Chemare la rugăciune*

Bat clopote în amiază,
chemând la rugăciune,
tu munca-ți încetează
și în genunchi te pune!

Noi, toți din România,
pe Domnul să-L rugăm,
să-oprească pandemia,
de vrem să ne salvăm!

La ceruri să strigăm,
cu lacrimi și durere;
de Maica o înduioșăm
Ea Fiului-i va cere

să ne mai ierte o dată,
de dragul Ei măcar,
iar El, precum un Tată
ne iartă! A câta oară iar?

Bat clopote în amiază,
cădeți la rugăciune
și Domnul ce veghează,
va face o minune!

25.03.2020

*Cancelaria Sfântului Sinod anunță rugăciune comună, însoțită de sunetul clopotelor, în toată România în mijlocul zilei de Buna Vestire , apoi în fiecare duminică şi în fiecare zi când se oficiază slujbe în bisericile din parohii şi mănăstiri.

Comunicatul de presă:

Deoarece, în această vreme de grea încercare din cauza epidemiei, clericii şi credincioşii mireni ai Bisericii sunt separaţi spaţial din punct de vedere al locului de rugăciune, totuşi pot fi în comuniune mai ales prin rugăciunea comună la mijlocul zilei.

Prin urmare, clopotele tuturor bisericilor ortodoxe din România vor suna timp de 1-2 minute la ora 12.00 în ziua de Buna Vestire , apoi în fiecare duminică şi în fiecare zi când se săvârşeşte slujbă în bisericile din parohii şi mănăstiri.

În acel moment de rugăciune comună, la casele lor, toţi credincioşii mireni sunt îndemnaţi să rostească rugăciunea Tatăl nostru , condacul Bunei Vestiri : Apărătoare Doamnă, precum şi alte rugăciuni, iar preoţii din parohii şi mănăstiri vor citi în plus Rugăciunea specială pentru încetarea epidemiei .

Cancelaria Sfântului Sinod

9 gânduri despre „Chemare la rugăciune*

Adăugă-le pe ale tale

 1. În seara aceasta, la ora 21.00 (ora României), toți ortodocșii din țară ori din afara ei dar din același trup al bisericii, vom spune „Tatăl nostru”. Ne putem ruga desigur oricând, oricât și în formele cu care suntem fiecare obișnuiți. Dar o rugăciune care să se adune laolaltă, din inimi împletite în singura nădejde adevărată, socotesc că va fi de folos. Doamne ajută!

  Apreciat de 2 persoane

   1. Dar nici nu se întrerupe Ioan, Liturghia… Cine zice asta? Preoții merg și își fac datoria. Ca și la mănăstiri, unde cu martori sau fară, slujbele sunt neîntrerupte. Slavă Domnului pentru asta!

    Apreciat de 2 persoane

   2. Ma refer la Liturghia cu credinciosi.Stalpul de foc în loc de lumânări izolate! Nici Iisus n-a instituit Liturghia de unul singur! De aceea nici-un preot nu poate face Liturghia singur! Mai trebuie cel putin un barbat, doi! Noi nu suntem”martori” doar ci co-liturghisiori! Mie nu-mi lipseste faptul ca nu sunt de fată ci ca nu particip!

    Apreciat de 1 persoană

   3. E adevărat! Nu va fi singur acolo, doar că fără noi. Trebuie să recunosc că departe de țară, m-am trezit cam departe și de biserică. De la mine și până la biserica noastră din Edinburgh, era destulă cale și de aceea de multe ori pregetam. De puțină vreme au reușit să ne transmită slujbele și on line. Știu ce zici, nu-i la fel ca prezența acolo, însă bine că e posibil.

    Apreciat de 2 persoane

   4. La mine a fost invers! Departe de tara biserica orodoxă (nu neapărat românească) a devenit tara mea! Am lipsit foarte rar si atunci am fost nevoit să o fac! Am mers ani intregi peste 40 de km pana la o biserica si cand distanta s-a injumatatit am devenit „pretentios” (in sensul bun/acrivic) si in ultima vreme mergeam aproape 300 de km pentru spovedanie si o slujba in care sa ma simt aproape de cer.Nu ma laud ca nu eram singurul si altii veneau de la distante mai mari! Azi intre mine si biserica”mea” sunt doua granite inchise si ascultarea duhovnicului de a nu ma primi la Liturghie!

    Apreciat de 1 persoană

   5. Lăudabil! În ce privește ascultarea, e și aceasta o formă de înbisericire, nu-i așa? Eu recunosc că de n-aș fi atât de căpos și de catâr, aș avea mult mai mult folos. De felul meu mă socotesc modest și cuminte, însă cel mai greu îmi vine să fac ascultare. În compensație, am foarte multă dragoste și mă bucur cu toată sinceritatea să-i recunosc altuia harismele, chiar dacă acestea nu mă ating și pe mine.

    Apreciat de 1 persoană

   6. Ascultarea este ABSOLUT necesară DAR mai întâi trebuie să il găsesti pe cel de care sa faci ascultare! Și asta e greu! Intr-o mănăstire e altfel o poti face ca nu depinde nimeni de tine! In lume sotiei de ex. ii apartine o parte din tine asa ca e greu sa mai fi tot pentru duhovnic! Daca duhovnicul nu are o anumită finete conflictele/neascultarea este programată!
    Fiecaruia ne lipseste ceva dar avem altceva in schimb. Din pacate ni se cere desavarsirea!

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: