Enigmă wordpress

google-translate

Astăzi mai am o intrebare, ca unul tânăr (barem) pe blogosferă:
Aveti si voi „străini” printre cititori?
Si cum intrebarea asta e (cam) retorică (fiindcă presupun ca toti aveti ) va rog sa-mi explicați si mie cum intelege cineva, care nu cunoaște limba romana, ce scriu eu sau voi, cand nici noi nu înțelegem de multe ori ce dorea celalalt sa exprime?
Traduce prin Google?
Asta ar explica de ce le plac poezioarele mele! Traduse de Google devin misterioase, pline de sensuri nebănuite și alaturari bizare, departe cu siguranta de mesajul simplu care doresc eu sa-l transmit.
Desigur mi-as dori un raspuns si de la unul măcar din cei in cauza, cu toate ca un raspuns tradus de Google, la o intrebare pusa tot prin Google, are șanse imense sa ne bage si mai tare intr-o ceață din care nici Google nu ne mai scoate!

27.01.2019

7 gânduri despre „Enigmă wordpress

Adăugă-le pe ale tale

 1. Avem, avem. Cu toţii avem.
  Unii ajung întâmplător, nu ştiu cum, prin ce labirint creat de căutările google. Nu citesc. Intră, realizează că nu înţeleg şi ies. Alţii vin de la alţii, nu ştiu de ce. Am primit likeuri de la persoane care scriu în limbi pe care eu nu le-aş putea înţelege nici cu dicţionarele cele mai performante. Ei cred că adună likeuri sau caută număr mare de urmăritori, indiferent de unde.
  Mulţi sunt de fapt ceea ce numim spam. Habar nu am dacă există termen în limba română pentru asta.
  Dar să nu uităm că sunt români răspândiţi prin toată lumea. Deci o vizualizare din Argentina poate fi spam, un rătăcit, un căutător de trafic sau un român care nu numai că citeşte dar şi înţelege ce citeşte 😉

  Apreciat de 1 persoană

  1. In primul rand multumesc mult ca ti-ai luat timp sa-mi raspunzi; nu stiu de ce se crede că un like raspunde la orice întrebare! M-am gândit eu ca majoritatea umbla dupa cititori ori după mine daca nu sunt poze sau texte in germana si /sau romana…..umbla degeaba!
   Pe de altă parte sunt unii care intra des si eu refuz să cred ca inteleg ce scrie dar ei nu pot scrie (In romaneste)!
   Iti doresc o zi fericita!

   Apreciază

   1. Cu mare drag!
    Aşa e şi în cazul meu. Un text în engleză nu-mi crează probleme. Dar când e scris în turcă sau ceva din familia asta deja, cu regret, ies rapid. Că stau degeaba dacă stau.
    O zi frumoasă vă doresc şi eu!

    Apreciat de 1 persoană

 2. Am și eu parte de cititori ”internaționali”, ba chiar le-am și comentat în limba lor. Cu google translate, desigur. Am primit și răspunsuri detaliate.

  Ideea e să scrii în engleză, pe urmă traduci cu google translate în hmong (să zicem), pe urmă înapoi din hmong în engleză. Dacă traducerea inversă e ok, atunci și prima e bună. Dacă nu, mai ajustezi câte ceva.
  (În hmong totuși n-am încercat, dar a mers în portugheză, norvegiană, hindi și germană 🙂 )

  Apreciat de 1 persoană

  1. Presupunând că doresc asa ceva, am o mare problema: engleza e una dintre limbile care nu le stăpânesc! De fapt de stăpânit nu stăpânesc nici una cea de carne inclusiv!
   Prin cele doua limbi in care ma descurc, cat de cat, am inteles ca-i foarte greu sa dai un inteles aproximativ in alta limba, de unul exact nici nu mai vorbesc!
   Multumesc de raspuns. Mi s-au lămurit multe lucruri și sunt mult mai putin invidios pe cei care au mai mult de 13-14 cititori (ca mine)😂

   Apreciat de 1 persoană

   1. În viitorul nu prea îndepărtat va fi mai ușor să scrii decât să citești.

    Înțelesul poate fi doar în mintea cititorului (uman), nu e neapărat nevoie ca și scriitorul să înțeleagă ori să simtă. Scrisul poate fi doar manipulativ, inclusiv ceea ce numim poezie; deja în zilele noastre e scrisă de programe de calculator.
    Așadar, cititorul va trebui să fie din ce în ce mai versat, dacă nu vrea să fie un soi de animal de fermă.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: