„Răul” din viața noastră

Pe Dumnezeu nu-L ispiti
căci de-ți răspunde vreodată,
răspunsul Lui îl vei plăti,
cu mult amar, în viața toată!

Acceptă totul că-i spre bine,
chiar dacă binele nu-l vezi;
e Dumnezeu, nu judecă ca tine,
dar Te iubește, ne-încetat să crezi!

Și mulțumește-i pentru „rele”
chiar de acum sunt greu de dus,
cândva o să înțelegi că ele,
mare folos în viață ți-au adus!

24.08.2020

6 gânduri despre „„Răul” din viața noastră

Adăugă-le pe ale tale

 1. Câte păcate să aibă un copil cu cancer și dacă sunt ale altora, de ce ar trebui să le ducă el? Naziștii au ars de vii și au gazat milioane de oameni. Oricât de misterioasă ar fi „calea domnului” nu poți abține a te întreba: pour quoi? Răul ăsta, și fără de ghilimele, e doar al nostru. Degeaba îl supunem unei alte instanțe „supreme”, care să ne judece. Răul este în structura animalică a omului îl ai din născare. Revin la teoria mea care stipulează primordial două forme de viață: virușii și celulele. Desigur, nu-i clar care din ele a apărut din maestronul, alambicul de compuși chimici din istoria primordială a Terrei, eu înclin spre viruși, dar oricum, cele două entități după de s-au ignorat o perioadă, pentru că era loc pentru toată lumea, pe măsură ce treaba s-a strâmtorat, virușii și-au descoperit alte surse de hrană, celulele au ripostat prin întărirea citoplasmei, apoi, făcând front comun, prin sacrificiu. Lăsau pradă prădătorului parte din ele suficient de mult timp pentru a se multiplica atât de mult încît să-l înglobeze pe atacator și să-l transforme în hrană pentru celulele nou create.
  Desigur, este un scenariu simplist, este vorba de miliarde de ani, între doi și șapte oricum, ceva ce noi, în nimicnicia noastră abia dacă putem percepe.
  Dar putem încerca a înțelege.

  Apreciat de 2 persoane

  1. O discutie pe care nu vreau sa o port cu tine pentru ca nu sunt convins ca VREI sa intelegi! Incearca chiar daca ma vei contrazice sa-ti inchipui ca scopul final al vietii noastre e mântuirea! Cum ajungi acolo e mai mai putin important! E ca si in viata asta cand poti murii direct sau poti sa traiesti printr-o intervenție dureroasa chrurgicală! Tu ai refuza durerea? Ma indoiesc! Apoi am putea continua cu lupta dintre Bine si Rau.Fiecare cu armele lui Binele „pe cele rele le-a ales” raul pe cele „bune”! Nu e mai bine sa fi bogat decat sarac? Ba da vor zice majoritatea! Dr daca o vezi prin ” mai usor trece camila prin urechile acului” spre mantuire….te lipsești de ea bogatie! Sa-ti vorbesc de milionari care sunt nemultumiti cu viata lor, care se sinucid, care se fac calugari?
   In privinta care a fost primul virusul sau celula e o intrebare cae eu nu mi-o pun!primul a fost organismul cu celule si in ele cu bucati de virusi legati intre ei in lanturi ADN sau ARN.

   Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: