

Acum am și eu câteva nedumeriri, la care nu astept (desi spectator) reacția dnului Burleanu:

  1. Un presedinte de federație care a reusit sa aducă fotbalul românesc la nivelul că ne temem de oricine de la Luxemburg la Andorra nu are nimic mai bun de făcut decât:
  • să reacționeze la declarațiile fiecărui telespectator?
  • să introducă femeile în fotbalul masculin în loc sa aducă mai întai performanță în țară?
  1. Cum se simte o femeie arbitru la un meci între bărbați pe un teren de fotbal din România? Nu de alta dar suntem ce suntem și cine merge pe stadioane știe despre ce vorbesc!
  2. Cum s-ar simți în tribună Burleanu dacă respectiva arbitră ar fi fica, soția, sora, mama lui? Eu unul nu mi-as duce soția sau fica pe un stadion românesc!
    Porneala asta de a introduce cu ranga tot ce există în occident, pentru că dacă e de acolo are valoare, nu este bună și sper că nu va prinde rădăcini în Romania! Și nu mă refer aici doar la femeile arbitru în sporturi bărbătești care pot deveni „normalitate” când noi vom fi altfel decât suntem! Cred eu că nu suntem pregătiți pentru „normalitatea” de dincolo și probabil majoritatea dintre noi nu vor fi pregătiți niciodată pentru multe „normalitați” pentru că suntem ce occidentul nu mai este de peste 1000 de ani: ortodocși!

6.05.2023