Ateilor grijulii

GpNTInGxoREcsqjstqYf2vW0spc

Ateii „mor” de grijea noastră,
ca-am fi de preoți sărăciți;
Mai fraților, nu-i treaba voastră!
Noi dăm că vrem, nu de tâmpiți!

8 gânduri despre „Ateilor grijulii

Adăugă-le pe ale tale

 1. Mi-am amintit de o întâmplare cu marele Petre Țuțea. Pe când era în închisoarea politică, un gardian l-a luat în râs, întrebându-l cum de „marele Țuțea”, renumit pentru mintea lui sclipitoare, poate să creadă în Dumnezeu? Răspunsul filosofului e colosal: „din orgoliu! Sunt prea mândru ca să accept că mă trag din maimuță”! 😀 Așa și cu „grijuliii” pomeniți în epigramă!

  Apreciat de 1 persoană

  1. Eu am fost multi ani ateu de aceea stiu ca sunt neliniștiți in starea lor si incearca sa convinga tot timpul pe cei ce cred ca gresesc, nu au dreptate, ca sunt prosti ca sa se simtă ei mai linistiti! Dar nu o sa se simtă linistiti niciodata pentru ca exista un „vierme neadormit” in fiecare care nu-i lasa: constiința!

   Apreciază

   1. Eu sunt ateu. De fapt e prea mult spus ateu dar cu certitudine ma pot numi agnostic. Dar nu incerc sa conving pe nimeni, ba chiar cumva ma pot simti invidios ca cineva poate sa aiba credinta sincera, care ii da poate vreo liniste interioara pe care eu nu o am. Aici ma refer la cei credinciosi care nu incearca sa ma convinga pe mine. Adica vreau sa spun ca nu sunt invidios pe bigoti, care nu-mi plac.

    Apreciat de 1 persoană

   2. Mi se pare corect! Eu n-am fost ca tine ci am incercat prin tot ce credeam ca spune stiinta sa -i fac sa nu creada si pe cei care credeau! Dumnezeu sa ma ierte! Tot prin stiinta si logica Dumnezeu mi-a aratat ca gresesc!
    Eu discut cu oricine pe care il vad interesat dar darul convertirii nu-l am asa ca nici nu incerc! Fiind un crestin slab cand ma simt atacat…..raspund!
    Dumneata nu esti un „ateu grijuliu”!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: