Cred întru Unul Dumnezeu!

„Oricine va mărturisi pentru Mine înaintea oamenilor, mărturisi-voi și Eu pentru el înaintea Tatălui Meu, Care este în Ceruri. Iar de cel care se va lepăda de Mine înaintea oamenilor, și Eu Mă voi lepăda de el înaintea Tatălui Meu, Care este în Ceruri. Cel ce iubește pe tată ori pe mamă mai mult decât pe Mine nu este vrednic de Mine; cel ce iubește pe fiu ori pe fiică mai mult decât pe Mine nu este vrednic de Mine; și cel ce nu-și ia crucea și nu-Mi urmează Mie, nu este vrednic de Mine”. 

Este Evanghelia care s-a citit astăzi la Sfânta Liturghie și după care în mintea mea au sunat cuvintele Mântuitorului:
„Astăzi s-a împlinit Scriptura aceasta pe care ați ascultat-o cu urechile voastre”
Scriptura se împlinește cu fiecare zi, dar parcă lucrurile devin tot mai clare, prin prisma evenimentelor pe care le traim.
Generații întregi l-au mărturisit pe Hristos cu prețul vieții lor și pe sângele acestor martiri creștinismul a cuprins întreaga lume!
Astăzi când, în partea noastră de lume cel puțin, nu există încă pericolul pierderii vieții pentru mărturisire, extrem de puțini oameni o mai fac!
Valoarea credinței este mult sub prețul vietii, adesea nu se ridică nici măcar la valoarea amenzii pentru nepurtarea măștii, sau pentru participarea la o Liturghie interzisă de stat! Mărturisim cu gura o Treime atotputernică, dar nu credem în existenta Ei, sau dacă o facem nu credem in Atotputernicia Ei! Mărturisirea o facem doar în biserică, dar după ce ieșim dăm dovada oricui și oricând, că nu credem în ce tocmai am mărturisit!
Noi nu-l mai mărturisim pe Hristos, chiar dacă asta nu ne mai aduce nici un dezavantaj, sau dacă o face, e unul minor, în schimb ne lepădăm de bună voie si nesiliți de nimeni de El!
Căci cum altfel poate fi numit, dacă nu lepădare, când acceptăm sa fie scoase crucile din școli, să fie reformulate numele sărbătorilor creștine, să se predea obligatoriu darwinismul și nu creaționismul, să acceptăm închiderea, dărâmarea bisericilor, a tradiției creștine, să ne modificăm genomul primit de la Dumnezeu? Ce altceva decât lepădare este acceptarea desfrâului, a sodomiei? Câți dintre creștinii de astăzi nu au tatuaje, piercing-uri așa cum li se cere? Ce altceva decât lepădare este tăcerea sau lipsa de atitudine clară față de greșeli?
Nu se poate să fim și cu lumea și cu Dumnezeu pentru că lumea nu vrea să fie cu Dumnezeu! Nu se poate să așteptăm ajutorul lui Hristos la Judecată, dacă noi nu am fost de partea Lui aici, pe Pământ! Vremurile când vom fi uciși pentru că îl mărturisim pe Hristos, sunt aproape, foarte aproape deci nu vă mai mințiti că veți avea tăria să o faceți, dacă toată viața nu ati făcut-o, fară să fiți amenințați în vre-un fel!

19.06.2022

9 gânduri despre „Cred întru Unul Dumnezeu!

Adăugă-le pe ale tale

 1. Nu se știe niciodată! Amintește-ți de tâlharul de pe Cruce și de Petru.Și dacă esă fim cinstiți, cred că și tu,și eu și alții ne place să credem că noi nu o vom face. Din păcate nu putem avea această certotudine pentru că nu știm ce ne rezervă viitorul. Putem doar să sperăm și să ne nevoim, fiecare în felul său, cu speranța că EL se va îndura de sufletele noastre. Bag de seamă că iar te-a supărat cineva sau ceva.

  Apreciat de 1 persoană

  1. De mine nu cred ca nu o voi face! Eu sper doar sa ma întărească Dumnezeu atunci sa pot! Tâlharul este o sperantă pentru toti ce care nu cred, nu fac, nu se îndreaptă dar conditiile sunt o sa fie altele; pe cruce in locul tâlharului se va ajunge pentru credință (nu pt crima/furt) ori daca nu ai asa ceva e greu sa o faci!
   Supărat sunt pe mine! Eu nu sunt tipul care conduce ci cel care se lasa bucuros condus, tipul unul din gloata si ma vad lipsit de …gloata!

   Apreciat de 2 persoane

   1. Domnul ne-a avertizat că vor fi puțini cei care îl vor urma! Nu trebuie să te superi nici pe tine, nici pe alții. Credința și ce e în sufletulomului numai Dumnezeu le știe. Lasă-L pe El să ne judece pentru asta. Nici unul dintre noi nu poate ridica piatra. Gloata își alege singură soarta. Și noi, de altfel. Niciodată nu mi-a plăcut să mă pierd în turmă. Ție de ce ți-ar place?!

    Apreciat de 3 persoane

   2. Poate sunt altfel decat tine? Si nu vorbesc de a te „pierde” în gloată ci de faptul ca imi place sa fiu intr-un grup de comune interese și sa urmez un lider ori nu vad grupul iar liderul nici atat la interesul pe care ar trebui sa-l avem toti cei care credem ca…credem! Poate e prea devreme ca sa apară si eu ( si tu) suntem prea alarmisti dar ma uit in jur si lumea continua sa se casatoreasca sa faca copii ca si cum totul e in buna ordine si o sa fie din ce in ce mai bine! Spre diferentiere in Germania se vorbeste in continuare de reluarea resetarii sau mai bine zis de accelerarea ei peste cateva saptamani! Parca nu aude nimeni! Toate sutele de mii de protestatari asteapta linistiti ( sunt convins ca nu resemnati) sa reinceapa nebunia desi ea continua si acum!
    Peste toate intri in biserica si vezi oameni care ii traiesc credinta mascati si morti de frica!
    M-am luptat mult cu mine sa nu ma cred mai ceva ca cel de langa mine și imi e tot mai greu sa raman asa pentru ca ar trebui sa mi spun ca gresesc! Ori stiu ca nu gresesc! Si tu stii ca nu gresesc si mai sunt 2-3 oameni in viata mea dar toti sunt la mare distanta si mie imi lipsesc ca sa ma simt pierdut in turma mea!!!

    Apreciat de 2 persoane

 2. ” ma uit in jur si lumea continua sa se casatoreasca sa faca copii ca si cum totul e in buna ordine si o sa fie din ce in ce mai bine!”
  Lumea e in transa…nimeni nu intelege nimic, asa ca-si vad de rutina obisnuita.Sunt inconstienti,hipnotizati.Sectanti ale celei mai numeroase religii, covidianismul,iar zeul lor e …televizorul ! Si e de bine ! Sunt optimisti! Ce-ai vrea sa faca ?Sa se panicheze ?(cei ce afla,inteleg si leaga evenimentele sunt cantitate neglijabila…)
  Uneori ma intreb: de ce permite Divinitatea sa se intample toate astea ?A lasa liber arbitru omului a fost o eroare.Suntem capabili de bine si rau,totodata.De ce nu un spirit/ chip/soft croit pozitiv ?
  PS
  De ce tie frica ?Ai privit peste umar?Isus te insoteste.Cand ti-a inselat asteptarile ??

  Apreciază

  1. Dumnezeu nu a gresit lasandu-ne liberi; ce viata ar fi fost aceea ca jucărie teleghidata?
   Frică? Nu-mi este frică pentru mine de nimic! Din pacate; ca de multe ori mi-as dori sa-mi fie! E altceva, e durerea singuratatii, a despărțirii si faptul ca TREBUIE sa te desparți pentru ca drumul este clar trasat: ” Cel ce iubeşte pe tată ori pe mamă mai mult decât pe Mine nu este vrednic de Mine; cel ce iubeşte pe fiu ori pe fiică mai mult decât pe Mine nu este vrednic de Mine.”

   Apreciat de 1 persoană

 3. Credința fără fapte este o credință moartă pentru că lipsa faptelor dovedește o viață neschimbată sau o inimă moartă din punct de vedere spiritual. Când vei dovedi prin fapte că ești credincios poți comenta!! 🙂

  Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: