Bat clopote în amiază,
chemând la rugăciune,
tu munca-ți încetează
și în genunchi te pune!

Noi, toți din România,
pe Domnul să-L rugăm,
să-oprească pandemia,
de vrem să ne salvăm!

La ceruri să strigăm,
cu lacrimi și durere;
de Maica o înduioșăm
Ea Fiului-i va cere

să ne mai ierte o dată,
de dragul Ei măcar,
iar El, precum un Tată
ne iartă! A câta oară iar?

Bat clopote în amiază,
cădeți la rugăciune
și Domnul ce veghează,
va face o minune!

25.03.2020

*Cancelaria Sfântului Sinod anunță rugăciune comună, însoțită de sunetul clopotelor, în toată România în mijlocul zilei de Buna Vestire , apoi în fiecare duminică şi în fiecare zi când se oficiază slujbe în bisericile din parohii şi mănăstiri.

Comunicatul de presă:

Deoarece, în această vreme de grea încercare din cauza epidemiei, clericii şi credincioşii mireni ai Bisericii sunt separaţi spaţial din punct de vedere al locului de rugăciune, totuşi pot fi în comuniune mai ales prin rugăciunea comună la mijlocul zilei.

Prin urmare, clopotele tuturor bisericilor ortodoxe din România vor suna timp de 1-2 minute la ora 12.00 în ziua de Buna Vestire , apoi în fiecare duminică şi în fiecare zi când se săvârşeşte slujbă în bisericile din parohii şi mănăstiri.

În acel moment de rugăciune comună, la casele lor, toţi credincioşii mireni sunt îndemnaţi să rostească rugăciunea Tatăl nostru , condacul Bunei Vestiri : Apărătoare Doamnă, precum şi alte rugăciuni, iar preoţii din parohii şi mănăstiri vor citi în plus Rugăciunea specială pentru încetarea epidemiei .

Cancelaria Sfântului Sinod