Reset

M-am născut în socialism într-o familie modestă, de muncitori. Am trăit „bine”, până s-a trait bine, în socialism. Parinții mei câștigau frumos, așa ca în fiecare an făceam concediul la mare, restul vacanțelor la bunici, sau în Bucegi, unde aveam un unchi cabanier.
Odată cu adolescența visul meu de a trăi la țară a devenit tot mai arzător. Eram împotriva curentului: toti vroiau la oraș! Chiar imi aduc aminte ca șeful de post, din satul in care am ajuns, refuza categoric sa-mi schimbe buletinul de oraș pe unul de țară!
M-am pregătit (profesional) să trăiesc toată viața la țară! Ajuns in sfârșit acolo, eram fericit chiar în lipsa a foarte multe lucruri! Aveam vise, proiecte de îndeplinit…  Toate din păcate erau bazate pe structura socialistă. Devenisem un „țipar socialist”, ca cei mai mulți români, care se „descurca”!
Când socialismul a căzut, s-a prăbusit totul! Viața pe care o trăisem până atunci a dispărut peste noapte, ceea pe care o visam nu mai era cu putința, în noul sistem! Cel puțin pentru multă vreme, iar eu vreme nu prea aveam!
La 30 de ani trebuia să o iau de la zero si am preferat sa o fac în Germania, în care măcar sistemul, nu o lua și el de la zero!
A fost greu sa mă adaptez, dar mi-am găsit încet, încet, alte vise, proiecte, însă din nou pe asfaltul unui oraș…
Dupa alți 30 de ani, când îmi găsisem locul si linistea, in noua societate, s-a prăbușit totul din nou! Viața pe care am trăit-o până acum, lucrurile la care visam nu mai sunt din nou cu putință!
Trebuie sa o iau din nou de la zero si de data asta urmând drumul care îmi este trasat, iar asta pentru mine … nu e cu putință!
Nu mai pot să emigrez nicăieri pentru in toată lumea sunt oprite visele particulare, lumea a devenit o închisoare pentru toți! Ce e si mai rău, e faptul că cei mai mulți  din jurul meu nu-și dau seama de asta si de faptul ca cu fiecare zi conditiile din „închisoare” sunt tot mai proaste! In socialism știau măcar toti că sunt închiși si căuta fiecare să se elibereze cumva!
Nu există nici o posibilitate de a evada, alta decât o utopică revoltă generală și asta mă termină psihic și fizic; pentru cea din Romania am asteptat 30 de ani!
Atâția nu mai am!

18.09.2020

10 gânduri despre „Reset

Adăugă-le pe ale tale

 1. Pai dupa cum bine vedem cativa dintre noi, totul e efemer, un vis de nici o secunda in comparatie cu vesnicia. Doar in Dumnezeu sa credem, ca El nu a mintit pe nimeni vreodata, si daca a fagaduit credinciosilor: cele pe care ochiul nu le-a vazut, urechea nu le-a auzit, si la inima omului nu s-au suit, atunci…negraita bucurie si fericire ne asteapta pe noi cei ce nu il parasim pe El. Fruntea sus si nu te teme de nimeni si nimic😉

  Apreciat de 2 persoane

   1. Și eu am copii, dar mă ține tare gandul ca Hristos Dumnezeu a zis: EU SUNT CU VOI PÂNĂ LA SFÂRȘITUL VEACURILOR.
    Iar acesta e un adevăr care nu poate fi tăgăduit. E greu, dar nu imposibil. Odata cu ispita, Dumnezeu a gătit și calea de scăpare, zice sf. Ap Pavel. Deci: ÎNDRĂZNIȚI, HRISTOS A BIRUIT LUMEA!

    Apreciază

   2. M-ai prins pe picior greșit… La rândul meu sunt la răscruce de drumuri, când ridic degetul în sus să văd cum mai bate vântul. Și nu e cum vreau, de-aia sunt mai degrabă melancolic și nu am acea energie de contrazicere pozitivă și mobilizatoare, așa cum îmi este apucătura. Aș vrea, dar nu găsesc la mine resurse de optimism. Voi zice doar Doamne ajută! și cred că e mai cu folos…

    Apreciat de 1 persoană

   3. Hristos a inviat!
    Prietene capul sus! Eu sunt cel prapastios, depresiv, care vede raul. O parte e putina credința alta sunt bolile.Nu te baga!
    Cu noi este Dumnezeu cine ne sta impotriva? Sigur nu-i usor si fiecare ajungem la fundul sacului cateodata dar cand si cui i-a fost usor? Suntem botezati si imbracati cu camasa lui Iisus ori asta inseamna bataie, dispret, scuipare, suferința pana la moarte! Dar El e cu noi pana la sfarsit! Capul sus!

    Apreciază

 2. Gândul la viitorul copiilor si nepotilor nostri ne umple sufletele de spaima. Dar nu cred ca putem schimba ceva pentru ca, așa cum spuneai si tu o posibila revolta generala devine o utopie în condițiile în care tot mai multe minți „adorm” în fata televizorului. Si tare mi-e teama ca generatia viitoare va fi si mai putin „luminata”. Însă nu trebuie sa cădem în deznădejde
  „Credinta se cere, credinta,
  Si orice ispit-ai sa-nvingi!
  Credinta, de-avea-vei credinta,
  Puterea ispitei o stingi!”

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: