Preotul vedetă 2

Nu credeam că am să ajung să fac pe seama asta o serie, dar se pare că nu am de ales! Cel puțin până căderile preoților (nu doar vedetă) nu o să mai mire pe nimenea! Și asta o să se întâmple mai iute decât credeți căci vremea când „preoții o să fie ca mirenii, iar mirenii, ca dracii” a venit!
Nu sunt genul de om care să scot tot timpul la vedere greșelile preoților și deși îmi este greu să „acopăr cu haina preotul beat din șanț” o fac, în ideea că poate e mai de folos să nu se știe, decât să se știe!
Dar la fel mi se pare greșit după ce toată lumea a văzut preotul beat în șanț, după ce acesta a recunoscut că e bețiv să mai fie protejat CA PREOT, de oricine și mai ales de superiorii lui!
Din capul locului trebuie spus că părintele Calistrat nu mi-a plăcut niciodată! Fără să am un motiv și fără să cunosc antecedentele dumnealui! Nu mi-a plăcut pentru că prea îmi seamănă! Dur, tăios, impulsiv, răzbunător, fără răbdare! Faptul că ce spunea (în puținele video care le-am văzut eu) era corect, adevărat, e lăudabil, dar din propria mea experiență știu că nu e de folos, dacă nu o spui în Duh!
A spus-o în Duh?
Roada Duhului este: dragostea, bucuria, pacea, îndelunga răbdare, bunătatea, facerea de bine, credincioşia, blândeţea, înfrânarea poftelor.”
Nu prea, dacă e sa-l credem pe Sfântul Apostol Pavel și de ce nu am face-o?
Acum diferența dintre mine și părintele Calistrat este că dânsul este monah iar eu nu! El este „a lui Hristos,” iar eu „al lumii„! Așa suntem percepuți, clasificați, cel puțin!
Iar „Cei ce sunt ai lui Hristos Isus şi-au răstignit firea pământească împreună cu patimile şi poftele ei.” Sau ar fi trebuit să o facă, să o facem amândoi, însă el mai mult, mai repede, ca mine!
Că a greșit este clar, dar toți greșim și toți avem nevoie de iertare, ca să ne ridicăm și să mergem mai departe! Mai întâi de toate e însă nevoie de a ne recunoaște greșeala, de a ne pocăi, de a ne cere iertare de la cel față de care am greșit!
Și aici apare marea problemă a părintelui Calistrat, mai mare decat a părintelui Alexa (părerea mea) pentru că primul față de al doilea nu-și vede greșeala, ci încearcă să se îndreptățească:
Mare problemă nu s-a întâmplat…două copile nemăritate, care au deviație de comportament sau puțină isterie….Am 60 de ani, tu eşti o mucoasă, nu sunt bărbatul tău. Vii în ograda manăstirii şi ţii autoritate tutelară de stăpân. 
…Nu sunt agresiv, sunt cel mai paşnic om, dar mă scoţi din papuci dacă eşti aşa. Aseară şi-a întrecut limita. Dacă nu-mi punea piedica sora sa, nu reacţionam nici eu. Sor-sa mă filma cu telefonul mobil şi ea a încălcat toate regulile mănăstirii.”

La fel și „Media creștină” vine cu titluri ca: „Răsturnare de situație în cazul părintelui Calistrat: Doi medici de la UPU Iași spun că femeile au fost agresive și cu cadrele medicale și prezentau un comportament deviant”
Ei na! Le-au pălmuit și ei? Sau ce trebuie să înțelegem din asta? Pai îndelungă răbdare, blândețe nu-ți trebuie cu cei normali! Cu aștia am chiar și eu! Are oricine!
Haide să îl punem pe Iisus în locul lui, pe acel Iisus căruia îi slujește și urmează de multă vreme, cel putin teoretic, ca să înțelegem!
Pe Dumnezeu nu doar l-au sfidat oamenii, nu i-au pus doar piedică, ci l-au dezbrăcat în pielea goală, l-au batut, scuipat, batjocorit, pironit pe cruce, adăpat cu oțet, ucis!
Și totuși nu a spus (Doamne iartă-mă de vorba proastă!): „Cum indrăzniți mai viermilor să-mi faceți Mie așa ceva? Eu care sunt nu doar mult mai batrân decât voi, ci sunt Creatorul vostru! Ați întrecut limita!
Nu a ripostat nicicum ci i-a iertat pe toți!
Și ne mai iartă încă pentru că noi continuam și acum răstignirea Lui!
Preoții sunt și ei oameni supuși greșelii si până greșeala rămâne într-un cerc restrâns e una, dar după cea e cunoscută de toată lumea, nu mai e cazul să folosim haina sau covorul, pentru a o ascunde! Nu e de folos nimănui!
Preoții prin poziția pe care o dețin pot sminti foarte multă lume, așa că greșelile lor sunt mult mai grave decât aceleași greșeli a unor oameni oarecare!
Nu o să dam cu pietre în părintele Calistrat, dar haide măcar să nu minimalizăm greșala lui, pe care dânsul nici măcar nu o recunoaște ca greșeală!

13/11/2022

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: