Am observat că tot mai puțini tineri sunt interesați de experiența de viață a celor mai bătrâni! Știu ei mai bine! Și uneori chiar știu! Doar uneori! Alteori ar fi bine să asculte și bătrânii care nu sunt poate la curent, cu ultimile noutăți, dar nici nu au nevoie de păreri pre-fabricate de Mass-Media pentru orice!
Spre deosebire de tineretul de astăzi, noi am făcut armata, care era un „antrenament” pentru război! Eu am avut chiar „norocul” din cauza unei boli infecțioase ( nu stiu cum fac dar in toate perioadele vieți mele dau de una?!) să fac 9 luni aproape numai teoria războiului. E drept că armata am facut-o acum mai bine de 40 de ani, dar chiar dacă tehnologia s-a modificat, principiile de bază sunt tot aceleasi și au fost de când lumea! Probabil vor rămâne cât lumea.
O cetate ce se doreste a fi cucerită este bombardată, sau încercuită / înfometată, până se predă! Dacă nu o face, este atacată când rezistența este minimă, sau simbolică doar.
Dacă rușii făceau un război adevarat, începeau prin bombardarea Ucrainei cu rachete si aviație zile întregi! Bine că nu au făcut-o!

Faptul că intră in orașe cu infanterie și tancuri când încă rezistența este puternică, este o greșală strategică și asta o știe oricine! De aici și morții de partea rusească! Dar acest fapt mai arată ca nu vor neapărat sa cucerească cu orice preț Ucraina și nici să o facă una cu pământul! De ce? Lumea vorbește despre o mai ușoară administrare ulterioară a Ucrainei, in cazul în care daunele sunt reduse și morții mai puțini! Nu ține! Pentru mine ești dușman ori mi-ai omorât un membru, al familiei, ori 10!
Rușii, părerea mea, e că au anumite obiective pe care le urmăresc, nu cucerirea Ucrainei! Felul în care încearcă să le atingă, este unul dezavantajos pentru ei, dar care reduce numarul victimelor, ucrainiene! Pericolul mare pentru armata rusească vine însă, în aceste condiții, din propriile rânduri; pe măsură ce mor soldati ruși, colegii lor sunt tot mai puțin dispuși să mai continuie, sau să o facă în stilul „soft„! Dar a spune că armata de civil ucrainieni a oprit invazia rusească, nu e tocmai corect! Sau ca rușii nu pot cuceri un oraș! Deocamdată nu doresc cu orice preț, să o facă! Să sperăm că nu vine și momentul acela!
În rest, poveștile cu maternități bombardate, cu civili uciși, samd trebuie luate cu rezervă! Sigur că e posibil și probabil să fie așa, dar cei care au trait „revoluția” știu că dacă se trage în tine dintr-un bloc, tragi inapoi fară să te întrebi cine mai locuiește în acel bloc, maternitate, spital!
Asta e urâțenia razboiului și ea este de ambele parți! V-ati intrebat de exemplu ce face celebru lunetist Wali in Ucraina? Care e rolul unui lunetist? El nu „luptă” cu armata potrivnică, ci ucide selectiv: comandanții, doctorii, sanitarii…
Da, știu exista un acord de la Geneva care interzice… bla bla bla! Singurul acord în război este: dacă nu ucizi, vei fi ucis! Atât! Restul sunt povești!

25.03.2022