De PAȘTI în ROMÂNIA

Cap.4

Avion mașină mică du-l acasă pe Ionică!

Ca orice roman care „se respectă” valiza mea e plină de telemea de oaie si ghibolă proaspătă (telemeaua nu cornuta)! Cașcaval si o blană babană de slană! Acasă mă așteaptă un nor de lăcuste cu și fără rădăcini mioritice capabile să devoreze cantităti impresionante din respectivele produse!
Ca să iau tot, de fiecare dată, mai renunț la haine, spre disperarea mamei mele!
Lufthansa are plecarea la 6 dimineața asa ca nici nu vreau sa mă gândesc la cât trebuie sa mă scol si să impachetez totul, in normele date! Problema cea mai mare însa: că am mâncat acum câteva zile o ciorbă de burtă patrioată, care refuză să părăsească țara (până la nivel de ultimă moleculă)! Am incercat să o conving să vină cu mine cu imodium, antibiotice dar se incăpățânează pe idea „ies toată acum nu plec din țară”!
Acelasi Bombardier mic și inghesuit spre München dar intre timp au „asfaltat” nu mai pare a fi o călătorie cu căruța! Loc lângă ușa de urgența exagerat de larg de câte ori adorm mă scurg sub scaunele din fată rămânând agățat sub subțiori in centura de siguranță. În sfarsit mi-am dat si eu seama după atâția ani la ce folosește!
20190505_072516
Au schimbat o singură dată poarta de îmbarcare in München și am avut timp suficient sa merg de la cea de pe bilet la cea adevarată.
Un avion plin de chinezi! Sper ca mergem spre Stutgart si au greșit ei poarta nu eu!
Nu prea arată a turiști si nici a cumpărători de Porsche/ Mercedes poate cu excepția sefului (handicapat cred) care a venit cu microbuzul singurel împreună lacheul care ii ducea diplomatul. Egalitate comunista asa cum o cunoastem, cei care o cunoastem,  căreiea nu ii ducem dorul.
Oricum pentru ei locurile sunt satisfăcatoare pentru mine mai puțin după cum se vede. Pot adormi linistit!
20190507_183936
„Asfaltul” a ajuns până la Stuttgart…
Azi sarbatoresc Pastele cu familia din Germania iar de mâine din nou la sapă. Sunt milioane de imigranți care trebuie hrăniți si nu poate nici Frau Merkel sa-i tină doar din biata ei leafă, ajunge ca-i tot o zdroabă sa-i aducă in țară! Are dreptate „Împreună reusim!” Ea să-i aducă noi sa-i hrănim.
…..Reușim încă! (Nu știu nici eu dacă mă refer la împreună cu Angi sau la reusit împreună! Sau la amândouă?)

Până una alta am reusit să terminăm povestea despre micul meu concediu de Paști! Impreună! Fără Angi…

Angela_Merkel_hands

12 gânduri despre „De PAȘTI în ROMÂNIA

Adăugă-le pe ale tale

 1. Am o întrebare idioată, Ioane: după atâția ani de când te-ai stabilit acolo, unde te simți mai acasă? La madame Dăncilă, sau la madame Merkel? Asta așa, că tot ai adus vorba de nemțoaică.

  Apreciat de 1 persoană

  1. Grea si periculoasă intrebare! Dar am sa fiu sincer cu tot riscul: NICĂIERI! Nu pot vorbi in numele diasporei dar eu unul sunt un dezrădăcinat. Sigur o sa mor roman dar iubesc multe din Germania si am sa mor un pic si german. Sunt lucruri care le iubesc si pe care le urăsc in ambele țări si popoare. Gândesc in romanește cel mai ades si cu siguranță e limba in care mă exprim cel mai ușor. In schimb am insusit f. repede lucru organizat, facut bine chiar daca ar ajunge si de mântuială, vorbirea directa fara menajamente, dezinteresul total pentru capra vecinului, nu înjur si multe altele….
   Răspunde oarecum toate astea la intrebarea ta?
   https://vrabiute.blog/2018/08/25/dia-spora-comunis/

   Apreciat de 1 persoană

   1. Cu vârf și îndesat! Mulțumesc pentru răspunsuri. Poezia doare. Eu nu sunt plecată din țară, dar tot dezrădăcinată mă simt. Nu-s nici de colo, nici de colo… Mama (că ea mi-a mai rămas) și surorile cu familiile lor, sunt la 450 de km. Așa că simt la fel.

    Apreciat de 1 persoană

   1. Invaziile germane din secolele III-VIII au adus „furor germanicus” şi tot haosul nordic peste rânduiala latină – distrugând, până la urmă, şi Ortodoxia Apuseană.
    În Evul Mediu „produs german” însemna „produs de proastă calitate” (ca „produs japonez” în anii ’50, deşi mulţi au uitat deja).
    Apoi a venit în Prusia la putere un oarecare ce a hotărât că meşterii nepricepuţi au un an de zile ca să renunţe la meserie – se puteau angaja ca muncitori în altă parte. Sau li se taie mâinile (dacă scot produse proaste). A luat şi alte măsuri „prietenoase” şi în locul haosului germanic a aşezat ordinea latină al cărei admirator era – deşi o înţelegea foarte parţial. Astfel a apărut ordinea germană.
    În rest, ar mai fi multe de spus. Dar le-am spus şi în „Ortodoxia şi artele marţiale”, şi în „Cum luptau Românii?”. Deci nu are rost să le repet…

    Apreciat de 1 persoană

   2. Parinte eu nu va cotrazic pentru ca nu sunt istoric! Eu traiesc acum. Nu stiu de ce e la ei cum este si la noi altfel. Stiu ca am colegi germani si am colegi din alte parti ale lumii. Daca vorbim de colegii de peste 40 de ani majoritatea au o trasaturi comune sunt mult mai harnici, seriosi, inteligenti decat cei sub acesta varsta. Totusi colegii germani au ceva in plus: niciodata nu „ajunge si asa” sunt penibili de corecti, exacti…..Nu cred ca mai le e frica ca le taie mainile cineva!
    Eu stiu ca iubiti neamul romanesc mai mult decat oricine si pentru asta va iubesc dar indiferent din cine ne tragem si ce am dat umanitatii nu suntem de loc buricul pamantului! Ce folos la evrei ca sunt „neam ales”? Eu unul n-as schimba cu ei! Cam tot asa cu neamul nostru avem radacini, avem o tara minunata, avem credinta adevarata dar…..Nu sunt doar altii de vina mai avem si propia vina!

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: