„A tăinui cuvântul Adevărului înseamnă a te lepăda de el”

Sfântul Cuvios Maxim Mărturisitorul

13 gânduri despre „„A tăinui cuvântul Adevărului înseamnă a te lepăda de el”

Adăugă-le pe ale tale

   1. Da! Este minunat! E clar că ştii „despre ce este vorba în propoziție”! Icoanele se fac cu mare migală: de la achiziționarea lemnului, pregătirea suprafeței, apoi pictura…dura mult până termina o icoană. De obicei lucra concomitent la mai multe! Eu nu am pictat niciodată o icoană, dar îmi plăcea când îl vedeam atât de însuflețit şi de detaşat de tot ce era în jurul lui.

    Apreciat de 1 persoană

   2. Ai dreptate asa este! Eu am renuntat pentru ca talentul meu nu e suficient pentru a picta sfinți, de rabdare ce sa mai spun…Am avut o profesoara grozava teoretic sunt top, dar practic nu m-am satisfacut! In plus ochii mei vor cu ochelari de aproape si fara de ceva mai departe si asta e f. enervant!
    Mi-e ciuda cand vad insa talent care se iroseste: nevasta-mea!

    Apreciază

 1. Cred! Dar este clar că dacă doamna ta nu simte chemarea, oricât talent are, nu va pune mâna pe pensulă. Arta, de orice fel, pare ceva facil, la îndemâna oricui. Şi ai nevoie, pe lângă talent, de curaj, determinare, ambiție şi un car de imaginație creatoare. Altfel rămâi un modest copiator. Am uitat să precizez că ai nevoie şi de bani. Şi nu puțini! Arta se face greu şi se vinde şi mai greu şi pe bani puțini. Azi e greu să trăieşti din artă (am noroc că nu trăiesc din „artă”, deşi vând!), dar mereu a fost aşa! Dar asta e altă poveste! Sper că nu te-am plictisit!
  Seară minunată!

  Apreciat de 1 persoană

  1. Pune mana pe pensula doar daca vrea sa „scape” de cineva f. insistent si atunci parca nu a lasat-o niciodata din mana! Si daca ar fi numai pictura! Daca ai vedea/gusta ce gateste sau o decorul pentru o nunta sau…S-a „indragostit” de serviciu (cifre calcule) si a cam renuntat la restul! Pacat! Mare Pacat!
   Si nu vinde! Face cadou!
   Oricum nu stiu cum poti vinde o creatie! Parca ti-ai vinde un rinichi! Eu stiu ca esti de multe ori nevoit dar….tot rinichi ramane!😂
   Cum sa ma plictisesti? Tu si Gabriela David aveti atata talent ca eu ma falesc de a dreptul ca ma bagati in seama!

   Apreciat de 1 persoană

   1. Da, o ştiu pe doamna Gabriela David. Este un munte de talent şi gingăşie!
    Ştiu foarte bine cum e cu creațiile „cadou”. Şoțul meu (fostul) era un excepțional portretist. El făcea cadou toate portretele. Dar şi icoanele (mai şi vindea!) Tuturor bisericile pe lângă care treceam când călătoream, le dăruia câte o icoană cel puțin. Eu am învățat aici să negociez şi să vând.
    Eu sunt sigură că doamna ta îşi va folosi talentele când va ieşi la pensie.
    Vă îmbrățişez pe amândoi!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: