Deschideți ochii și priviți!

Mi se impută resemnarea, fatalismul, pasivitatea și la o privire superficială chiar sunt oarecum așa cum sunt văzut! Nu sunt de felul meu așa și nici vârsta nu mă face să fiu cum sunt! Dimpotrivă, chiar sunt dezamăgit că după atâția ani, nu am reușit să mă auto-educ și înăuntru meu este tot un vulcan, tot un Ioan care mai repede ar da pălmi decât să întoarcă obrazul, tot cel care ar pune mâna pe topor pentru dreptul lui!
Marea mea problemă, sau mai bine zis problema lumii cu mine, este pragmatismul meu și realismul brut, care mă face să nu visez cai verzi pe pereți, oricât de mult mi-ar plăcea!
Situația în care se găsește lumea e ceea a unui bolnav de cancer, cu metastaze în tot corpul, care a epuizat toate tratamentele existente!
Vindecarea se mai poate produce doar printr-o minune dumnezeiască, iar această minune pe care o putem și trebuie să o cerem ( să facem ceva ca să o meritam, ca să ne fie rugăciunea auzită) rămâne totuși un dar, care poate să vină, sau nu!
În această situație propunerea mea este să fie amplificate postul, rugaciunea, participarea la slujbe, ca singura solutie cu oarecare șanse de reușită! Majoritatea dintre voi, care vă „luptați” cu morile de vânt nu agreați această variantă și ati repeta tratamentele cunoscute! Acest „luptați” l -am pus in ghilimele pentru ca lupta este mai ales în mediul virtual, lupte reale au fost puține, în ultimii doi ani și ca număr și ca participanți! Ele au aratat ( celui care nu doreste să se mintă singur) că sunt ușor de înăbușit, nu au adus nimic și că oamenii încă nu sunt dispuși sa-și riște avutul, nu mai vorbim de sănătate, sau viață! „Eroii” există doar in mediul virtual!
Cine vrea sa mă contrazică trebuie să-mi arate în care țară a cazut guvernul ticăloșit în urma manifestațiilor? In care țară sunt închiși cei care ne-au torturat fizic și psihic, doi ani de zile? Unde a devenit presa, ceea ce ar trebui sa fie? Care țară s-a rupt de OMS? Care țară nu se pregătește de valurile urmatoare de covid, de variolă, cu serii noi de „vaccin„? Medici executați pentru genocid cunoașteți?
Iar în privinta „războiului” este la fel! Pe care guvern îl interesează poporul pe care trebuie să-l conducă și nu cum să participe la nebunie în speranța unor câștiguri? Ne amenință foamea, frigul, scumpiri peste scumpiri? Și ce-i dacă? Principalele eforturi ale guvernelor sunt nu să ia masuri, ci să prelungească razboiul, să-l extindă! Sunt „aleșii” voștri, a celor care continuați și acum, să credeți, în democrație, în alegeri!
Stăm pe un butoi de pulbere, ni s-a pregătit la Davos abatorul, suntem deja în strunga din care nu mai există intoarcere! Oricare e sincer cu el însuși, trebuie să recunoască că nu avem ca persoane, sau ca opinie, absolut nici-o importanță, iar numarul nostru este doar o putere pur teoretică, pentru care nu exista nimic, ce ar face-o și practică!
5000 de mercenari au aparat „stăpânii” lumii! Pe cei care își bat joc de noi, iar noi mai 8 miliarde de oameni, din care 9 milioane erau doar elvețieni, din care la rândul lor 11000 erau locuitori din Davos, ne-am temut de ei! Am acceptat sclavagismul și/sau o moarte mai tardivă, de cobai jertfiți pentru experimente medicale!
Ne îmbătam cu apă rece pe net, cu niște iluzii deșarte, ne dam Zelinsky locali cu toții și ne construim în minte o realitate falsă în care credem cu tărie! Iar dacă cineva ține totuși ochii deschiși i se impută că e fatalist, resemnat și laș!
Dacă nu ar fi de plâns, aș râde cu poftă!

24.05.2022

27 de gânduri despre „Deschideți ochii și priviți!

Adăugă-le pe ale tale

 1. Bună dimineața, vrăbiuță înfoiată! 🙂

  Când în a sufletului frumoase-i clepsidre foșni-va un vânt puternic în rafale printre norii cei tuciuri și grei, seninul își va găsi mereu o cale… Nimic nu-i veșnic, nici râsul, nici plânsul, nici fericirea, nici nefericirea, acum-ul va trece înseninând clipa următoare, colorând a trăirii splendoare.

  Dar la tine-n suflet e mereu o adevărată tornadă, înlocuind motivul… 🙂

  Nu te acuză nimeni de nimic, este impresia ta. Eu, de exemplu, încerc să-ți risipesc norii cei negri și să-ți redau cerul senin, că sunt mai directă, așa sunt eu în momentul în care ”subiectul” merită zdruncinat. Să trăiești mereu într-o revoltă față de lucrurile ce se rotesc în jurul tău fără a putea schimba ceva, e-o tortură inutilă a ființei tale interioare.

  ”propunerea mea este să fie amplificate postul, rugăciunea, participarea la slujbe, ca singura soluție cu oarecare șanse de reușită! ”

  Frumoasă propunere, dar cei ce au schimbat lumea și o vor schimba mereu, stau în buncăre, rugăciunile noastre nu ajung la ei să-i schimbe în bine, din păcate este un mare adevăr, iar postul, participarea la slujbe, fiecare o face pentru el, nimeni nu poate obliga, ruga sau recomanda așa ceva. Și-n credință-i democrație și libertatea de-a alege. 😉

  O zi frumoasă și liniștită! ( Știu că nu-mi vei răspunde la salut, așa ești tu bisericos și politicos ) 🙂

  Apreciat de 1 persoană

  1. Mai Albatrosule si fericirea si nefericirea sunt vesnicie si curand o sa-mi dai dreptate! Iti doresc fericirea vesnica nu nefericirea!
   Ti -as putea da linkul sa citesti singura unde sunt acuzat de toate cele mai de sus dar nu vreau sa o fac pentru ca oricum tu esti deja convinsă ca nu-s intreg la minte!
   Nu noi prin rugaciune sau prin altceva putem schimba un om ci asta o face Dumnezeu pe care nu-L poate tine nici un bunkar afara!
   Oricum nu ma adresam tie sau altora pentru care biserica, postul, rugaciunea sunt obiceiuri si traditii!

   Apreciat de 2 persoane

   1. Vrăbiuță, vrăbiuță… Nu mai pune la suflet totul. Mai lasă de la tine și încercă să înțelegi că nu suntem toți la fel, ceea ce ne face viața mai variată și colorată.😉🙌💃

    Apreciază

   2. Doamne, vrăbiuță, tu chiar crezi că trasul la rame va rezolva situația actuală? Noi cei cu vâslitul, chiar dacă suntem mulți nu vom reuși nici s-o mișcăm din loc.

    Apreciază

   3. Bună dimineața, vrăbiuță! 🙂
    Biblia, prin natura ei, citind-o, nu poate fi interpretată doar din punctul tău de vedere, fiecare având o gândire diferită, o interpretează precum îi dictează gândirea, la fel și un text citit de mai mulți, poate fi interpretat diferit, nu-i o crimă vrăbiuță… 😉 Tu, chiar vrei să ne impui să gândim ca tine??? 😀

    Apreciat de 1 persoană

   4. Esti complet pe lângă albatrosule! Nici tangență nu ai cu crestinismul si la varsta ta e grav ca mult timp nu mai ai sa te indrepti! Nu cum gandesc eu ci cum gandesc sfintii parinti de mii de ani! Lasa Biblia si concentraza-te pe Noul Testament ȘI CERE UNUI DUHOVNIC SA INTELEGI NU CE VREI TU SĂ INTELEGI CI CE TREBUIE SĂ INTELEGI!

    Apreciat de 2 persoane

   5. Bine că ești tu creștin și te comporți ca și când n-ai fi creștin și n-ai fi citit Biblia, poate duhovnicul tău n-a știut să te îndrume, în a fi un bun creștin lăsându-ți temperamentul să zburde printre frazele Bibliei. 🙂 ))

    Apreciază

   6. Am citit comentariile de acolo, inclusiv ale tale. Din moment ce știi că am intrat în Apocalipsă, de ce nu vrei să accepți că asta e? Timpul schimbărilor politice a trecut. Acum e timpul schimbărilor interioare. Dar asta o hotărăște fiecare pentru el. Singurul lucru pe care putem să-l facem e să informăm, fără patimă, fără ranchiună. Sigur că poți recomanda orice crezi tu că s-ar cuveni dar asta nu înseamnă că recomandările vor fi luate în serios. Dragoste cu sila nu se poate, pentru că se numește viol chiar și în interiorul unei casnicii. Același lucru e valabil și pentru recomandările noastre, indiferent care ar fi ele. De ce crezi că oamenii ne-ar crede și ne-ar asculta pe noi, când ei nu-L pot crede pe Hristos? Apocalipsa ne-a fost dată ca îndrumar ca să amânăm cât mai mult împlinirea ei în timpurile noastre. Știm cu toții că ce e scris acolo se va împlini mai devreme sau mai târziu. În loc să facem asta noi am grăbit-o. Da, noi toți am grăbit-o! Prin ignoranța din tinerețe când eram preocupați cu visurile și ideile noastre despre viață. Eu îmi asum vina, pentru că este a generației noastre. Nu-i condamn nici pe bunicii/părinții noștri dar nici pe copii. Dacă vroiam ca toate acestea să nu se întâmple trebuia ca NOI să ne străduim mai mult. Faptul că ne-am deșteptat acum mai la urmă nu ne dă dreptul să-i arătăm cu degetul pe alții. Ne ajută doar să înțelegem exact unde ne aflăm și să mai îndreptăm pentru noi doar, ceea ce se mai poate îndrepta. Spui în comentariu acolo că nu ești pregătit. Eu cred că nimeni nu e pregătit cu adevărat, pentru că nu știm cu exactitate ce vom avea de întâmpinat. Presupunem doar. Așa că nu te mai amărî degeaba, nici din cauza reacțiilor și nici din cauza stării de fapt. Cum spuneam și altă dată, să ne rugăm să fim suficient de tari până la sfârșitul vieții noastre astfel încât să ne putem salva propriul suflet.

    Apreciat de 1 persoană

   7. Eu sunt un luptător din fire asa ca stiind ca putem amâna incerc (desigur zadarnic) sa mai adun „oaste”! Nu pot sa nu incerc! Cu toate ca ȘTIU ca nu am cum sa reusesc cand in biserici dimineata sunt 6-7 batrane și nici un barbat!

    Apreciat de 1 persoană

 2. Crezi că nouă nu ni se pot întâmpla tot felul de lucruri ce ne flutură mintea și sufletul? Suntem oameni ca tine, dar încercăm prin tot felul de modalități să ne echilibrăm trăirea.

  Îți dau un exemplu… 😉

  Am fost să-mi fac manichiura, am tot auzit că există manichiură semipermanentă și permanentă, noțiuni pe care ne le puteam diseca, eu îmi făceam manichiura obișnuită la mine-n casă, uneori pe terasă, alteori prin dormitor, în culori discrete.

  M-am hotărât să-mi sacrific degețelele să înțeleg fenomenul, după o programare de-o săptămână și ceva. Finalul a fost cum mi-am dorit, manichiură semipermanentă, voi vedea cât de rezistentă va fi. Nu asta-i problema, mă ustura și durea de-mi venea să urlu, locul în care manichiurista, cu bune intenții, mi-a pregătit unghiile, trei zile m-am zbătut să-mi treacă, de teamă să nu mi se infecteze, ceaiuri cu bicarbonat, apă oxigenată, în final am scăpat. Ce era să fac? Să o pun pe ”acatist” pe manichiuristă, s-o fac ca pe-o albie de porci, totul în gând?? Am zâmbit și mi-am spus: Foarte bine, manichiură semipermanentă ai vrut, asta-i obținut! Dar, nu voi mai renunța la manichiura mea clasică, fără dureri, fără griji. 🙂

  Apreciază

   1. Ce mai am de făcut? Orice aș încerca este un efort suplimentar și inutil, barem manichiura mi-o fac pentru mine și nu mai supăr pe careva, doar pe tine.😃 Se simte bărbatul din tine care ține femeia în ” armonie”…🤦😂😁

    Apreciază

   2. Când te văd că vrei să-mi impui să gândesc ca tine, mă amuză, sincer. Nici nu știam de acest sindrom, a trebuit să mă documentez să te pot înțelege. 🙂 )))

    Apreciază

   3. Ce ți-am scris? La tine femeia trebuie să stea cuminte-n colțul ei și să te lase să zburzi, de cele mai multe ori, prostește, prin creștinism… 😛 Dacă tot îți pierzi timpul prin biserici și participi la slujbe, fi OM, nu te comporta altfel sau tu ești precum zicala: Fă ce spune popa, nu ce face! 😉

    Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: