Despre visele împlinite…

20181109_102815.jpg

Cel mai vechi vis al meu a fost sa prind un pește spadă.
Vinovat de treaba asta a fost un domn numit Hemingway. M-a nenorocit Hemingway asta!Fără sa-mi dau seama l-am copiat tot timpul! Am băut rom ca si el, am fumat pipă ca și el, mai trebuia sa prind un marin mare prin Caraibe ….toate din cauza lui!
Numa un glonț în cap n-am de gând să îmi trag că de premiile Pulitzer, Nobel nici nu poate fi vorba!
Ce simplu ar fi fost sa fi trăit si el în Ardeal sa bea vin si sa prindă crapi!
Mă rog, dupa aproape 50 de ani, visul vieții mele, s-a implinit!
Marlinul meu nu-i nici pe departe asa mare ca a lui, dar nici eu nu-s nici pe departe Hemingway !
Povestea asta nu-i doar motiv sa „ma dau mare” cu captura mea, dar am ajuns la 4 concluzii care pot fi de folos celor a căror vise sunt încă…vise!
Pe scurt: anul acesta, la aproape 60 de ani, am ajuns in Caraibe si am profitat de ocazie ca sa imi îndeplinesc visul.
In prima încercare nu am reușit, deși am fost pe un vas profesionist, numai cu barbati, pescari și totul a fost perfect organizat.
Am reusit la a doua incercare, deși erau numai amatori, de la pescari la echipaj, plus 4 femei, iar vasul doar se dorea a fi conceput pentru pescuit!
Acum când bucuria unui vis implinit s-a mai estompat, concluziile pentru „incă visatori”:

1. Orice vis poate deveni realitate chiar dacă pare de domeniul absurdului!
Acum 50 de ani, copil fiind, Caraibele păreau mai aproape decât au devenit de-a lungul vietii și asta în ciuda socialismului ermetic ceaușist, apoi a capitalismului care te stoarce fizic si material ca pe o lămâie!
2. Dumnezeu poate să împlinească visele oricând, dar mai ales atunci cand împlinirea lor pare imposibilă!
3. Lucrurile care par să te dezavantajele se pot întoarce în favoarea ta!
Doua dintre femei nu puteau scoate peștii prea mari (mici nu prea au venit!) și eu eram „inlocuitorul”. Celelalte două nu au pescuit asa ca din 7 pescari am rămas doar 3!
Ca sa închiriez o barca de pescuit pentru 3 trebuie sa scoti multe sute de euro din buzunare pe care mai întâi trebuie sa le ai(sutele nu buzunarele, de fapt și ăstea)!
Tot ce ai nevoie pentru a trăi un vis este:
Să nădăjduiești ca el se va împlini odată și
sa crezi cu tărie că Dumnezeu poate sa-ti dea orice, oricând!
Dacă totuși nu ți se va împlini vreodată visul….

4. Este mai ușor de trăit visând, decat fără vise!

9.11.2018

12 gânduri despre „Despre visele împlinite…

Adăugă-le pe ale tale

 1. Ioane, ma bucur mult pentru bucuria ta! Subscriu cu implinirea visurilor! Dar trebuie sa subliniez ca ce ti-e dat de la Dumnezeu, trebuie sa implinesti! Eu nu am visat sa ajung in Caraibe si am fost de doua ori! Intelegi ce vreau sa spun!?😃
  Sa ai un sfarsit de saptamana minunat

  Apreciat de 1 persoană

   1. Completez: ni se intampla lucruri si fara sa visam la ele, pentru ca Dumnezeu stie ce e bine pentru noi!
    Cat despre ardeleni, eu am locuit multi ani in Targu-Mures, deci „suntem” vecini, asa ca te inteleg!
    Numai bine!

    Apreciat de 1 persoană

 2. Uite pentru tine si Poteci de dor ca v-ați bucurat cu mine povestea zilei mai pe larg copiată de pe Whatsapp (din grupul meu de prieteni pentru care scriu un fel de „raport” cand plec intr-un pelerinaj sau excursie mai deosebita):
  Joi
  La multi ani G.!
  chiar i-a plăcut micul meu cadou si cred ca nu se aștepta.
  Marea i-a facut următorul cadou fiind linistită cu valuri mici si extrem de limpede!
  Am plecat apoi in al doilea tur pe mare. Lăsând la o parte ca se anunță ploaie mai sunt si 4 femei în bus!!! Și parcă asta nu ar fi destul, sunt si englezoaice urate (stiu e pleonasm)! Mai sunt si bătrâne.
  Bineînțeles două au urcat cu halbele pline de mohito dupa ele! Sa te ți vomă!
  Celălalte au urcat cu barbatii, dar dintr-un club de golf; par tipul de oameni care au inventat manerul la ceasca de ceai!
  Nu incepe de loc bine dar in mana Domnului suntem, ca vrem sau nu, fă Doamne sa se întoarcă totul spre bine!
  AZI ULTIMUL MEU VIS S-A ÎMPLINIT! SLAVĂ ȚIE DOAMNE SLAVĂ TIE!
  AM PRINS MARLINUL VISAT! AM PLÂNS CUM PLÂNG ȘI ACUM CAND SCRIU PENTRU CA NU STIU CU CE AM MERITAT EU SA-MI IMPLINEASCA DUMNEZEU VISELE!
  Dumnezeu ne cere răbdare, dar daca credem, speram si avem nădejde, totul e posibl! Totul! Timpul lui Dumnezeu nu-i insa limitat ca al nostru, asa ca poate dura 50 de ani, ca la mine, pana un vis devine realitate! Nu va pierdeți nădejdea! Credință! Speranța! Și dacă nu-i sa fie, sigur e mai bine asa pentru sufletul vostru!
  Cele două englezoaice bătrâne s-au dovedit a fi americance, foarte de treaba. Datorita lui ﹰGay (una din ele) am prins cel mai mare peste delfin al zilei ( ea nu putea sa-l atraga afara). ﹰAm prins in total 4 Mahi-mahi!
  Ceilalți „englezi” s-au dovedit a fi lituanieni una dintre fete a capotat de la inceput, cealalta a refuzat sa pescuiasca asa ca au ramas doar băieții. Nu s-au tras sorti si fiindca ﹰMartin schiperul nostru m-a recunoscut fiind „client vechi” am fost avantajat ajungând mai des ca altii la bat.
  Am prins cea mai mare baracuda a zilei!
  Pescuitul a început foarte prost ca si ziua Martin si cu Jay-Jay (capitanul va vasul ﹰNaomi) se certau tot timpul. Mulinetele aveau prea mult fir pe ele, sau nu functionau bine, astfel incat tot snurul se aduna intr-o parte si se intepenea toata mulineta! Se incurcau des firele unul de altul! Multe muscaturi au fost ratate de Martin care trebuia sa dea intepatura. Nu existau scaune de recuperat ci doar brâuri, trebuind sa pescuiesi din picioare rezemat sau nu de ceva. Dumnezeu a avut grije însă sa fie o mare linistită, asa că iti puteai tine echilibru usor. Fata de prima zi eram pe un vas de amatori, cu amatori! Și totuși cand vrea Dumnezeu totul e cu putință! La sfârșit cand pluteam spre casa a mușcat Marlinul!
  E un peste spectaculos care ca si stiuca sare in aer ,încercând să scape de carlig. Este un pescuit de vis. Fiind un Marlin mic (75 kg) lupta a fost scurta pentru ca a cedat destul de repede si a venit ușurel spre barca!
  Skiperul a fost un domn, scoaterea Marlinului a fost o munca comună Lituaniano-româno-americana cu mențiunea că Gay a primit bățul de la mine cand pestele era obosit lângă barca!
  A fost un gest frumos a lui Martin care mi-a soptit „las-o sa simta si ea putin!”. Pentru mine oricum este un vis ÎMPLINIT si ma bucur ca l-am impartit cu inca doi!
  Pentru pescari: luna pentru Marlin in Republica Domenicană este luna MAI!!! Martin spune ca se prind si 15 bucăți la un tur!
  Pozele nu-s prea reusite sper sa primesc din SUA mai bune poate și video dar oricum ar fi in sufletul meu amintirile vor ramane pana mor!
  Multumesc lui Dumnezeu pentru tot!
  Și multumesc lui G. ca a insistat sa mai merg odată deși era ziua ei.
  O nevasta pe cinste.

  Apreciat de 2 persoane

  1. Multumesc mult! In relatarea ta se simte bucuria! Nu am nici o treaba cu pescuitul, nu ma dau in vant nici dupa peste (ca si mancare!), dar ma bucur sa aud ca mai exista oameni fericiti!
   Doamnei G. îi transmit admiratia mea!
   Sa aveti un sfarsit de saptamana frumos!

   Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: