Jurnal de carantină 5

Mai am doar 3 zile de carantină și se pare că izolarea m-a schimbat mult!? Cele trei persoane fizice, cu care vin în contact, nu au remarcat vreo schimbare, în schimb o parte din cititorii de pe blog mi-au spus-o direct și mai mulți cititori de pe ActiveNews (mai ales) indirect!
Ce numesc ei „schimbare” este doar faptul că am lasat persoana Ioan Sperling mai transparentă, lucru care nu a corespuns imaginii pe care și-au făcut-o despre mine, cred eu!
Numitorul comun pe blog și pe ActiveNews? Am neobrăzarea să spun că îmi plac nemtii!
Mi s-a „propus” să declar ca imi plac și ungurii sau secuii, lucru pe care nu am sa-l fac, nu doar fiindcă asta ar însemna sa-mi fac seppuku, ci pentru ca nu prea cunosc mulți! Presupun însa că și la ei, ca și la noi, sunt oameni de treabă și lepădături! Cred că și afirmația asta doar ajunge pentru un nou „bombardament„!
Nu-mi pot cere scuze că nu mă „aliniez” opiniei comune! Am fost „aliniat” înainte să plec din țară! Mai mult decât credeți!
După ce nu mai ești majoritar, în țara ta, începi să întelegi altfel lucrurile! Abia în strainatate ca minoritar simți ce trăiește un ( hai să-mi dau iar foc la valiză!) ungur, secui, sas, țigan sau orice altă minoritate la tine acasă! Abia acolo, dacă ești cinstit, cu tine însuți, îti dai seama că prin ce treci, ai făcut și tu altora și ca atare o meriți și ca trebuie să te schimbi! Nu vă gândiți la nedreptați strigătoare la cer, ci la lucruri mărunte, care pentru etnia majoritară din țară par neînsemnate, dar care dor, mai ales că sunt repetate la nesfârsit! Care?
Nu am să vă spun! Vă las sa le găsiți singuri! Gânditi-vă la primul cuvânt care îl puteți alătura cuvântului țigan, ungur, neamț, lipovean, evreu…..
Chiar dacă prin absurd ar fi toată etnia așa cum îi numiți, mai în glumă mai în serios, pentru cel din fața voastră de mult nu mai este glumă dacă tocmai el este o exceptie!
Nu vă mințiți singuri că sunteți altfel căci aveți prieteni de diferite etnii, am avut si eu! Asta nu m-a oprit însa sa fac glume, care mie mi se păreau bune, pe seama etniei lor, sau sa-i „înțep” prietenește!
Nu vă mințiți singuri că prietenii voștri „sunt inteligenți și știu de glumă”; o picătură care cade repetat sfărâmă în cele din urmă orice munte!
Și ca să închei, vă aduc aminte ca Dumnezeu este iubire, este evreu nu român, iartă cum noi iertăm, uită cum noi uităm și cere socoteală mai ales de fiecare cuvânt!

18.12.2021

42 de gânduri despre „Jurnal de carantină 5

Adăugă-le pe ale tale

 1. Dumnezeu nu are etnie, să ne-nțelegem! Probabil că v-ați referit la Iisus, ființă divinp-umană Care S-a născut ca om în Betleemul Iudeii, deci, lumește vorbind, ar fi iudeu, chiar „regele iudeilor”, dupa cum au scris romanii pe Cruce. Dar ce facem cu Crezul în care afirmăm: și într-Unul Domn Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu Unul născut, Care din Tatăl S-a născut mai înainte de toți vecii. Păi dacă S-a născut „mai înainte de toți vecii”, S-a născut și mai înainte de facerea lumii, și de căderea protopărinților Adam și Eva, și de căderea turnului Babel, dincolo de care putem vorbi de apariția neamurilor și etniilor. Ei, acum mai are Iisus etnie?

  Apreciat de 2 persoane

  1. Iisus este evreu fiind nascut din Maica evreica si Iisus este Dumnezeu ca atare Dumnezeu este evreu asta era logica. Si da Iisus a fost mai inainte de a fi evreu, dar ce este acum, ca de inaltat s-a inaltat cu Trupul cu semne, deci cu trupul de evreu? O sa-mi spui ca s-a transformat si asta e corect.Stii tu insa ca s-a pierdut orice a fost evreu in El? Dar cum o intorci nu-i roman, sau german, sau altceva, mai mult decat evreu! Nu fi carcotas Vlad, ne place sau nu Dumnezeu nu-i roman! Sfintii Apostoli nu sunt! Maica Domnului este evreica! Mai spui tot asa usor despre evrei ce se spune in mod „normal” de toata lumea? Asta era ideea, dar ca de obicei cand nu ne place ca suntem criticati, gasim tot felul de argumente care chiar daca ar fi corecte nu schimba cu nimic faptul ca suntem criticati pe drept! Cititorii m-au intors in privinta nemtilor la razboaiele mondiale, tu o faci la Facere tot timpul am vorbi despre altceva decat se vorbeste ca sa ocolim subiectul! Eu am fost tigan pentru ca sunt din Romania! Hoț pentru ca sunt din Romania asa cum toti tiganii de la noi sunt hoți doar pentru ca sunt tigani!, lipovenii betivi ca sunt lipoveni samd. Sigur din cauza lui „Sperling” mi s-a spus ca sunt evreu de nenumarate ori! Mi-ar fi placut sa fiu din neamul Maicii Domnulu,i dar sunt din neamul auto-intitulatilor gradinari! Pe care desi ii iubesc mi-e rusine sa-i vad cata ura au fata de altii, pe care nu-i cunosc, cum ii fac pe altii „tot o apa si un pamant” si cum injura CA NICI-UN ALT POPOR, DE DUMNEZEU, DE INVIEREA LUI, DE MAICA LUI DE TOATE CELE SFINTE!
   NU altii ne tin in namol, noi o facem!

   Apreciat de 2 persoane

   1. Mai mult decat tot, Maica Domnului, Sfintii Apostoli si Firea omenească a Mântuitorului sânt OAMENI, nu doar evrei, iar Hristos este Dumnezeu și om. Uitați ca avem un Dumnezeu comun si ne tragem din același strămoș comun câte numai a fost nici roman nici ungur nici evreu nici german, ci a fost OM. Așadar, nu vă mai certați oameni buni ca sântem frați! 😉

    Și inca ceva si cu asta închei. Originea noastră este Dumnezeu.

    Căci nu mai este iudeu, nici elin; nu mai este rob, nici liber; nu mai este parte bărbătească și parte femeiască, pentru că voi toți una sunteți în Hristos Iisus!

    Apreciat de 2 persoane

   2. Pana sa ajungem sa intelegem ca suntem frati indiferent de natiune trebuie macar sa intelegem ca suntem macar frati intre noi romanii! Sarim foarte usor cu mintea pe ultima treapta dar in realitate refuzam sa pasim macar pe prima! Ce spui tu frate A este adevarat dar eu vorbesc de realitatiile existente si refuz sa cred ca e asa de greu de inteles sau nu ma exprim destul de clar! Pas cu pas e un slogan urat in romania dar e singura cale spre orice til oricat de inalt ar fi!

    Apreciat de 2 persoane

   1. Păi atunci când contează, e treaba lor zic, nu a mea. Dacă te referi la anumite discriminări, ei da! Se mai întâmplă… Dar sunt persoane singulare, n-am să mă supăr pe toată Anglia pentru asta 🙂 Și n-am să mă alipesc nici ălora la care le pute acum de România, dar nici celor care, ajunși aici și încercând deci să se integreze, nu se dezbară totuși de un termen cât se poate de xenofob, ca acela de „englezoi”. Eu unul sunt un naționalist convins, dar foarte deschis către întreaga umanitate. La fel ca și dumneata, cred.

    Apreciat de 3 persoane

   2. Asa este e treaba lor. Asa cum e treaba fiecaruia care greseste, e bolnav, sarac, flamand, orb sau ce mai e! Ce ne pasa noua? Noi sa ne vedem de pacatele noastre!
    Treaba e ca mie nu mi se pare prea crestineste asa! Nu stiu pe unde citisem ca sa-l mustri pe fratele tau care greseste sa-l spui bisericii daca nu se indreapta si abia dupa aceea sa-ti vezi de ale tale? Cred ca era un roman SF!😉
    Eu nu ma plang de ce am patit eu pe merit ci de ce patesc altii din partea noastra a romanilor. Cred ca tot in romanul ala SF am citit ca vom merge in fata lui Dumnezeu si ca neam!

    Apreciat de 1 persoană

   3. Bine Ioan! Fiindcă mă provoci cu „literatura SF”, am să-ți aduc și eu aminte că mai înainte de Blândul Păstor, a mai fost cineva, căruia dealtfel îi porți și numele, de i se zicea Botezătorul. Și el, cu multă aprindere striga poporului său să se deștepte, că vine ceasul cel din urmă… Și era aspru la vorbă și îi numea năpârci, din dragoste de bună seamă, însă nu asta a fost totuși calea, ci numai o potecă. Iisus a venit mai apoi și le-a vorbit despre legea iubirii. E drept că nici atunci nu s-au grăbit toți oamenii ca să adere la ea, dar măcar s-a născut biserica creștină și avem așadar un punct de referință. Dar să lăsăm exemplele mari… Uite unul mai din apropiere: oare cum ascultă mai bine un copil de părintele său? Hai să ne gândim puțin. Aceia cărora li s-a părut că erau târâți cu de-a sila înspre ceva, de îndată ce au putut, au fugit în direcția cealaltă. Li s-a vrut neîndoios binele, să învețe carte, ori să fie niște buni creștini, dar lor nu le-a fost lor pe înțeles. Și-atunci? Nu rezultatul este acela care contează? Eu știu că ești un om iubit de aceia puțini care te cunosc. Însă vrei să ieși înaintea altora, mai mulți, pentru că și acelora le dorești binele. Știu și asta. Și mai știu că te doare răspunsul lor, oricât n-ai vrea să recunoști. De-asta am venit eu cu „treaba lor”, nu din nepăsare. Dar dacă mărul nu s-a copt, mie nu-mi place să-l dobor cu prăjina, oricum s-ar afla el. Nici mie și nici mărului 🙂 Las treburile în voia lor, pentru că așa e să fie. Nu e fatalism, e prevedere. Nu zicea însuși Iisus: „Cine are urechi de auzit să audă”? Și încă le mai vorbea și în pilde. Știa dinainte pentru cine vorbește și cât durează procesul unei înțelegeri. La unii vine ca un fulger, iar la alții pe răstimpul a generații întregi.

    Apreciat de 3 persoane

   4. Costin frate putem sa ne „duelam” la nesfârsit si sa aducem fiecare argumente corecte dar la sfarsit nu o sa castige nimeni nici tu nici eu nu doar pentru de fapt nu ne luptăm unul cu altul ci este o diferentă de fi a fiecaruia!
    Tu după cum singur spui astepti sa se coacă mărul. Corect in timpurile de pana acum! Presupun ca tu crezi ca ai timp sa o faci si oricum nu mori fara mărul ala!
    Eu simt ca nu mai e timp sa asteptam, e vremea sa adunam toate merele, coapte, verzi, cum or fi si sa plecam la drum, sau mai bine zis sa ne pregătim de asediere!
    Mărul care ramane ne-cules o sa-l taie dusmanul, sau cu merele culese o sa arunce in noi! Cu cat mai ne-coapte cu atat mai bine! (cele mai dure sunt mai dureroase!)
    Si fiindcă mi-l dai exemplu pe Sf Ioan Botezătorul ( eu port numele Sf. Ioan Teologul fiind botezat in 8 mai) cu care sunt nevrednic de asemănare mie situatia mi se pare asemanatoare (cea de atunci cu cea de astazi)
    Sf. Ioan spunea „Iata securea sta la radacina pomilor si tot pomul care nu face roada buna se taie si se arunca in foc” Și „Pocaiti-va ca s-a apropiat Imparatia Cerurilor”
    Aceleasi lucruri le spun si eu și cred cu tarie in iminenta aparitie lui Hristos, cu tot ce trebuie sa se întâmple mai intai!
    Eu vorbesc desigur „in pustiu” fiind un păcătos dar Sf. Ioan nu a facut-o! ( Au venit multi prin el la pocaintă!)
    Nu mai sunt „generatii intregj” pana atunci si sunt convins ca simti si tu ca evenimentele se precipita cum nu s-a intamplat vreodata!
    Da Doamne sa ma insel!

    Apreciat de 3 persoane

   5. Ioane, daca esti supărat din cauza mea eu imi cer iertare. Nu stiu… Zic si eu. Poate ai citit ceva la mine si te-a revoltat. Dar eu nu cu mata am avut de furca! Am si eu mâhnirile mele! Deci încă odată, imi cer iertare!

    Apreciat de 2 persoane

   6. Mai oameni buni nu mai fiti asa „sensibili” ce sa am mai frate A cu tine? Eu ma bucur ca te-am „cunoscut” si vorbim unul cu altul! E internet nu realitate se inteleg multe gresit atata tot! Si chiar daca as fi avut ceva cu tine ( dar nu e cazul) ti-as fi spus si nu se facea gaura in cer pentru treaba asta! Si cu sora mea de sange cu sotia cu copiii mei mai am dispute dar tot ii iubesc si tot mergem mai departe impreuna!

    Apreciat de 3 persoane

 2. De ce eşti neobrăzat!? Mă rog, de ce ai fost etichetat ca neobrăzat!? Uite, eu declar public că-mi sunt pe plac secuii! Şi ce!? Sunt cumva mai puțin româncă!? A, îmi plac şi americanii, şi jamaicanii, şi…nu mai ştiu care nație mă salută cu zâmbetul politeții. O vreme am fost şi eu în tabăra celor care strâmbau din nas când întâlneau minoritarii…între timp „am mai crescut” şi mi-a venit mintea la cap, altfel era vai de capul meu aici! Rar dai de trei de-un fel! Toate națiile pământului sunt aici! Poate nu este toleranță maximă, dar trăim unii lângă alții, fără să ne dăm în cap. Aş fi ipocrită să spun că totul este lapte şi miere, că nu-i, dar aş fi şi mai ipocrită să spun că totu-i aguridă!

  Apreciat de 4 persoane

  1. Uite vezi de-aia te iubesc eu fiindca ai curajul sa spui ca iubesti secuii si findca ai „crescut” ( lasand la o parte ca esti printre putinii care inteleg ce scriu eu!) Problema nu e cand gresim ci cand ne place sa persistam in gresala sa nu „crestem”!

   Apreciat de 2 persoane

 3. De când v-am” întâlnit ” prima dată, ” văd ” schimbări îmbucurătoare la dvs. Întors în România însă, va trebui probabil să fiți mai puternic în rugăciune pentru a păstra și aprofunda echilibrul la care cu ajutorul Domnului, ați ajuns.

  Apreciat de 3 persoane

   1. Da, mai este mult până la ” neîncetat ” dar primul pas este și cel mai greu și se pare că l-ați făcut. Haida hai că se urnește căruța. 🙂

    Apreciat de 2 persoane

 4. Indraznesc si eu sa va spun ca sunt foarte multi cei care rezoneaza cu ceea ce scrieti iar ptr cei care au opinii diferite sa incercati sa nu va ”pierdeti pacea”.
  Cat despre noi ca natie ….. cred ca primesc papara serioasa ptr ce scriu; atatea injuraturi(de la ce’l cu tata ingura pana la cel cu barba sura), pornografii(toti peretii), pornofonii, etc,etc, si cu toate acestea ne umflam in pene ca suntem BURICUL pamantului.
  Izolarea asta sigur va afectat dar mai este ptin si sper ca toate vor fi date uitarii.
  Seara binecuvantata de Hristos sa avem cu totii domnule Ioan!
  Doamne ajuta’ne!

  Apreciat de 3 persoane

 5. Ioane, nimeni nu-i urăște pe EVREI. Lumea îi urăște pe sioniști. Dar există această confuzie de termeni. Chiar și evreii îi urăsc pe sioniști. Eu, de exemplu, aș putea fi reprezentanta UNESCO, la câte nații se amestecă,,în sângele meu. După mamă: străbunica-makedonă din Serbia, străbunicul-bulgar, bunica-bulgaro-makedonă născută în România; bunicul-oltean român și cu semnul ? evreu. După tată: bunica rusoaică din Sankt Petersburg, bunicul- moldovean de peste Prut. Tata născut în Basarabia și ajuns,de mic, în timpul războiului în România. Bunicul din partea tatălui provine dintr-o foarte veche familie de evrei sefarzi. Și totuși eu sunt ROMÂNCĂ. Copiii mei ce să mai zică!? Eu cred că oamenii trebuie judecați după fapte și nu după nație. Judeci o nație, atunci când face rău uneia sau mai multor nații. Spuneam, într-un alt comentariu, că nemții, ca popor n-ar fi trebuit să permită, după 2 RM provocate de conducătorii lor, ca Germania să revină în această poziție. Asta nu înseamnă că noi, românii, suntem mai buni decât ei. Noi l-am ucis pe Ceaușescu în ziua de Crăciun, și acum plătim oalele sparte atunci. Și da, spun noi, pentru că noi ca popor,cu câteva mici excepții, nu ne-am revoltat în acel moment. Ba dimpotrivă, românii l-au votat pe călăul Ceaușeștilor în proporție de peste 85% dacă nu mai mult. Asta ne face părtași la crimă, că o vrem sau nu. Nu discut acum și aici dacă Ceaușescu și-a meritat sau nu soarta, deși eu nici azi nu sunt de acord cu omorârea lui, ci faptul că nu poți pretinde că ești un popor creștin când nici după 32 de ani, în curând, nu i-ai pedepsit pe cei care au pătat cu sânge sărbătoarea Nașterii Domnului. Dacă unii cred că asta poate fi trecută cu vederea de către Domnul, se înșeală. Și încă ceva, Dumnezeu iartă dar nu uită! De aceea fiecare faptă, fiecare vorbă, fiecare gând va sta mărturie pentru sau împotriva noastră la Judecata de Apoi.

  Apreciat de 3 persoane

  1. Sincer m-am cam saturat sa ma contrazic dar nici nu pot sa tac! Chiar crezi ca cei care doresc sa vada toti evreii morti si statul Israel disparut de pe pamânt, fac diferenta intre sioniști si evrei?
   Sau altfel chiar crezi ca unii sunt miei si restul lupi? Am cunostinte acolo, daca nu urlii ca /si cu / lupii nu esti acceptat cu tot sângele evreiesc pe care il ai!
   „Nemtii ca popor nu ar fi trebuit sa permita conducătorilor lor sa…” Sincer exista undeva pe pamant posibilitatea asta ca poporul sa decida? Eu ma indoiesc! Nu cunosc decat poporul german si cel roman dar nici la unul nici la altul asta nu e posibil! DEMOCRATIA E O MARE MINCIUNA! Vad ce se intampla prin lume de condus nu conduc popoarele cel mult sunt manipulate sa ceara ele singure sa fie sacrificate!
   Iar in privinta lui Dumnezeu nu ar fi de loc mai bun decat oamenii (Doamne iarta-ma!)daca ar ierta fara sa uite sau ar ierta doar pentru o vreme!

   Apreciat de 2 persoane

   1. Ioane, iar o ții pe a ta. Exact asta am spus că popoarele sunt răspunzătoare de conducătorii pe care îi au. Eu știu că tuturor ne-ar place ca Domnul să uite, dar nu cred că e așa:
    11. Şi am văzut, iar, un tron mare alb şi pe Cel ce şedea pe el, iar dinaintea feţei Lui pământul şi cerul au fugit şi loc nu s-a mai găsit pentru ele.
    12. Şi am văzut pe morţi, pe cei mari şi pe cei mici, stând înaintea tronului şi cărţile au fost deschise; şi o altă carte a fost deschisă, care este cartea vieţii; şi morţii au fost judecaţi din cele scrise în cărţi, potrivit cu faptele lor.
    13. Şi marea a dat pe morţii cei din ea şi moartea şi iadul au dat pe morţii lor, şi judecaţi au fost, fiecare după faptele sale.
    14. Şi moartea şi iadul au fost aruncate în râul de foc. Aceasta e moartea cea de a doua: iezerul cel de foc.
    15. Iar cine n-a fost aflat scris în cartea vieţii, a fost aruncat în iezerul de foc.
    Apoc. lui Ioan 20, 11-15

    Apreciat de 2 persoane

   2. Ar fi culmea sa nu o fac sa vorbesc doar de dragul de a aproba ce spun altii!🤣
    Nu popoarele NU sunt raspunzatoare de conducatorii lor decat in f. mica masura prin educatia pe care le-au dat-o acestor conducatori cand erau copii! Tu ai copii stii ca nu neaparat fac ce i-ai invatat sa faca!
    Dumnezeu judeca doar ce nu a fost iertat in timpul vietii dar stie ca un Dumnezeu de la inceputul vremurilor cine o sa se mantuiasca NU IN SENSUL CA ARE SCRIS DEJA DRUMUL!
    Tu nu esti ortodoxă? Astea sunt lucruri elementare!!!

    Apreciat de 2 persoane

  2. @Mucenicul
   Am fost orbiți sufletește. Din cauza urii ca am fost chinuiți atâta vreme in întuneric si batjocură. Și am fost manipulați. Eu aveam 22 de ani atunci. Sincer, si eu m-am bucurat de așa zisă revoluție. (Parca noi știam atunci ca nu a fost revoluție ci lovitură de stat…) Deși Ceaușescu asta a si spus la televizor atunci. Insa, cine mai avea urechi pentru el atunci…
   Am fost total orbiți de ură… Însă cand am privit condamnarea lor cum au fost omorâți ca doi șobolanii am lăcrimat și am plâns in sufletul meu. M-a durut! Am simțit o sfâșiere lăuntrică!
   Bunul Dumnezeu nu va trage pe nimeni la răspundere daca inca din această viață va cădea cu umilință la pământ si va spune ca o mică rugăciune, din inimă:
   Doamne, iarta-mă. Dumnezeu nu este atât de dur si de prăpăstios precum sântem noi oamenii.
   Oricât de mult ar greși omul în doar trei zile de pocăință de plâns zi și noapte înaintea Lui, îl va ierta!
   O, bunătatea Ta Hristoase Dumnezeul nostru!

   Și asa este precum spuneți. Nu pe evrei ii urâm noi ci pe sioniști, pe masoni, pe slugile lui antihrist.

   Ba dimpotrivă, atât de mult ii iubim cat nu putem explica. Si nu pentru persoana Mântuitorului vreau sa vorbesc, ca El este Dumnezeu din Veșnicie si făcătorul nostru. Însă numai la Preacurata Stăpâna noastră daca ne gândim, și este de ajuns!
   Maica Domnului nu este din veșnicie asa precum Fiul, însă pe ea o cinstim toate neamurile si o venerăm. Iată cat de mult iubim evreii!

   Cât privește multitudinea de origini si culturi care o aveti nu va mâhniți!
   Sânteți mai frumos asa. Aidoma unei haine cu multe culori!

   Nu la originea noastră caută Domnul ci la inimă.

   Și fără a voi ca sa vă copleșesc vreau sa mărturisesc ca sunteti înzestrată de la Dumnezeu cu multe daruri.
   Iertati-mă ca am îndrăznit aceasta din urma!

   parintelui Sergiu. (@energiainimii)
   Aveți dreptate. Eu de firea mea sant mai sensibil. Așa sânt. Incerc sa ma schimb. Insa greu este sa urnești copacul dupa ce sa înrădăcinat.

   @Ioansperling
   Nu va smintiți de mine domnule Ioan ca v-am cerut iertare. Noi asa am fost obișnuiți. (părintele Sergiu știe ce spun) Așa este firesc, să cerem iertare, în felul acesta ne asiguram că nu am mâhnit pe nimeni sau daca am mâhnit ne asiguram că sântem iertați. In felul acesta nu doar omul ci și Domnul ne iartă.

   Noapte binecuvântată!

   Apreciat de 3 persoane

   1. Acum ma mahnesti Arsenie ca m-ai exclus din „noi”!Care voi? Eu ce sunt pentru voi?
    Stiu ca se cere iertare dar mai stiu ca in 90% din cazuri e o vorba fara acoperire! Da sunt alfel nu cred in cererea asta decat cand mul chiar sufera ca m-a „lovit” si chiar o doreste ( iertarea mea)
    Dumnezeu sa te ierte frate Arsenie!
    Acum ai auzit formula mantuitoare? Sunt doar vorbe care umplu vazduhul daca nu m-ai suparat si nu ma suparasei!

    Apreciază

   2. Pace ție Ioane! Pe mata te iubește mai mult Dumnezeu! Nu mai pune la inima toate prostiile. Ai grija ca dracul asta voieste sa ne distrugă sufletește. Mă închin pana la pământ iubite frate si imi cer iertare. Roagă-te si pentru mine ca si eu sant om. Sunt un nenorocit! Iertare. Ai pace. Pace multă au cei ce iubesc legea Ta si nu se smintesc!

    Apreciat de 2 persoane

   3. Nu sunt mâhnită de originea mea. Încercam să spun prin asta cum aș putea eu să urăsc toate aceste nații al căror sânge curge și prin venele mele. Asta era paradigma. Desigur că mă supăr și judec lucrurile greșite care se întâmplă în toată lumea, dar asta nu înseamnă că-i urăsc. Un părinte își ceartă copilul atunci când greșește tocmai pentru că îl iubește. Un prieten adevărat îți va spune întotdeauna dacă greșești sau nu faci ceva cum trebuie.
    Eu chiar cred în Dumnezeu pentru că m-a ajutat în situații în care nimeni nu mă mai putea ajuta. Și mă încred în Judecata Lui oricare ar fi ea pentru mine pentru că știu că va fi una dreaptă. Personal, consider că sunt mulți înaintea mea care merită iertarea și mântuirea. Gândiți-vă numai câți copiii sunt în lumea asta care n-au nici o vină. Eu îmi cunosc și îmi asum și bunele și relele, Nu știu, și bănuiesc că nimeni nu știe, cum măsoară El faptele noastre. Decât să încerc să-L cobor la așteptările mele mai bine încerc să mă ridic eu la așteptările Lui. Cred că relația fiecăruia dintre noi cu El, este diferită pentru fiecare în parte. Dumnezeu ne iubește pe toți, indiferent de culoare sau nație. Noi suntem cei care am impus diferențierile și facem caz de ele. Mulțumesc pentru cuvintele frumoase.

    Apreciat de 3 persoane

 6. Bună dimineața, Ioan ! 🙂
  SINCER ,
  am citit cu atenție atât articolul de fond
  cât și comentariile altor persoane virtuale și răspunsurile tale ! 🙂
  – CONCLUZIA ? 🙂
  – SINCER ,
  NU știu pe cine să mai CRED !!! 😦 😦 😦
  SIGUR știu că DUMNEZEU e la fel pentru TOȚI OAMENII PLANETEI ! 🙂
  Și mai știu , că-mi place VIAȚA !!! 🙂 🙂 🙂

  O duminică binecuvântată ! 🙂
  Alioșa ! 🙂

  Apreciat de 4 persoane

  1. Ca-ti place viata e foarte bine! Daca iti place fara ca Dumnezeu sa faca parte din ea nu e de loc bine! Logica? Daca tu nu-l lasi la tine pe Dumnezeu nici Dumnezeu nu te va lasa la El pe tine! Si daca ar face-o nu ti-ar placea cu necunoscuti cu care nu ai nimic in comun si asta pentru vesnicie!
   Si da Dumnezeu este unul. Dar noi nu credem toti in acelasi ci in Dumnezei diferiti! Sfanta Treime nu exista de exemplu pentru musulmani si Iisus nu este pentru ei Dumnezeu! Deci?

   Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: