Regele e gol!

Trăim vremuri în care este tot mai greu, să-ți dai seama care este adevărul și care minciuna! Majoritatea dintre noi, căci unii mai reuseșc: cei care ne mint și câțiva dintre cei care suntem mințiți!
Este greu de făcut diferența când esti inundat cu o mare de informații, care chiar dacă ades sunt absurde, ilogice, devin toxice prin faptul că se discută, la modul serios, despre ele, fără întrerupere, în guverne, mese rotunde, talk show-uri, buletinele de știri, ziare samd. Nu există umbră de îndoială, pe nicaieri, în cele afirmate și nu sunt admise părerile contrarii! Nu este cerută și părerea specialiștilor, chiar de renume mondial, dacă aceștia nu sunt 100% de acord cu ce au hotărât cei de la putere!
Ba mai mult; nu caută nimeni, sau vorbeste, de soluții/rezolvări, altele decât cele care s-au hotărât că ar fi soluțiile! Și asta chiar dacă acestea de fapt nu s-au validat în timp, sau ele înseamnă că mulți le plătesc, sau le vor plăti, cu sănătatea, sau cu viața!
Mintea noastră este efectiv intoxicată și nu poate decât ca în cele din urmă să accepte minciuna drept adevăr, ilogicul drept logic, anormalul drept normal!
Așa cum unui om sănătos caruia îi spunt toti, tot timpul, că nu arată bine ajunge să se și simtă rău, tot la fel informația falsă, pe care o auzi neincetat, ajunge să pună stăpânire pe mintea ta și ajungi să faci nu ce ți-ai dori de fapt, ci ce ți se cere!
Oricât ai fi de inteligent!
Oricât ai suferit sau oricâtă suferință vezi în jur!
Intoxicația face să-ti pierzi instinctul de conservare și pe cel de părinte!
Antidotul este să-i dai minții altceva, decât otrava din media, să o pui la o altă muncă decât a „înghiți” la nesfârșit, aceleasi povești horor! Lucrul acesta a devenit greu, pentru că centrul existenței noastre nu mai este Dumnezeu, mântuirea, ci plăcerile vieții aici și acum, pe pământ! Altarul privat al fiecăruia a devenit televizorul! Plaja, raiul! Iar Dumnezeu ne credem a fi noi fiecare!
Având mintea intoxicată teoriile conspiraționiste devenite adevăruri, sunt preluate „din mers„, în tăcere, fără ca să revolte pe cei care au avut de suferit pentru ca nu le-au recunoscut mai repede (de adevăruri)!La fel fac și cei care le-au combătut cu „argumente științifice„; le acceptă fară probleme, fară mustrări de conștiință ! Nimeni nu își facemea culpa,” și nimeni nu iși schimbă poziția, pe care i s-a ordonat să rămână! Nimeni nu e tras la răspundere pentru morții de până acum, sau de morților viitori! Lumea nu mai are vinovați, înafara lui Putin desigur!
Cei care ne-au mințit ieri, sunt cei care ne mint azi și probabil o vor face și mâine, iar noi acceptam! Și o acceptăm pentru o coaje de pâine trudită, pentru dreptul de a trăi, de a ne mișca, de a ne întâlni de parcă acestea nu sunt drepturi înăscute și trebuie să fie aprobate, meritate!
Vedem cu toții că regele este gol, dar nimeni (aproape) nu are curajul să o spună! Diferența față de poveste este că „regele”, „regii” știu că sunt goi dar nu doresc decât să acceptăm …că n-ar fi!
Deocamdată!
Și noi o facem!
(mi-ar plăcea să închei tot cu „Deocamdată!” dar nu cred că mai ieșim din comă!)

8.07.2022

14 gânduri despre „Regele e gol!

Adăugă-le pe ale tale

   1. Nici măcar pentru că oamenii vor fi manipulați ca în 89 să iasă în stradă. Și nu se va schimba nimic, doar un regim cu altul. Până nu se închid televizoarele și internetul așa va fi. Doar un black-out total pe termen mai lung sau un război adevărat mai pot schimba ceva. Nu sunt pesimistă, sunt realistă.

    Apreciază

 1. Hainele cele noi ale împăratului…sau ce-i lipsește chelului: tichia de mărgăritar! Eu nu cred că mai avem vreo șansă la trezire! Ca să răsturnăm lumea cu fundu-n sus și s-o proptim pe propriile picioare, nu am această convingere! Pentru simplul motiv că deja suntem moleșiți de lipsa de gândire și acțiune. Și, vorba ta, dracu’ mai știe care-i adevărul?! Un lucru este totuși cert: nu ceea ce se spune peste tot este adevărul. Poate o fi adevărul lor, dar nu și al nostru.

  Apreciază

 2. Vai, vai ce trist! Dar nu i dramă, e tragedie! La multe cele spuse de tine, meșteșugit recunosc că nu m am gândit niciodată. Doar ochii ațintiți SUS ne vor ajuta să trecem prin ce ni se pregătește.

  Apreciază

 3. Nu numai regele e gol,ci si noi, sclavii, suntem goi, fereasca sfantul sa recunoastem ! Avem ceea ce meritam ! Sigur ca EI ne mint, au experienta milenara… :))
  Zici ca nemtii nu rabda foamea/frigul ?? HA, ha,ha… natiile „dezvoltate” sunt cele mai obediente si fara coloana. Traiul fals imbelsugat i-a transformat in retarzi de manual.Number one sunt usistii,number two, nemtii. Si cand erau amarasteni i-a facut unul doar din vorbe, aminteste-ti…
  ” ochii ațintiți SUS” , ne impiedica sa vedem pragul de JOS… :)) noi asteptam de la zei sa ne scoata castanele din foc, zeii asteapta de la noi…. si nimeni nu se mobilizeaza

  Apreciază

 4. ” Ceausescu ne-a facut sa ne credem inferiori „…
  Nop, Ceashca ne-a „ridicat” la gradul de EROI ! ai luptei de clasa, ai maretelor realizari, ai meritocratiei socialiste/nationaliste… etc.Si azi mai avem ifose ramase de atunci: cei mai viteji dintre traci, cei mai anti otomani, cei mai invingatori/patrioti din istorie(infrangerile si remizele contau ca victorii), cetateni model , cultivati,instruiti,alfabetizati total,antireligiosi etc

  Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: