Metamorfoză

20190104_231431

Semnătura nu-i uscată,
pe actul de cununie,
că deja e transformată
pe viață a ta … soție!

Cea cu care ai venit,
timidă și iubitoare,
a semnat și a murit!
Pleci ca soț de … dictatoare!

Dacă apoi și nuntă faci,
după ce mușcă din tort,
poți cu gândul să te împaci:
„E mai bine decât… mort!”

Pentru toți burlacii deci,
căsnicia e frumoasă
dacă nu semnează în veci
și tort n-are ca mireasă!

19.12.2018

10 gânduri despre „Metamorfoză

Adăugă-le pe ale tale

   1. Nu sunt misogin de loc în ciuda aparențelor! Problema este ca eu cred ca femeia are un rol important, cel mai important, in societate pe care il refuza de dragul de a concura cu barbatul! Tipul de femeie pentru mine e Maica Domnului. Daca gresesc eu inseamna ca a gresit si Dumnezeu ori asta e absurd! Maica Domnului asa cum este reprezentata in mai toate icoanele a fost in primul rand MAMA! Ca mama esti fauritoarea VIITORULUI! Femeile de azi nu vor sa faca lumea cum doresc ele vor sa fie barbati mai buni! Se multumesc in rolul nostru secundar! Daca spun (si o fac!) asta sunt misogin! Celor care ma cred asa trebuie sa înceapă prin al acuza mai întâi pe Dumnezeu! Apoi pe Maica Domnului care putea face imens pentru „emancipare” căci care din Apostoli știau mai mult despre Iisus, care putea face minuni mai mari, care din ei l-au inteles mai bine? Ori Ea a ramas smerită!
    Femeile care nu cred nu ma deranjaza prea mult, ele gandesc in realitatea lor.Pe mine ma deranjaza cele care cred si li se pare că sunt „mai ceva” decât Maica Domnului! Societatea s-a schimbat si femeia nu mai are timp sa fie mama? De aceea s-a schimbat! Și o sa fie tot mai rau pentru ca nici o dădacă si nici o grădiniță și nici un joc pe calculator nici un televizor aprins NIMIC nu poate umple golul mamei!
    Sunt misogin?

    Apreciat de 2 persoane

   2. Si aici este Problema! Ne plângem că ne merge rau ca nu avem personalități in biserica, in societate, in politica samd. Pai cine sa le formeze? Televizorul? Computerul?
    Toti deplâng femeile in islam dar de fapt ele sunt cele care își nasc, educa, servesc stăpânii bărbați! Mai ales credință vine de la mame/bunici!

    Apreciază

 1. Bună dimineața!
  Frumoase și educative versuri. O căsnicie fericită este rodul iubirii. Așa ne-a lăsat Dumnezeu pe noi oamenii să trăim cu iubire, pace și armonie în căminele noastre. Femeia este „focul viu” care tine căldură și bucurie în casă.
  Este o rană deschisă modelul de femeie din zilele noastre care încearcă să fie promovat pe toate căile posibile. Nu ne place acest nou model nici nouă mamelor sau bunicilor crescute după modelul corect lăsat de Dumnezeu pe Pământ, nu le place nici bărbaților care caută calea cea dreaptă.
  Interesant este că totuși există milioane de femei care încă sunt mame adevărate precum există și milioane de bărbați care sunt tactici model pentru copii lor.
  „Pentru câțiva copaci uscați nu-i bine să tăiem toată pădurea! ”
  Simina Silvia Șcladan

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: