Motivul? Popa!

masina-preot-13

Biserica astăzi pare plină
de preoți ce trăiesc ca noi;
dorindu-și bani, vilă, mașină,
câte-un concediu mai de soi!

Chiar patimi au și ei ca noi;
sunt desfrânați și plini de ei,
mănâncă, beau, ades cât doi
și adună într-una euro sau lei!

Ba deseori dezleagă postul
sunt orbi la cei ce-s în nevoi
că-îți vine să te miri ca prostu:
„Bai frate ăștia sunt ….ca noi!”

Din ăștia au fost și la început
și multi vor fi așa și la sfârsit,
dar nici Hristos deși i-a cunoscut
de slujba „lor” nu s-a lipsit!

Asa ca nu-i motiv ca sa lipsești
la Liturghia unui astfel de părinte
si nici pe el sa-l judeci, osândești,
ci mergi precum Hristos, mai înainte!

20.03.2019

12 gânduri despre „Motivul? Popa!

Adăugă-le pe ale tale

  1. Ii trebuie si masina si casa si salariu si nu cred ca putina noastra credința s-ar inmulti daca i-am vedea morti de foame dormind in șanturi si trăind din cersit! Așa cum nu cred ca cel care crede cu adevarat se lasa smintit de un popa pus pe căpătuială! Dar versurile mele au un alt mesaj : „sunt eu altfel de ce ii cer lui?? și/sau preotii suntem noi ca ei vin din noi nu din cer!

   Apreciat de 1 persoană

 1. Nu pot accepta ca vorbele să spună ceva și faptele – altceva. Nu pot respecta asemenea indivizi duplicitari. Noroc că nu sunt toți astfel. Socrul, unchiul au fost păstori de suflete, nu strângători de averi ori susținători de hoți.

  Apreciat de 1 persoană

  1. Ai dreptate dar vorbele raman adevarate chiar daca unii nu fac ce spun! De asta vor raspunde ei nu noi! Pe de alta parte ei reflecta societatea din care provin, s-au format si traiesc ei sunt daca vrei copiii mei, ai tăi, ai….
   Ce vreau eu sa subliniez e ca asta nu e motiv sa intorci spatele biserici! Pe vremea lui Iisus era la fel si Iisus mergea la templu regulat si doar o singura data a pus mâna pe bici….

   Apreciază

   1. Sensul era (De ce Doamne romanii se simt mereu atacati personal?) sunt copiii neamului nostru ( fara dumneata daca doresti!)
    Eu nu stiu exact la ce compromisuri va referiti si cine sa le accepte! Ce o sa accepte sau nu Dumnezeu nu stiu ca nu sunt Dumnezeu!
    Oamenii? Eu vad asa nici un om nu spune ca doctorul ala nu e bun ca recomanda sa nu fumezi, bei, mananci mult, inseli nevasta samd dar el fumeaza, bea…
    Numai in cazul preotilor nu se poate face abstractie de viata lor personala! Sigur bine ar fi sa nu trebuiasca….DAR E DUMNEZEU VINOVAT DE PACATELE NOASTRE? Sunt eu ca membru al bisericii vinovat de pacatele preotului X sau ierarhului Y?
    E mai putin adevarat ce a spus Iisus, sfintii doar ca vine din gura unui pacatos?

    Apreciază

 2. Am citit versurile. Pe lângă faptul că-mi plac, ca structură…literară (ca multe alte stihuri din alte poezii pe care le scrii; şi te anunţ aici, acum, oficial, că, foarte probabil, voi prelua şi publica pe undeva prin Siturile mele aceste versuri!! -in scop „DIDACTIC”). Da, preoţii, înainte de a fi preoţi, sunt, şi ei, oameni, cu bunele şi cu mai puţin bunele lor. Eu am scris publicat câteva cărţi (cinci, mai exact) în care am vorbit despre BUNELE şi NE-bunele lor, dar, trecând peste toate inconvenientele multor racile pe care le descoperim şi le dezavuăm la acesti semeni ai noştri, care au decis să fie de acord cu îmbrăcarea grelei haine a preoţiei, am să spun că, chiar ieri, am fost la Liturghia săvârşită cu sfântă credincioşie de un preot cu mare vocaţie şi cu mult har, de unde TOŢI cei prezenţi au plecat încărcaţi de har. Nu exagerez cu nimic! Şi-l recomand oricărui om care doreşte şi-ar face efortul de a ajunge la acest preot. Astfel va avea posibilitatea sa se convinga singur de adevarul spuselor mele. Şi-mi permit sa si spun cine este, rugindu-te, omule bun, proprietarul blogului acesta, sa-mi ierti indrazneala, dar avind in vedere faptul că oamenii isi doresc, spre mângâiere, sa descopere preoti cu har, iată le oferim şansa! Pr Pandelică Gheorghe, fost preot , peste 40 de ani la Reviga -caterisit de BOR, pt „invenţii” pe care nu le mai explic eu aici, nimic motivat in mod real pt a fi caterisit!!- actualmente slujeste intr-un Schit in constructie lângă Lehliu (de la MONUMENT în dreapta sau în stânga , depinde de sensul de mers din care se circula, apoi câteva sute de metri în dreapta, pe un câmp, imediat ce se termina casele localitatii, pe acea arteră). 3 duminici ale lunii, cele de la inceputul lunii, slujeste acolo, si o duminica, ultima din luna, slujeste la Reviga -dar nu la fosta lui Biserica, aceea a satului, in care dumnealui a slujit 40 de ani, şi de unde a fost inlocuit prin 2011, cred, ci la una particulara. Miercurea si vinerea face Maslu şi rugaciuni trebuincioase., de mare folos!!

  Apreciat de 1 persoană

  1. In primul rand ma simt onorat ca iti place ceva scris de mine!
   In al doilea desi putini preoti vrednici exista si o sa existe pana la sfarsitul vremurilor.
   Desigur o sa las cele scrise de tine despre Pr. Pandelica dar nu cred ca oamenii cauta preoti vrednici! Uite un exemplu: ieri am facut 500 km dus intors sa merg la un preot vrednic ( care nu ia nici un ban de la nimeni- asta pt carcotasi) si mai sunt oameni care vin mai de departe. Mentionez ca preotul nu a facut nici o minune ci doar isi face menirea.
   In accelasi oras al preotului acesta BOR are parohie mare. Nici unul din cei din BoR nu vin la el macar din curiozitate!

   Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: