Noi oamenii avem un fel ciudat de a cântări lucrurile, de a le clasifica, de a pune oamenii în anumite sertare și de a nu-i mai scoate de acolo!
Ori oamenii se mai schimbă, mai cresc, îmbătrînesc și uneori sertarul în care i-am pus, chiar dacă atunci când am făcut-o a fost cel potrivit ( de obicei nu este, pentru ca cine cunoaște cu adevărat pe altul, când noi nu suntem capabili să ne cunoastem pe noi înșine?), după o vreme, s-ar putea să nu mai fie!
Dar chiar dacă oamenii nu s-ar schimba, orice om rău poate spune / face și lucruri bune! Și orice om bun spune sau face și câte o prostie!
Este o greșală să acceptăm totul de la un om pus de noi în „sertarul cu buni” sau să refuzam tot ce vine de la unul din „sertarul cu cei răi”
Si sfinții greșesc, doar Dumnezeu este fără greseală, așa că e bine să verificăm dacă cele spuse/ făcute, sunt bune sau rele și nu să le punem repede în acelasi sertar, în care l-am pus pe cel care le-a spus/făcut!
Pentru că uneori chiar dacă pe cel care ne atenționează că locuinta noastră e în flăcări ar fi Stalin, Hitler, sau Mao, s-ar putea să aibă dreptate!

6.09.2022