Orice asemănare cu situatia planetară actuală este pur întâmplătoare!

Oaia e un animal prost! Prost prin faptul că nu ține minte, sau prin instinctul exacerbat de turmă.


Desigur exista și oi mai inteligente, (nu chiar ca Miorita!) care fie nu uită, fie le place să mai vadă si altceva decât fundul suratei din față!
Oile astea, mai inteligente, părăsesc turma și se poate întâmpla ca o parte din cele din spatele ei, să o urmeze. Pentru astfel de oi ciobani au „câini de întors” care aduc oaia răzvrătită si eventualele ei însoțitoare, înapoi în turmă.
Aceste oi mai inteligente sunt primele sacrificate, mai ales daca crează des probleme! Ciobanului nu-i trebuie o oaie cu minte ci o oaie cuminte, usor de condus, muls, tuns, vaccinat!
Când oilor li se face ceva neplăcut sunt mânate intr-un țarc, care are intr-o parte o strungă pe unde pot si trebuie să iasă fiecare.
Oricât ar fi oile de proaste, odată ajunse in țarc si fortate să iasă prin strungă, isi dau seama că nu-i a buna! Nu mai au însă de ales fiindcă din spate sunt ciomăgite de ciobani si mușcate de câini!
Cele mai neplăcute sunt tratamentele medicale si in special baia anuală care se repetă toată viața lor.
Imbăierea asta ar trebui sa se faca cu o soluție foarte diluata (de Lindavet)ne-periculoasă, dar adesea ea este prea concentrată ! Oile mai slabe, bolnave, cu răni pot sa părăsească dupa o astfel de baie nu doar bazinul ci si lumea aceasta (dacă nu se intervine rapid)!
Desigur la sfarsit, cand turma întreagă a fost tratată, sunt aruncati în bazin si câinii care si-au ajutat stăpânii! De la ăstia te-ai aștepta să fie mai inteligenti!

Ciobanii sunt atat de stropiți incât poti considera ca au fost si ei îmbaiati!
Singurii care scapă ne-tratati ..fiind stăpânii!

10.o3.2021