Eclipsa

invierea

Hristos a înviat!
Sunt foarte îngrijorat și mâhnit prieteni!
Ca oricare altul, pentru sănătatea celor dragi, mai mult decât pentru propria-mi sănătate.
Pentru faptul că mulți din cei dragi sunt la mii de kilometri, care au devenit imposibil de străbătut! Pentru multe altele…
Dar mâhnirea cea mai mare, este pentru închiderea bisericii, pentru că nu pot, după zeci de ani, să particip la Sfânta Liturghie si poate nu o să mai particip vreo-dată!
Sunt spovedit și împărtășit de curând așa că gândul morții mă lasă rece! Mai bine acum decât cândva, când sunt mai puțin pregătit!
În viața mea am avut foarte multe crize de tot felul pe care le-am depăsit, prin credință. Numai prin credință!
Sfânta Liturghie, a fost pentru mine, izvorul de unde m-am adăpat cu putere, cu nădejde, cu linistea interioară. De acolo  mi-am luat răspunsurile, soluțiile de care aveam nevoie in perioadele de criză. Sfânta Liturghie a fost pentru mine ( și sper să rămână dacă supravietuiesc) un fel de telefon direct cu cerul! Fără acest „telefon” fară acest „izvor” mă simt vulnerabil, abandonat, fară speranță, fară vlagă, fără dorința de a lupa, fără rost….
Foarte rar am lipsit de la Sfânta Liturghie fiindca am fost bolnav, sau nu am gasit nici o biserica ortodoxă în țara în care mă aflam, dar si atunci stiam ca săptamâna viitoare am sa fiu între îngeri, slăvindu-L pe Dumnezeu!
Acum nu am nici o idee când și dacă voi mai participa vreodată la Liturghie, ba mai mult sunt conștient ca de Pasti bisericile de aici vor fi tot închise! Sfintele Pasti în fața televizorului mie mi se par o glumă sinistră și de prost gust! Ma copleșeste, mă sufocă, situatia asta de-a dreptul! Mă simt ca o floare udată și îngrijită dar careia îi lipseste soarele!
Dacă voi scăpa de virus, nu cred ca voi supraviețui crizei, din lipsă de…Soare!

Update
Am urmărit Sfânta Liturghia pe Trinitas Tv.
Am închis ochii și am încercat sa fiu împreună, în Duh, cu cei de la București….
Nu este același lucru, ca atunci când esti la fața locului, dar Dumnezeu m-a mângâiat cu Lumina Sa, deși eu nu credeam că e posibil, că de meritat ce să mai vorbesc!
Poate este și asta de folos; vom învăța să prețuim Sfânta Liturghie când vom reintra din nou în biserici!

10 gânduri despre „Eclipsa

Adăugă-le pe ale tale

  1. Petre pe tine care esti un om cinstit si recunosti ca nu esti credincios te inteleg ca spui asa ceva! Pe cei care cred, ma rog zic ca cred si sunt de aceeasi parere nu!
   E ca si cum in loc sa mergi la restaurant te-ai uita la Tv sau internet cum iti aduce chelnerul ceva bun de mancare!

   Apreciat de 2 persoane

 1. Buna dimineata, de dimineata m-am impartasit … bunul Dumenzeu sa ma ajute sa ma mai pot impartasi … azi este ultima slujba la care pot participa enoriasii … pacat : in vremuri de rastriste inaintasii nostri isi sprijineau umerii pe MAMA BISERICA !!!!!! 😢
  Bunul Dumnezeu sa ne ierte si sa aiba grija de noi !!!

  Apreciat de 1 persoană

  1. Să-ti fie de bine soră! Cam repede s-au grabit sa dea ce nu-i a Cezarului, Cezarului! Si asa suntem urati de toti sa ne fi lasat in pace sa ne infestam unul de la altul si sa murim toti! Brusc i-a apucat dragostea de noi!
   (Iarta-ma ca iti spun dar raspunsul la Hristos a inviat e altul😉)

   Apreciat de 1 persoană

 2. Daca v-ati impartasit cu aceeasi lingurita deja intrati la categoria celor care zadarnicesc combaterea Covid-19, nu-i asa ? O fi impartasania curata si sfintita, dar lingurita folosita in comun este purtatoare de cine stie ce (corona)virusuri ! Poti sa stii sigur cine este curat si cine infectat si vine sa se impartaseasca ?

  Apreciază

  1. Da pentru matale ca necredincios pare logic ce spui. Dar fa un exercitiu de imaginatie ( nu-i greu) Presupune ca nu-i apa si vin ci Sângele si Trupul lui Dumnezeu (cum suntem noi convinsi ca este și cum de altfel si este) ti-ar mai fi frica de boala?
   Si aici incheiem discuția pentru ca daca te intereseaza tema gasesti mii de argumentatii pro si contra pe net!
   Eu iti spun un singur lucru: peste un an sau peste 100 vei dori sa fi te impartasit macar cu o bucatica scăpată din gura de un lepros pe jos! Iti promit!

   Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: