A venit, a venit toamna,acoperă-ți fața cu ceva!

Consiliul Federal a decis vineri la Berlin
anumite reguli corona ce se aplică din nou toamna și iarna.(nu că trebuie dar să fie!)
Legea se întoarce la o propunere a ministrului federal al sănătății Karl Lauterbach (SPD) și a ministrului justiției Marco Buschmann (FDP) și a fost adoptată de Bundestag săptămâna trecută. Ministrul federal al sănătății Karl Lauterbach (SPD) consideră astfel țara „bine pregătită”.

Noile reguli Corona ce se aplică în perioada  1 octombrie – 7 aprilie în Germania

Unde exista obligația pentru mască?

Măștile FFP2 sunt obligatorii la nivel național în clinici, case de bătrâni și cabinete medicale. Măștile rămân încă obligatorii în trenurile de lungă distanță! Pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 6 și 13 ani o simplă mască chirurgicală este suficientă . Măștile nu mai sunt obligatorii în avioane. Este posibil ca măștile să fie obligatorii în trenurile și autobuzele locale, precum și în interior, cum ar fi magazine, restaurante și săli de evenimente. Statele federale pot prescrie măști acolo de la 1 octombrie, dar nu este obligatoriu. Măștile pot fi obligatorii în școlile din clasa a V-a. ( deci toate acestea fară vreo stare de urgentă ci doar „profilactic”)

Există cerința de testare?*

Testele trebuie să fie obligatorii în școli și centre de zi. Oricine prezintă un test negativ trebuie să fie scutit de obligația de a purta mască în restaurante și la evenimente. În casele de bătrâni și clinici, înainte de intrare trebuie prezentat și un test negativ.

Cum se va schimba dacă situația infecției se înrăutățește?

Statele pot face precizări suplimentare printr-o rezoluție în parlamentul statului.
Aceasta include o cerință de mască chiar și la evenimentele în aer liber, dacă nu sunt posibile distanțe de 1,50 metri, limite superioare pentru vizitatori pentru evenimentele în interior și concepte de igienă pentru companii și alte facilități.

Ce se schimbă când vine vorba de vaccinări?

Este planificată o nouă campanie de vaccinare la nivel național.
Trebuie furnizate informații despre vaccinurile care sunt adaptate noilor variante de virus. Medicamentele trebuie să fie utilizate mai frecvent pentru persoanele cu COVID-19.
Trebuie să existe date mai bune și actualizate cu privire la ocuparea spitalelor.
Azilele trebuie să numească ofițeri responsabili pentru vaccinări, igiena și terapia persoanelor bolnave de exemplu cu medicamentul Paxlovid.

16.09.2022

(* după ultimele cercetari ajunge grafenul de la o testare pentru a transmite ca și cei „vaccinați” o identitate digitală! Căutați pe Comusav.com )

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: