Sfântul Paul a fost mai întâi fariseul Saul!

Noi oamenii avem un fel ciudat de a cântări lucrurile, de a le clasifica, de a pune oamenii în anumite sertare și de a nu-i mai scoate de acolo!
Ori oamenii se mai schimbă, mai cresc, îmbătrînesc și uneori sertarul în care i-am pus, chiar dacă atunci când am făcut-o a fost cel potrivit ( de obicei nu este, pentru ca cine cunoaște cu adevărat pe altul, când noi nu suntem capabili să ne cunoastem pe noi înșine?), după o vreme, s-ar putea să nu mai fie!
Dar chiar dacă oamenii nu s-ar schimba, orice om rău poate spune / face și lucruri bune! Și orice om bun spune sau face și câte o prostie!
Este o greșală să acceptăm totul de la un om pus de noi în „sertarul cu buni” sau să refuzam tot ce vine de la unul din „sertarul cu cei răi”
Si sfinții greșesc, doar Dumnezeu este fără greseală, așa că e bine să verificăm dacă cele spuse/ făcute, sunt bune sau rele și nu să le punem repede în acelasi sertar, în care l-am pus pe cel care le-a spus/făcut!
Pentru că uneori chiar dacă pe cel care ne atenționează că locuinta noastră e în flăcări ar fi Stalin, Hitler, sau Mao, s-ar putea să aibă dreptate!

6.09.2022

Un gând despre „Sfântul Paul a fost mai întâi fariseul Saul!

Adăugă-le pe ale tale

  1. Bună dimineața, vrăbiuță migratoare! 🙂
    Nu știu cum sunt alții dar eu am cutii ornate cu trandafiri, margarete și orhidee în care-mi pun doar amintirile frumoase, pe oameni îi las liberi să-și trăiască viața cum doresc… Dacă tu ai sertare, mai procură unul pentru cârcotași în care să mă pui pe mine și nu uita să te pui și pe tine, așa… ne putem contra cât dorim fără să ne mai vadă alții. 😀 Dacă sunt din lemn, pe noi pune-ne în unele din inox să nu ne sperie Stalin, Hitler, sau Mao că luăm foc… 😉

    Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: