REFERENDUM concluzia 1

 

8 din 10 în neamul meu
ortodocși sunt far’ să creadă;
sunt atei, n-au Dumnezeu,
de Iisus, fac doar paradă!

18 gânduri despre „REFERENDUM concluzia 1

Adăugă-le pe ale tale

 1. Nu încerc să te contrazic.
  Vreau doar să precizez că ,cred eu, credinţa e una, iar religia sau religiile cu totul altceva.
  In momentul de faţă BOR face politică, dar o politică în care nu este cuprinsă şi populaţia pe care o „păstoreşte”.
  Si da, realitatea din ţară se vede altfel din depărtări ( asta ca să răspund unui alt articol scris de tine).

  Apreciat de 2 persoane

  1. Nu pot să judec BOR pentru ca nu fac parte din ea dar fara sa vreau nici eu sa te contrazic daca esti orodox trebuia sa mergi sa spui „da” si mai ales daca ti-o cere biserica. Sa nu amestecam biserica cu o parte a ierarhiei!

   Apreciază

   1. Nu ştiu la care ierarhie te referi, căci sînt doar 7 călugări în toată ţara care dau, efectiv , ajutor spiritual şi material pentru nişte copii săraci sau orfani.Restul au alte preocupări.
    Si apropo de ultimul articol pe care l-ai publicat, poate că prin alte ţări doar de la televizor se poate vedea cîte ceva, dar aici în ţară trăim efectiv , din păcate , numai rele din partea tuturor instituţiilor care ar trebui să aibă în grijă populaţia .
    Nu te condamn pentru părerile tale.N-am dreptul sau calitatea de a judeca pe cineva.

    Apreciat de 2 persoane

   2. Or fi doar 7 pe care îi cunoști dumneata cu siguranta sunt mai mulți (Sf. Ilie cam tot iñ poziția d-vstra era si nu avea dreptate deși era sfant!) Un preot dacă tine Liturghia spovedeste deja a facut enorm pentru toata lumea! Treaba cu televizorul nu-i gluma.Am fost in Romania de curând si am vazut dependenta de el, si manipularea continua.Chiar faptul că se dau numai rele pe post este manipulativ! Cum ziare nu se cumpara (nu ca nu ar fi lafel) faptul că nu s-a votat duce logic la concluzia mea.

    Apreciază

   3. Au mai fost şi Sf.Paisie cel Mare şi Sf.Grigorie Dascălul şi Sf Calinic de la Cernica şi Sf. Sofronie de la Cioara şi Sf Oprea Miclăuş şi Sf Visarion Sarai şi Sf Brîncoveanu şi încă mulţi , dar în prezent…
    Da, manipularea e mare şi nu numai prin TV.
    Păi e cam aşa.In România nu se fac căsătorii pentru persoane de acelaşi sex.Nici pînă acum şi nici de acum înainte.Este stipulat în Constituţie şi chiar dacă n-ar fi, nici un primar sau preot de orice confesiune n-ar face-o.
    Deci, despre ce vorbim?
    Sfinţii enumeraţi şi nu numai ei, au făcut mult pentru populaţia din aceste teritorii.In prezent nu s-a făcut nimic.Dacă nu luăm în considerare construcţia miilor de biserici , dar nici un spital.
    Le e frică înalţilor prelaţi pentru copii.Care copii, cei vînduţi la colţ de stradă? Cei lăsaţi pe străzi, cei care mor prin spitale pentru că nu sînt medicamente,nu sînt medici?Intră copilul în spital pentru operaţie de deviaţie de sept şi iese mort, iar statul şi biserica n-au nimic de spus, nimic de făcut?
    Asta era singura problemă nerezolvată?
    Să fim serioşi.Indiferent cît de mare este manipularea, ceea ce se vede cu ochiul liber şi este trăit efectiv de fiecare din noi, cei care încă mai vieţuim pe aici nu poate fi trecut cu vederea şi nici uitat.
    Cîte spitale, case de copii, şcoli, aziluri s-ar fi putut construi din cele mai mult de 700 de milioane de euro utilizaţi pînă acum pentru marea catedrala şi care încă nu este gata?
    Iţi respect părerea, dar cred că ai avut prea puţin timp să vezi ce se întîmplă în ţară.
    Mult bine!

    Apreciat de 2 persoane

   4. Iţi respect părerea, dar cred că ai avut prea puţin timp să vezi ce se întîmplă în afara țării! Ai sa te crucesti cat de repede o sa ne aliniem politic corect si cati bani nu vor fi dați pe spitale zile samd ci pe educația sexuală pornind din grădiniță! Dumneata nu te lupți cu asa ceva noi da! Iar cu catedrala vina la dezastru din România e o poveste frumoasa dar falsă. Hai întâi să fim toti corecți cu banii care nu ne apartin si sa vezi cati se aduna. S a vândut tara noastra pentru buzunarele câtorva! Câți bani sunt acolo? Ce se putea face cu ei?
    Sigur probleme sunt multe dar sa le rezolvăm pe denigrarea bisericii nu-i o rezolvare si n-ar fi nici fara catedrala nici fara preoți nici fara credincioși……dimpotriva!

    Apreciază

   5. Nu, nu sînt dintre cei care denigrează biserica.Ba chiar încă mai sper să n-o mai facă singură.Am avut o discuție aici, mi-am spus părerea bazată pe realitățile din țară, plus ce am scris e pe un articol mai vechi, să nu antreneze și pe alții în discuții inutile.Poți citi orice articol de la mine și poate vei înțelege poziția mea.

    Apreciază

   6. Am inteles de la început poziția dumitale: te găsești intre cei 80%. Asta este fiecare gandim/simțim altfel si mai suntem si români! Viitorul ne va convinge pe fiecare daca ă facut bine ce a facut sau nu!

    Apreciază

   7. Ei vezi, aici greşeşti.Nu mă număr printre cei 80%.Dar asta nu mă împiedică să gîndesc, să caut şi să încerc să găsesc explicaţii veridice pentru situaţia ivită.

    Apreciază

  2. Si ar mai fi ceva, apropo de logică :Cel care a fraudat un referendum şi a luat banii copiilor din Teleorman, fiind şi condamnat penal pentru asta ( şi nu numai) mai face un referendum, fără să precizeze despre ce articol din Constituţie este vorba, nu te pune pe gînduri? Iar dacă este susţinut şi de biserică începi să te îndoieşti de tot şi de toate. Cred că asta, în primul rînd, a dus la boicot.

   Apreciază

 2. Pentru Fosile:
  Sunt de acord ca religia este ceva iar credinta altceva. Nu biserica are vina ca se amesteca in politic sau politicul apeleaza la biserica pentru ca nu e corect. Biserica este o mare familie, formată din toţi cei botezaţi, care mărturisesc aceeaşi credinţă, participă la aceleaşi Sacramente. Biserica este un trup mistic: credincioşii formează împreună trupul, iar Isus Hristos este Capul. Sfânta Scriptură sugerează şi alte imagini pentru Biserică: mireasă, templu, barcă, viţă de vie, ogor, turmă…Isus Hristos a întemeiat Biserica, încredinţând-o Apostolilor cu Sfântul Petru în fruntea lor. Biserica are de la Hristos autoritatea de a învăţa, fiind totodată păstrătoarea tezaurului de credinţă. Acest tezaur cuprinde Sfânta Scriptură şi Sfânta Tradiţie. Sfânta Tradiţie cuprinde transmiterea vie a Cuvântului lui Dumnezeu, transmitere făcută de-a lungul timpului de Păstorii legitimi ai Bisericii.
  Acum ca in zilele noastre fetele bisericesti in majoritatea lor gresesc pentru ca sunt si ei manipulati si fortati uneori sa faca politica este greseala lor omeneasca nu are treaba biserica in ce fac oamenii. Nu este corect sa judecam pe nimeni mai ales ca nu cunoastem persoanele doar din ce ni se spune la tv si in media, ce se vorbeste pe la colturi si ce se vrea sa ni se vare in cap mai ales ca baza este un popor saracit din toate punctele de vedere deci si spalarea pe creier si manipularea este mai usoara.
  Necazul nostru este ca nu ne informam suficient si ne lasam stapaniti de ura care in aceste vremuri este tare periculoasa pentru un popor care se vrea desmostenit de tara lui fiindu-i vanate bogatiile. De ce cu alte tari ale Europei nu s-a intamplat ce se intampla cu tara noastra? pentru ca nu este asa bogata si frumoasa ca a noastra, nu prezinta mari interese. Cei din diaspora au inteles mai repede ce se urmareste cu tara lor si traiesc pe pielea lor indoctrinarea inca din gradinita a copiilor pentru acceptarea LGBT-istilor. S-a lucrat mult la noi impotriva defaimarii fetelor bisericesti, a bisericii pe ansamblul ei si deja lumea nu mai respecta credinta asa ca nu-i de mirare ca a fost mai comod sa se stea acasa sau sa petreaca pe la festivaluri cu muzica si mancare buna decat sa-si apere tara si traditia. Asa am inteles eu lucrurile si sunt ingrijorata pentru cei ce vin din urma, eu macar am trait destul pana acum si pentru ca nu am fost orgolioasa ci doar smerita si iubitoare cu adevarat de oameni si Creatia lui Dumnezeu, pot spune ca am trait bine si pana la varsta mea m-am simtit si ma simt fericita.

  Apreciat de 2 persoane

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: