Cred întru Unul Dumnezeu!

„Oricine va mărturisi pentru Mine înaintea oamenilor, mărturisi-voi și Eu pentru el înaintea Tatălui Meu, Care este în Ceruri. Iar de cel care se va lepăda de Mine înaintea oamenilor, și Eu Mă voi lepăda de el înaintea Tatălui Meu, Care este în Ceruri. Cel ce iubește pe tată ori pe mamă mai mult decât pe Mine nu este vrednic de Mine; cel ce iubește pe fiu ori pe fiică mai mult decât pe Mine nu este vrednic de Mine; și cel ce nu-și ia crucea și nu-Mi urmează Mie, nu este vrednic de Mine”. 

Este Evanghelia care s-a citit astăzi la Sfânta Liturghie și după care în mintea mea au sunat cuvintele Mântuitorului:
„Astăzi s-a împlinit Scriptura aceasta pe care ați ascultat-o cu urechile voastre”
Scriptura se împlinește cu fiecare zi, dar parcă lucrurile devin tot mai clare, prin prisma evenimentelor pe care le traim.
Generații întregi l-au mărturisit pe Hristos cu prețul vieții lor și pe sângele acestor martiri creștinismul a cuprins întreaga lume!
Astăzi când, în partea noastră de lume cel puțin, nu există încă pericolul pierderii vieții pentru mărturisire, extrem de puțini oameni o mai fac!
Valoarea credinței este mult sub prețul vietii, adesea nu se ridică nici măcar la valoarea amenzii pentru nepurtarea măștii, sau pentru participarea la o Liturghie interzisă de stat! Mărturisim cu gura o Treime atotputernică, dar nu credem în existenta Ei, sau dacă o facem nu credem in Atotputernicia Ei! Mărturisirea o facem doar în biserică, dar după ce ieșim dăm dovada oricui și oricând, că nu credem în ce tocmai am mărturisit!
Noi nu-l mai mărturisim pe Hristos, chiar dacă asta nu ne mai aduce nici un dezavantaj, sau dacă o face, e unul minor, în schimb ne lepădăm de bună voie si nesiliți de nimeni de El!
Căci cum altfel poate fi numit, dacă nu lepădare, când acceptăm sa fie scoase crucile din școli, să fie reformulate numele sărbătorilor creștine, să se predea obligatoriu darwinismul și nu creaționismul, să acceptăm închiderea, dărâmarea bisericilor, a tradiției creștine, să ne modificăm genomul primit de la Dumnezeu? Ce altceva decât lepădare este acceptarea desfrâului, a sodomiei? Câți dintre creștinii de astăzi nu au tatuaje, piercing-uri așa cum li se cere? Ce altceva decât lepădare este tăcerea sau lipsa de atitudine clară față de greșeli?
Nu se poate să fim și cu lumea și cu Dumnezeu pentru că lumea nu vrea să fie cu Dumnezeu! Nu se poate să așteptăm ajutorul lui Hristos la Judecată, dacă noi nu am fost de partea Lui aici, pe Pământ! Vremurile când vom fi uciși pentru că îl mărturisim pe Hristos, sunt aproape, foarte aproape deci nu vă mai mințiti că veți avea tăria să o faceți, dacă toată viața nu ati făcut-o, fară să fiți amenințați în vre-un fel!

19.06.2022

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: