Deşteaptă-te, române, din somnul cel de moarte, În care te-adânciră barbarii de tirani! Acum ori niciodată croieşte-ţi altă soartă, La care să se-nchine şi cruzii tăi duşmani!

M-am cam dezumflat!
Dacă la început am văzut aprobarea Referendumului ca o mare victorie, pe măsură ce ne apropiem de ziua votării, ma ia groaza ca rezultatul lui nu-i cel sperat de mine!
Și nu-i numai asta! Am plecat acum aproape 30 de ani din România foarte dezamăgit de neamul meu care a dat șansă din mână de a fi o țară cum o visam cu toții pentru interese mai mici sau mai mari personale, sau din prostie, naivitate….
M-am ținut departe de români ani de zile, singurul contact au fost cele doua ore pe săptămână  duminica la biserica.
Cu vremea mi-a mai trecut supărarea si am sperat ca Romania românii s-au schimbat ÎN BINE, între timp.
Am început să văd selectiv doar ce imi doream sa vad, sa alung iute din minte ce nu-mi plăcea.
Internetul si mica mea Românie din jurul bisericii mi-au creat oricum o imagine falsă.
Și a venit momentul Referendum-ului cel mai important moment de la căderea lui Ceaușescu.
Românii au ieșit peste granițe au văzut cu ochii lor realitatea asa cum este ea nu cum este prezentată în media!
România o sa arate ca nu-i sclava nimănui!
Românii o sa arate ca inca mai stiu si vor normalitatea!
Macar la pensie am unde ma întoarce fara sa mi se întoarcă mațele la fiecare plimbare, fiecare film, fiecare ziar citit…..
Am început să fiu mândru că sunt român!
De zile întregi vad însa ca nu am de ce sa fiu mândru. Românilor în cel mai bun caz le este indiferent Referendumul, au lucruri mai importante de făcut în zilele acelea!!!!
Ba mulți sunt împotrivă, sunt moderni, europeni, supuși unui stăpân care le arunca din cand in cand o coaje de pâine uscată!
Tot mai multe VIP uri devin vocale și îndeamnă la boicot! Mass media cum era de așteptat face jocul pe care l-a făcut întotdeauna adica manipulează pe direcția dorita de stăpâni!
Cei din jurul bisericii sunt golanii de astăzi ceilalți sunt minerii!
Nu am învățat nimic toți anii aceștia! Nimic!

Victoria „golanilor” la Referendum ar trebui să fie zdrobitoare indiferent de cine numără voturile!
Dacă nu va fi asa am sa mor cu rusinea de a face parte dintr-un neam laș care își merită soarta!
Nu o sa renunț la cetățenia română pentru că oricum in câțiva ani ea nu va mai exista, vom intra in masa amorfă europeană, daca nu suntem deja!

6 gânduri despre „Deşteaptă-te, române, din somnul cel de moarte, În care te-adânciră barbarii de tirani! Acum ori niciodată croieşte-ţi altă soartă, La care să se-nchine şi cruzii tăi duşmani!

Adăugă-le pe ale tale

 1. Plecat de atata amar de vreme!!??
  Iti inteleg frustrarea, dar asa suntem noi, romanii, si n-o sa ne schimbam in veci!
  Si eu am plecat de ceva vreme…stiu cum e departe de tara…
  Sa fii sanatos! Nu pune la suflet, ca nu merita!

  Apreciat de 1 persoană

  1. Păi as înțelege cuplurile gay care sunt împotrivă (deși Dolce si Gabbana tot homosexuali sunt si recunosc ca un cuplu gay nu poate fi o familie) dar nu-i pot intelege pe cei hetero care se agita pentru boicotare! Cu astfel de oameni nu poti discuta nu poti aduce argumente pentru că ei sunt împotrivă de dragul de a părea interesanți de dragul de a provoca a face valuri! Pana si călugarii care nu au si nu vor avea famlie iasa din mânăstiri (chiar de pe Athos) ca sa sustina familia si sunt unii care nu au iesit in lume de zeci de ani!

   Apreciat de 2 persoane

 2. Mai e ceva.
  Mulți nu se vor duce la vot din cauză că nu vor să își asume o decizie. Românul, dacă poate să nu se pronunțe, nu se va pronunța; a spune ce crezi a fost de atâtea ori periculos aici încât doar o minoritate își exprimă realmente convingerile (vorbesc despre lumea reală, pe net e mult mai ușor).

  Iarăși, pentru mulți a devenit clar că îi supărăm pe ”frații mai mari” din UE dacă ne corectăm articolul din constituție. Deci hai mai bine să nu-i supărăm, capul plecat etc.

  Să vă citez niște lucruri despre un stat din Est, intolerant și foarte înapoiat. N-am vrea să ajungem ca ei, aoleu!

  ”Same-sex marriage is not legal in Japan. Article 24 of the Japanese Constitution states that „Marriage shall be based only on the mutual consent of both sexes and it shall be maintained through mutual cooperation with the equal rights of husband and wife as a basis.” ” (Wikipedia)

  Apreciază

  1. Păi votul este încă secret, nu? Numai tu ști cum ai votat! Și sigur ca supărăm UE dar daca pana acum nu am suparat-o care-i folosul? Am pierdut tot ce aveam avem 100 de miliarde datorie ! Respectul il câștigi cand il refuzi pe cel mare nu cand il pupi in fund (ca tot suntem la temă)

   Apreciat de 2 persoane

 3. Problema ar fi cam aşa: unu, că nu se precizează în nici un fel la care articol din constituţie se face referire.Sau cu ocazia asta vor să modifice pentru toate aberaţiile pe care încearcă să le obţină de cînd sînt la guvernare?
  Si doi, nu s-a aplicat referendumul din 1990, referitor la numărul parlamentarilor.De ce am crede că vor proceda acum altfel?
  Populaţia din România s-a săturat de UE şi de legislaţia lor , dar din păcate, după cum se vede, oricît ar ieşi în stradă, oricîte semnături sau trageri la răspundere ar face, nu-i ascultă nimeni.
  Din nou, ca pe vremuri, dar ceva mai voalat, populaţia este ameninţată cu instituţiile de forţă.
  Aici nu-i vorba de boicot, cînd alegi să nu mergi la vot ( e clar ca bună ziua că românului nu-i plac nici gay, nici lesbi, nici alte deviaţii), ci o încercare de a stopa, dacă nu a controla tentativele de modificare a legilor justiţiei şi a legior hoţiei calificate .

  Apreciază

  1. Acum eu din cate am inteles e vorba numai si numai de articolul privind femeia si bărbatul din monitorul oficial. Dar sa zicem ca e o păcăleală și să zicem că după referendum nu se schimba nimic DE MERS SI VOTAT TOT TREBUIE MERS nu doar pentru posibilitatea de a nu fi o păcăleală și de chiar ă se schimba constituția ci ca datorie ă crestinului de a mărturisi si al setului de a-si liniști conștiință! Pentru mine personal cel care poate merge si nu merg este împotriva familiei tradiționale și nu are curajul de a o declara.

   Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: