„Puterea” banilor

Resetarea pe care o trăim are nevoie de de fonduri imense, pe care cei care o conduc, în mod mai mult sau mai puțin văzut, le au!
Dar banii doar ca valoare de schimb nu ar ajunge să ia tuturor mințile, de la doctori până la politicieni, de la sportivi oricum milionari, până la ierarhi! Banii mai au pe lângă valoare o „putere” deosebită, pe care înțelepciunea populara a asociat-o cu cel rău!
Am să vă spun cum mi-a fost descoperită mie această „putere” a lor:
Eram proaspăt venit în Germania și nu reușeam să-mi cumpar o mașină, de puținii bani pe care ii strânsesem. Vânzătorii nu ar fi cedat o Marcă, din prețul cerut, până în ziua când un profesionist, în vânzări cumpărări de mașini, mi-a aratat cum se folosește această „putere” a banilor! Tot ce trebuia făcut era sa-i pui banii fizic in mână și de cele mai multe ori târgul se făcea chiar dacă era sub pretul cerut!
Banii au o vrajă a lor pe lângă puterea de cumparare care poate și întunecă mintea celui care îi primește!
Să luam aminte!

28.03.2022

4 gânduri despre „„Puterea” banilor

Adăugă-le pe ale tale

  1. Dar de ce puterea asta a unei cantități fizice de bani are asemenea impact chiar și pentru omul care nu moare de foame, care este totuși un statut peste medie indiferent de țara în care trăiește? Chiar și promisiunea unor bani are asemenea putere ..

    Apreciază

  2. Nu banul face omul ci omul face banul, cel puțin așa se spune.Personal înclin să cred că e așa. Problema e că banul nu-l face pe om însă SCOATE din om ceea ce are mai rău și zace acolo până când i se dă oportunitatea să iasă la suprafață. Cunosc o mulțime de oameni care cândva au fost „săraci”, adică ca majoritatea dintre noi, și apoi viața le-a dat șansa de a face și a avea bani mulți. Nu discut modul în care i-au făcut ci faptul că majoritatea dintre ei s-au schimbat, și nu în bine.Puțini dintre ei au rămas aceeași oameni sau au devenit chiar mai buni. Sigur cu toții cunoașteți astfel de oameni și v-ați întrebat cum de i-au schimbat banii așa de mult cănd înainte erau niște oameni despre care puteați jura că sunt pâinea lui Dumnezeu. Vă înșelaț! Ei erau și îainte aceeași oameni dar lipsa sau insuficiența banilor nu le permitea să vă arate cine sunt cu adevărat. Nu de alta dar ar fi putut avea nevoie de ajutorul, financiar sau nu, al vostru și nu-și puteau permite să-și arate adevărata față.În momentul când au avut bani au știut că nu vor mai avea nevoie de voi și atunci s-au arătat în adevărata lor splendoare.Nevoia lor de și mai mulți bani există tocmai pentru a nu mai fi nevoiți niciodată să se întoarcă la situația anterioară și la cei cărora le-au întors spatele. În concluzie: dacă vreți să cunoașteți un om cu adevărat rugați-vă ca el să aibă șansa de a avea bani mulți și pe urmă așteptați să vedeți ce se întâmplă! Personal mă bucur că cunosc câțiva OAMENI cu bani mulți.Sunt extrem de rari.

    Apreciat de 2 persoane

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: