5. Manipularea

Cum am mai spus ca sa poti alege pe cine dorești/ crezi că te reprezintă, presupunând că te duce capul, trebuie sa fi bine informat și corect.
Poate lucru asta se intampla pe timpuri, pe care eu nu le-am apucat (si am 60 de ani)…
Astăzi o informație corectă se pierde în oceanul de informații. Dacă nu se pierde, atunci exista zeci de informații false care fac imposibilă alegerea celei bune.
Cel mai dureros este ca mass-media nu mai este liberă, o putere în stat, ci a devenit un instrument de manipulare în mâna puterii si/sau a partidelor, grupurilor de interese.
Fiindca nu traiesc in Romania am sa dau exemple din Germania, dar stiu exact că situația e identica si vad comentarii in care se imputa faptul ca „adversarul” sta prea mult pe un post TV.
Singura mea experienta cu libertatea presei din Romania este de acum cativa ani, cand am bombardat cu scrisori, zilnic, toate redactiile (impreuna cu un grup de bolnavi ) dovedind cu fapte ca in Romania are loc un genocid.
Nu a reactionat NIMENI incepand de la Presedentie si terminand cu ultimul ziar sau post Tv. Exceptii au fost Avocatul poporului si Rares Bogdan si un ziar din Republica Moldova. Primul mi-a raspuns spunand ca a intrebat pe cei vinovati si acestia au negat acuzatiile!!!! Al doilea a facut o emisiune unde a tunat si fulgerat in stilul caracteristic si atat! Singura inregistrare care nu s-a pastrat in arhiva postului a fost ghiciti care? Cei din Moldova au publicat scrisoarea noastră dar pe cine intereseaza din România presa din Moldova?
In Germania exista destule probleme in societate ca in fiecare tara. S-au adus peste noi milioane de barbati (in special) cu o alta cultura (eu as zice fara ea) care au pretentii nu doar in ce conditii sa locuiască sau ce sa primească de mancare ci si cum trebuie sa se schimbe Germania, ca sa le fie lor bine! Guvernul incerca si vad ca reusesc sa le satisfacă pretentiile, care uneori sunt absurde de-a dreptul (ajutor, locuinta, samd pentru 4 neveste si 30 de copii) In acelasi timp sunt bătrâni pensionari care cumpara produse ofilite de la magazinele de saraci, oameni care dorm pe strada, copii flămânzi autohtoni! Impozitele sunt foarte mari.Preturile la combustibil, locuințe, alimente de asemenea, o grămadă de alte probleme.
Nimic din toate aceste nu se reflecta în presă de parca nu ar exista! Daca apare totuși o emisiune la Tv, atunci dupa ora 23, când lumea doarme. Faptul ca imigranții sunt o problema o arată faptul ca a aparut un partid (AfD) care a ajuns de la 0 la 30% devenind unul din partidele mari ale tarii.
Presa nu discuta de ce a aparut acest partid, sau de ce are succes, ci ii defăimează incontinuu de la aparitie indiferent de ce culoare politică apartin! Ba zilele trecute am vazut o pancartă electorala care cerea „jos populismul”!
Zi de zi se baga in mintea oamenilor ca este gresit sa fi „populist” si sa vorbesti de durerile populatiei, pentru ca deh prostimea nu intelege ce-i doare!
Sa aplauzi ce face guvernul e ok! La cei mai in varsta cred ca situatia asta le e cunoscută am facut-o destui ani cu ritm bine stabilit si versuri idioate!
Si cum nu pot nici ei sa scrie doar cat de rău este AfD mai au doi trei țapi ispășitori plus circul numit sport, Hollywood.
Țapii astia sunt Trump si Putin mai ales primul vinovat de toate relele pământului! Acum ca la nemți nu le place fiind o natiune care exporta e de inteles, dar nu la nemți trebuie să le placa si nu pentru ei trebuie Trump sa lucreze ci pentru cei care l-au ales! Si pentru astia chiar face, încercând sa puna in aplicare tot ce a promis sa protejeze producția americana de concurență. Este gresit? Nu ar dori si romanii un Johannis sa faca la fel? Dar daca Johannis ar face asta nu ar mai fi „dragul meu Klaus” pentru Merkel ci trecut intre populiști ca Orban din tara caruia nu face UE ce doreste.
Alăturarea coninua a AfD, Trump, Putin, nazisti, partidele de dreapta, Orban nu este întâmplătoare ci voită si cu efectele scontate. In mintea oamenilor asta e răul personificat si implicit ceilalți sunt cei buni! Sigur este insă ca nu tot ce fac „țapii” este rău cum la fel ce face puterea nu este doar bine!
Manipularea asta ajunge insa pentru a fi ales cine trebuie ales. De 30 de ani ma uit in jur si ma minunez cum muncitorii aleg CDU partidul proprietarilor! Conducătorii auto (si aici mersul cu masina e o necesitate) aleg verzii . Cei din fostul DDR aleg pe cei din stânga...
Am ajuns la concluzia ca oamenii au o genă masochistă ori eu unul nu o am! Asa ca nu pot participa la alegeri ca as fi in minoritate, iar asta pot fi si stând acasă!