Trei întrebări

3-fragezeichen

Cu prima întrebare vom porni:
există Dumnezeu sau nu?
De a doua nu vom aminti
dacă răspunsul tău e „Nu”!

A doua: Dumnezeu cel Sfânt,
este Treimea cea de o ființă;
Tatăl, Iisus și Duhul Sfânt
sau „altceva”, cu multă știință?

De e Treimea, a treia întrebare:
de ce la viața ta, nu ești atent,
nu te apleci sub cruce cu răbdare,
cum ți se cere în Noul Testament?

Dacă Iisus adesea a postit,
de ce nu vrei ca să postești?
Și daca El, în templu a poposit,
de ce biserica o ocolești?

Tu nu te rogi, El însuși s-a rugat
cu lacrimi, Tatălui Ceresc.
Ca Jertfă, sus pe Cruce a urcat,
ca să înțelegem sensul la „iubesc”.

Deci, tu ori faci ce ți se cere,
ori nu mai spune: „sunt creștin!”
De ‘n lumea asta vrei doar miere,
în cealaltă te saturi de venin!

21.06.2016

18 gânduri despre „Trei întrebări

Adăugă-le pe ale tale

  1. Si care e Dumnezeu Sfânta Treime sau Allah? Încredere în cel care iti spune sa-ti iubesti dusmanul sau în cel care iti cere sa-i tai capul? „Scormonirea” e necesară pentru ca asa cum spunea Pr.Steinhard „Dumnezeu nu ne vrea proști”!

   Apreciază

   1. Dumnezeu este Scanteia. Noi oamenii ii tot cautam diferite denumiri, infatisari, il facem complice la slabiciunile noastre mizere.
    Domnezeu este iubire, adevar, altruism si empatie.
    Eu, dumneavoastra, ne-am nascut in acest colt de lume. Daca ne nasteam in alt colt de lume aveam un alt Dumnezeu?
    Pentru mine Dumnezeu este Creatorul iar eu nu am sa am nici o data aroganta de acere sa-l inteleg sau sa-l descriu.

    Apreciat de 1 persoană

   2. Nu stiu in ce colt de lume te-ai nascut dumneata, eu unul m-am născut intr-unul ateu. L-am cautat prin toate „colturile” lumii pana L-am gasit. Era lângă mine! Dar fiind roman „adevarat” nu puteam crede că noi avem Adevarul! Il avem! Dumneata nu-l crezi așadar pe Allah Dumnezeu ca el are simpatie numai pentru al lui! Sa il intelegi pe Dumnezeu e absurd si ca idee dar sa nu urmezi ce-ti cere e fatal! Vesnic! Și revenim: pe cine sa urmez? Dumneata ai se pare un Dumnezeu-idee care are treburile lui si noi pe ale noastre si nu ne intersectam unul cu altul! O vorba din NT spune: ” Tu vei vedea!”

    Apreciază

   3. Dumneavoastra presupun ca sunteti parinte. Chiar daca oferiti libertatea copiilor de a-si trai viata asa cum cred, ei raman pentru totdeauna copiii dumneavoastra si treburile dumneavoastra au, intr-un fel sau altul, o legatura cu ei.
    Am clamat liberul arbitru, dar atunci cand o dam in bara dam vina pe Dumnezeu.
    Eu nu cred intr-un Dumnezeu idee, pentru simplu motiv ca eu nu indraznesc sa-l caracterrizez pe Dumnezeu.
    Nu am nici capacitatea intelectuala nici emotionala pentru a-mi da cu parerea despre El.
    Asta nu inseamna ca reneg tot ceea ce inseamna Sfanta Biserica, crestinismul.
    Cred in Dumnezeu, iar dupa aceasta afirmatie nu mai exista nimic.

    Apreciat de 1 persoană

   4. Da, aveti o credință de tip protestant care e mai „rea” decat necredinta (ateismul)! „Daca spun cred e deajuns pentru mântuire”! Nu este insa pentru ca daca credeti in Iisus ( adevar, empatie si tot ce ati enumerat) el a spus că „Nu oricine-Mi zice: «Doamne, Doamne!» va intra în Împărăţia Cerurilor, ci doar acela care face voia Tatălui Meu, Care este în ceruri…”
    Nu a spus nicăieri ca cei care nu-si permit sa-l caracterizeze pe Dumnezeu samd ….sunt scutiti!
    Da am copii si i-am învățat că raspund de faptele lor si cele rele se pedepsesc! In momentul pedepsei nu pot spune ca nu i -a interesat ce am spus că nu îndrăzneau să mă caracterizeze samd…😉

    Apreciat de 1 persoană

   5. Si da, nu cred intr-un Dumnezeu care pedepseste. Daca as face asta nu m-as deosebi cu nimic de cei care ucid in numele lui Dumnezeu. Crestinismul, Iisus Hristos, Dumnezeu sunt simbolul binelui, nu al resentimentelor, al pedepselor. Dumnezeu nu inseamna frica, dimpotriva, inseamna increderea ca exista cineva mai presus de toate care ne vrea intotdeauna binele.
    Dar este o discutie mult prea ambla, nu as vrea sa discut in contradictoriu cu dumneavoastra, aveti o experienta de viata pe care eu nu o am si am respect pentru asta. O zi buna va doresc.

    Apreciat de 1 persoană

   6. Cum spuneam o credință de tip protestant nici ei nu cred in pedeapsă! Din pacate pentru ei Dumnezeu a dat mute dovezi ca pedepsește pe pământ și a spus că o va face si in ceruri! (oi/capre, ” osandă vesnică” ” scrâșnirea dinților” samd.
    Și eu sper ca Dumnezeu sa fie mai bun decat drept…..

    Apreciat de 1 persoană

   7. Repet, dincolo de dogme, pe care putem discuta, eu cred extrem de mult in respect, in pretuirea celor de la care poti invata.
    Nu ma pot lansa intr-o discutie in contradictoriu cu un om care are o experienta de viata mult mai elaborata ca a mea si care a dovedit ca intelectual merita tot respectul.

    Apreciat de 1 persoană

   8. Prietene varsta nu inseamna nimic! Poti sa fi bătrân și să nu fi învățat nimic din viață si poti fi tânăr și să fi învățat din viață altora!
    Inteligenta pentru mine nu are nimic cu școlile,cultura generală, IQ, un om inteligent e cel care își pregătește din toate puterile viata viitoare! Eu nu sunt! Eu ma ocup de …. nimicuri, de viata asta!
    Dumneata imi esti drag ca vad ca esti interesat de tema! Esti mult mai departe decat cel care e creștin două ore pe săptămână!

    Apreciat de 1 persoană

   9. Poti fi batran si sa nu fi invatat nimic, dar eu tot il respect. Asa am fost crescut, asa am fost educat, asta e societatea in care traiesc.
    In plus, este evident ca nu este cazul dumneavoastra.
    Cred in cele mai multe din principiile crestinismului, dar sunt nehotarat cand e vorba de oameni, DE ACUM, care-l propavaduiesc. Nu comparam vechii sihastrii, apostoli, cu cei care rastalmacesc totul azi. E o opinie.

    Apreciat de 1 persoană

   10. Da si ai dreptate sa fi intrigat de farisei DAR ei existau si pe vremea lui Iisus și conduceau biserica cu tot e astea Iisus a continuat să meargă la biserica( tempu) sa se supună canoanelor deși el ca Dumnezeu nu avea nevoie ( deci a facut-o ca exemplu pentru noi)

    Apreciază

  1. „…am pierdut infint” Da este un argument sa crezi dar nu cred ca a convins pe cineva vreodată sa creadă! Eu sunt convins ca cel care il caută pe Dumnezeu cu adevarat o sa-l gaseasca in cele din urmă! Am fost ateu vreo 25 de ani …

   Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: