Unul dintre marele avantaje ale lacului de la Knetzgau, unde ma aflu si unde pescuim de ani de zile este….WC-ul!
Cineva, cândva, a construit intr-o pădurice, de lângă lac, un WC din lemn si tablă, pe care nu l-a mai folosit. Il folosim noi, de ani de zile, Îl dăm cu var inainte de fiecare „campanie” il aprovizionam cu toate cele necesare.
Ieri asezat pe „tron” observ coborând pe copacul din fată cabinei, la vreo 6 metri depărtare, o frumusete de jder! Revenit din surpriză, imi pregăteam celularul sa-i fac o fotografie. Era cu adevarat un exemplar superb, foarte mare, castaniu lucios si cu o coadă stufoasă ca de vulpe! El, ajuns pe pământ, a dat cu ochii de mine si spre stupoarea mea in loc sa fugă in pădure, m-a luat in colimator și a pornit sa alerge spre mine, în cea mai mare viteză, sărind cu dibacie peste toate obstacolele!
Eu cu pantalonii în vine, inarmat in cel mai bun caz cu o rolă de hârtie igenică și cu servetele umede, nu vedeam decât ochii lui holbați si dintii extrem de ascuțiți! Am reusit in ultimul moment sa închid ușa si asteptam sa-l aud izbindu-se de ea! Nu a facut-o!
Nu sunt un fricos de fel, dar de data asta pot spune ca m-am c…..t pe mine, norocul ca eram pregatit, din alte motive, oricum sa o fac!
După o vreme am deschis ușa am cercetat împrejurimile si am reusit sa ajung intreg inapoi la cort! Asta imi mai lipsea să mai ma aleg si cu burta plina de ser anti-rabic dupa ce ca plouă si e frig ca in octombrie!

18.08.2021