invierea

Hristos a înviat!
Sunt foarte îngrijorat și mâhnit prieteni!
Ca oricare altul, pentru sănătatea celor dragi, mai mult decât pentru propria-mi sănătate.
Pentru faptul că mulți din cei dragi sunt la mii de kilometri, care au devenit imposibil de străbătut! Pentru multe altele…
Dar mâhnirea cea mai mare, este pentru închiderea bisericii, pentru că nu pot, după zeci de ani, să particip la Sfânta Liturghie si poate nu o să mai particip vreo-dată!
Sunt spovedit și împărtășit de curând așa că gândul morții mă lasă rece! Mai bine acum decât cândva, când sunt mai puțin pregătit!
În viața mea am avut foarte multe crize de tot felul pe care le-am depăsit, prin credință. Numai prin credință!
Sfânta Liturghie, a fost pentru mine, izvorul de unde m-am adăpat cu putere, cu nădejde, cu linistea interioară. De acolo  mi-am luat răspunsurile, soluțiile de care aveam nevoie in perioadele de criză. Sfânta Liturghie a fost pentru mine ( și sper să rămână dacă supravietuiesc) un fel de telefon direct cu cerul! Fără acest „telefon” fară acest „izvor” mă simt vulnerabil, abandonat, fară speranță, fară vlagă, fără dorința de a lupa, fără rost….
Foarte rar am lipsit de la Sfânta Liturghie fiindca am fost bolnav, sau nu am gasit nici o biserica ortodoxă în țara în care mă aflam, dar si atunci stiam ca săptamâna viitoare am sa fiu între îngeri, slăvindu-L pe Dumnezeu!
Acum nu am nici o idee când și dacă voi mai participa vreodată la Liturghie, ba mai mult sunt conștient ca de Pasti bisericile de aici vor fi tot închise! Sfintele Pasti în fața televizorului mie mi se par o glumă sinistră și de prost gust! Ma copleșeste, mă sufocă, situatia asta de-a dreptul! Mă simt ca o floare udată și îngrijită dar careia îi lipseste soarele!
Dacă voi scăpa de virus, nu cred ca voi supraviețui crizei, din lipsă de…Soare!

Update
Am urmărit Sfânta Liturghia pe Trinitas Tv.
Am închis ochii și am încercat sa fiu împreună, în Duh, cu cei de la București….
Nu este același lucru, ca atunci când esti la fața locului, dar Dumnezeu m-a mângâiat cu Lumina Sa, deși eu nu credeam că e posibil, că de meritat ce să mai vorbesc!
Poate este și asta de folos; vom învăța să prețuim Sfânta Liturghie când vom reintra din nou în biserici!