10 motive pentru un creștin, să nu se „vaccineze”!

Ieri am primit întrebarea: „de ce nu s-ar „vaccina” un creștin?” E ciudat să primesc eu o astfel de întrebare, eu care nu sunt preot, nici macar teolog nu sunt, sau vreun creștin mai răsărit! Spun că este ciudat, pentru că România e plină de arhierei, de preoți, monahi, absolvenți de teologie, care ar trebui să răspundă, chiar ne-întrebați, la astfel de probleme!
Am tot scris, de ce nu mă „vaccinez„, dar cel care m-a întrebat vrea doar argumente creștine, pe cele medicale le cunoaște și deși e „capabil” să-și piardă viața, nu ar risca să-și piardă mântuirea, din cauza „vaccinării„!
Răspunsul meu este al unui simplu creștin, fără studii teologice și trebuie luat ca atare!
1. Primul argument este îngerul meu păzitor, sau pentru atei conștiința, care nu mă lasă să mă „vaccinez„! Sunt un om dependent de medicamente, care se injectează de mulți ani săptămânal, singur și care a făcut toate vaccinurile, pe care le-am considerat necesare! Niciodată, până la acest zis „vaccin„, îngerul meu păzitor, conștiința, nu m-a oprit!
De ce nu-l oprește pe fiecare îngerul lui păzitor?
Poate îngerul lui încearcă, dar el nu-l mai aude pentru ca s-a învătat să-l ignore!
2. „Vaccinurile” acestea sunt făcute cu ajutorul celulelor preluate de la fetuși vii, avortați. In momentul în care te „vaccinezi” cu ele ești complice la crimă, la avort! Mai precis pe celulele astea ( dă click!)
3. Spre deosebire de vaccinurile clasice, care introduceau în corp un virus atenuat, sau mort, lasând sistemul imun să raspundă în mod natural, aceste „vaccinuri” au pretenția că te modifică genetic, făcându-te „mai bun”  decât a reușit Dumnezeu să o facă! Eu merg in continuare pe Mâna lui Dumnezeu!
4. Sfântul Paisie Aghioritul a vorbit împotriva „vaccinului” obligatoriu cu mulți ani înainte ca el să apară. Părintele Iustin Pârvu de asemenea. Sigur sfinții pot și ei să greșească, dar prefer să mor ascultând de ei, decât să mor ascultând oameni și mai ales de politicieni!
5. De la începutul „pandemiei” s-a lovit continuu în biserică, începând cu periculozitatea Euharistiei și culminând cu închiderea bisericilor, inclusiv de Paști! Pentru mine este clar că tot „teatrul covideste satanic! De aceea nu pot fi decât diametral opus cu toate „impunerile” lui, prin cei posedați!
6. Faptul că medical nu aduce nici un folos, ci doar un risc sporit, prin efectele secundare, mă face să cred că nu sănătatea noastră este scopul „vaccinării„! Care este atunci scopul?
În Apocalipsa Sfântului Ioan Evanghelistul se vorbește despre un semn pe care dacă nu-l ai, nu poți vinde, sau cumpăra.
Este vaccinul acest semn?
Cert este că încet încet, nu mai poți cumpăra, nu mai poți face nimic, fără el! Poate primele „vaccinuri” nu sunt decât pregătirea pentru următorul „vaccin” care o să fie…semnul! Sau poate e chiar semnul, înca nevăzut! Miza- MÂNTUIREA– e prea mare, ca să risc!
7. Majoritatea duhovnicilor, în care am încredere, sunt împotriva vaccinării„! Sigur există si exceptii; Gheronda Efrem de la Vatopedi, de exemplu, care are însă un argument prea pueril, pro-vaccinare, ca să-l poți lua în serios: „Nu se pot înșela milioane de oameni în privința vaccinării!”
8. Ba se pot! Calea ușoară, largă, cu cât mai puțin efort și suferință, nu a fost niciodată Calea Mântuirii! Dimpotrivă, calea largă duce in iad (Matei 7:13-14) și Gheronda Efrem, o știe mai bine ca oricine!
9. In creștinism se spune să nu crezi în vise, Dumnezeu nu se supără dacă visul e de la El și tu nu il crezi, decât sa-l crezi și visul/mesajul să fie de la cel Rău! Pe același principiu, mai bine nu cred în „vaccin”, cu toate problemele ce decurg din asta, decât să fiu înșelat de Satana!
10.  Dumnezeu hotărăște când, cum și din ce o să mor, când o să mor, iar dacă El mi-a lăsat chiar libertatea să cred sau nu in El, nimeni nu-mi poate lua libertatea înăscută, dată de Dumnezeu, prin constrângere! Mai ales că cei care sunt „foc și pară” ( și pucioasă?) pro vaccinare NU SUNT CREȘTINI ei cred doar în viața de aici și de acum! Dacă nu mergem pe același drum spre același țil, cum ar putea ei să știe de ce am, sau nu am eu nevoie, pe drumul meu?
Poate argumentația mea creștina  nu este suficientă pentru altcineva, mie oricare dintre puncte îmi este suficient, iar dacă mai adăugăm argumentele medicale, nu poți decât să refuzi „vaccinarea”!

AMIN!

28.09.2021

7 gânduri despre „10 motive pentru un creștin, să nu se „vaccineze”!

Adăugă-le pe ale tale

 1. Da! De ce nu raspund teologii, preotii, etc……………
  Pentru ca si pe vremea Sfantului Maxim Marturisitorul toata pleiada de slujitori si teologi era de partea imparatului si a ramas sa tina STINDARDUL SUS un simplu monah!
  Si eu vreau sa ascult de Sfinti!
  Nici eu nu vreau sa iau un medicament ptr care s’a UCIS mai intai!
  Si ptr mine miza este prea mare ca sa RISC!
  Deci subscriu in totalitate!
  Sunt indignat domnule Ioan!
  Eu deschid calculatorul(si ma bucur ca nu am smartfone sa ma tiue din 5 in 5 minute cu tot felul de alerte) mai rar in functie de timp; sunt indignat ca sunt doar 2 comentarii.
  Ma sperie cat de adevarat este principiul SATANIC: ”o minciuna repetata la nesfarsit va fi luata drept ADEVAR”.
  Oare asa repede s’a ERODAT constiinta unora ca nu ma zic nimic impotriva INTEPATULUI???
  Urc si pe blogul meu articolul ptr ca trebuie distribuit MASIV!
  Va multumesc si sunt FERICIT ca va pomenesc la Sfanta Proscomidie si ca am ajuns cu ajutorul lui Hristos(sunt ferm convins) sa dau de d’voastra si de ARGUMENTELE d’voastra!
  Pace, lumina si iubire de la Hristos Mantuitorul nostru! Amin!

  Apreciat de 2 persoane

  1. Parinte ( nu am vrut sa va dau de gol, dar daca ati facut-o singur pentru toata lumea ma bucur sa ma adresez cum se cuvine) va multumesc foarte mult pentru pomenirea la Sfanta Proscomidie, pentru mine inseamna f. mult si am mare nevoie!
   Sfantul Maxim e unul dintre sfintii „mei” dar nu m-am gândit niciodata de ce!
   Poate comentariile lipsesc din cauza mea „cam sperii” oamenii dar in schimb sunt sute care citesc articolele si e bine si asta! Duhovnicul meu, care mi-a dar binecuvantare sa scriu, intra mai rar pe aici si tare v-as multumi daca gasiti ceva gresit teologic sa imi spuneti! Nu vreau sa smintesc pe nimeni!
   Multumesc de apreciere, inseamna f. mult pentru mine!
   Doamne ajuta!

   Apreciat de 1 persoană

 2. Domnule Ioan,

  Sunt foarte bune argumentele dv. Și eu gândesc la fel, dar nu aș fi putut aduna atât de multe argumente.
  Pentru mine, argumentul de bază pentru a-i convinge pe alții ar fi următorul: atâta propagandă disperată cum este cea pentru vaccin, nu am văzut de pe vremea comunismului. Și unde s-a mai văzut ca în zilele noastre, în era informării, să existe ceva „bun” pe care mulți să-l refuze, dar să te plătească guvernul (cu bilete, tichete de masă, mici, vouchere etc.) ca să-l iei? Sau să te preseze ca să-l iei? Când de fapt pentru lucrurile bune trebuie ca tu să te lupți să pui mâna pa ele?

  Am apreciat și argumentul dv. numărul 1. Nu mă gândisem la el, dar s-ar putea să fie cel esențial, deoarece dacă, așa cum se spune, conștiința este glasul lui Dumnezeu în om, tocmai această intervenție a lui Dumnezeu îi face pe cei credincioși să gândească asemănător și să se înțeleagă între ei.

  Dar scopul pentru care am intrat să comentez aici este faptul că m-a întristat critica pe care v-a făcut-o acel om, pe ActiveNews, la articolul de față. Și m-a întristat pentru că lovește în credincioși.

  În plus, am îndoieli că omul acela este un sectant (cum spuneți), din următoarele motive:

  1) Ce sectant se declară ortodox? Chiar el spune: „sunt creștin-ortodox”.

  2) Intervenția lui nu a fost doar pe argumente religioase, ci foarte mult pe apologia vaccinării (spune: „Ați putea să vă vaccinați cu J&J, Zeneca, cu un vaccin chinezesc, rusesc, cubanez…”, „Întreb retoric, de ce nu te vaccinezi, dle, cu Sputnik?”, „În Danemarca, unde sunt 85% vaccinați, nu mai există, practic, noi infectări”, „Sunt mulți preoți care cred în vaccin, ei tac de frica… voastră” etc.)
  De asemenea, ce sectant l-ar susține pe un mitropolit ortodox doar pentru că acela a susținut vaccinarea? (spune: „adevărul este că vă împotriviți învățăturii creștine, exact cum a spus mitropolitul grec zilele trecute.”)

  3) Respectivul citește scrieri ortodoxe (într-un alt comentariu a dat un citat din Părintele Seraphim Rose).

  4) Retorica lui în privința vaccinării se suprapune peste cea a autorităților. Dar aici trebuie să fac o paranteză mai lungă.
  Scriitorul C. J. Hopkins spunea, într-un articol din vara acestui an, „Fabricarea «realității» (nou-normale)”, că de 30 de ani (de la căderea comunismului) trăim în primul sistem hegemonic cu adevărat global din istoria omenirii: capitalismul supranațional global sau corporatist. Scopul final al oricărui sistem totalitar, explică el, este acela de a atinge un control (cât mai) complet asupra societății. Acest lucru se face prin dezafectarea vechii „realități” și înlocuirea ei cu cea nouă. Acest proces este unul foarte dur, pe parcursul căruia societatea este sfâșiată, împărțită în două, încleștată într-o luptă pe viață și pe moarte, iar totul se simte a fi (și chiar este) o nebunie. Este ceea ce trăim acum. Înlocuirea „realității” vechi cu cea nouă nu se face prin rațiune, ci prin frică și forță. Pentru a determina societatea să accepte această schimbare este nevoie de o criză, cum ar fi un război, o stare de urgență, sau… o pandemie mondială.
  În plus, nu se poate discuta cu argumente raționale (!) despre ceea ce pare eronat în narațiunea oficială (de exemplu „atacul asupra Capitoliului”, narațiunea oficială Covid, sau altele). Deoarece, spune C. J. Hopkins, „Clasele dominante global-capitaliste, liderii guvernamentali, mass-media corporatistă și masele Noului Normal pe care le-au manipulat nu discută cu noi. […] Știu că faptele le contrazic narațiunile. Nu le pasă. Nu au nevoie să le pese. Pentru că nu este vorba despre fapte. Este vorba despre putere.”
  De asemenea, spune el, cei care nu se conformează noii „realități” vor fi demonizați sistematic, ostracizați, segregați, etichetați în felurite moduri, pedepsiți, și nu doar de către autorități, ci și de către cetățeni oarecare, deoarece neconformitatea nesupușilor le amintește celorlalți de „realitatea” pe care ei au cedat-o pentru a rămâne o persoană „normală” și a scăpa de pedepsele descrise mai sus.
  Acum, eu observ că noua „realitate” se construiește pe mai multe planuri. Dar aș vrea să mă opresc la planul religios. Adrian Pătrușcă a tradus în articolul „Biserica lui Covid Mărturisitorul se răspândește cu viteza luminii” o emisiune a lui Tucker Carlson. De acolo aflăm că guvernatoarea New York-ului, Kathy Kochul, a ținut, acum câteva zile, o cuvântare la Centrul Cultural Creștin, care este o mega-biserică din New York, cu peste 40 de mii de membri, având mai multe denominații creștine. Ea a făcut referire la lănțișorul cu literele „Vaccinată”, pe care îl purta la gât, zicând: „Port lănțișorul pentru a spune tot timpul că sunt vaccinată. […] Însă, știți, afară sunt oameni care nu Îl ascultă pe Dumnezeu. […] Vreau ca voi să fiți apostolii mei. Vreau să mergeți afară și să vorbiți despre asta și să spuneți că ne datorăm asta unii altora. […] Iisus ne-a învățat să ne iubim unii pe alții. Și cum îți arăți această iubire decât doar păsându-ți de ceilalți suficient de mult pentru a spune: vă rog, vaccinați-vă, pentru că vă iubesc.”
  Aș completa acest tablou reaminitind că la începuturile pandemiei, pe panouri publicitare mari, ne erau prezentați, în stilul unor „icoane”, „sfinții” noii „religii”: medicii și asistentele care se jertfeau pe „altarul” luptei anti-Covid. Ce vedem însă acum este o nouă fază, în care niște „mesia” își trimit „apostolii” să le propovăduiască celorlalți „noua religie”, și anume să îți arăți iubirea și grija față de semeni vaccinându-te. Observăm, deci, cum se conturează planurile de subminare a credințelor religioase.
  Iar acum, revenind la ce spuneam la începutul punctului 4), faceți comparație între retorica guvernatoarei New York-ului: „Iisus ne-a învățat să ne iubim unii pe alții. Și cum îți arăți această iubire decât doar păsându-ți de ceilalți suficient de mult pentru a spune: vă rog, vaccinați-vă, pentru că vă iubesc?” și cea a celui care v-a contrazis pe ActiveNews: „calea cea mai grea este vaccinarea. Cel mai ușor este să nu-ți pese de nimeni și de nimic și să nu-l faci [vaccinul]”, „Nope, e mai greu să te vaccinezi, ține de încredere în oameni și în instituții, ține de empatie, de grija pentru cei de lângă tine, de altruism, de d-astea… și nu e deloc ușor.” Observați asemănarea dintre cele două discursuri?

  În concluzie, nu știu dacă omul respectiv este un propagandist al „noului normal” sau doar o victimă a lui; nu mă interesează și nici nu este treaba mea să îl judec. Ceea ce am vrut să subliniez este că ceea ce trăim cu toții acum sunt lucruri subtile și complexe. Din punct de vedere lumesc, lupta actuală este una inegală: elitele au timp, bani, metode studiate de manipulare, precum și mulți oameni formați și antrenați pentru a sluji scopului lor. Iar noi ce putem face?
  La sfârșitul articolului mai sus pomenit, C. J. Hopkins spunea: „să nu ne mințim în legătură cu lucrurile cu care ne confruntăm. Nu vom trezi nou-normalii cu faptele reale. Dacă am fi putut, am fi făcut-o deja. Aceasta nu este o dezbatere civilizată despre fapte. Aceasta este o luptă.”
  De aceea cred, așa cum se tot spune de mult timp, că adevărata opoziție la tot ne înconjoară rău in lume se poate face mai ales prin credință. Iar elitele știu asta. Și de aceea încearcă de atâta timp, dar și acum, să submineze, prin diferite mijloace, tot ceea ce ține de credință.

  P.S.
  Știu, am scris mult, și încă ar mai fi lucruri de zis. De aceea am spus că noi nu avem timpul și energia „celorlalți” de a lupta cu argumente și contra-argumente. Ca exemplu de idei care ar mai putea fi dezvoltate la subiectul de față:

  – Ei folosesc mesajul religios în mod părtinitor, pentru a-i câștiga de partea vaccinării pe cei sentimentali și cumsecade. Dar de ce nu au spus „Iisus ne-a învățat să ne iubim unii pe alții” și celor care dărâmau statuile în diferite țări, sau celor care au dat foc Americii în cadrul mișcării Black Lives Matter?

  – Cel care v-a contrazis pe ActiveNews face „reclamă” catolicismului („dacă aș avea cu 25 de ani mai puțin probabil că aș trece la catolici”). Poate că omul este de bună-credință când spune asta, dar nu pot să nu observ că Papa actual este un susținător al Marii Resetări, că face parte din organizația „Gardienii” (lumii), o alianță a marilor globaliști etc., etc., etc.

  Apreciat de 1 persoană

  1. Argumentul dumitale soră Daniela deși corect nu-l puteam aminti fiindca se cereau argumente bazate pe credință! Sigur ca unui om normal ii ajunge si doar acest argument ( prin alte articole l-am atins si eu)
   Cine e respectivul individ e mai putin important, mie imi spune sufletul ca e sectant si din astia sunt multi plecati din ortodoxie, de obicei talibani ortodocsi! Mintea mea nu ma prea mai ajuta si omul nici nu merita efortul dar cred ca am mai avut intalniri pe forumul crestinortodox acum multi ani!
   Poate insa sa ma insel, cum spuneam pentru mine e mai putin important cine este!
   Parerea mea despre toata „resetarea” este ca nu mai avem scapare si ori cedam ori murim!
   Sa ne ajute Dumnezeu….sa murim fara sa cedam!

   Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: