4. Democrația
Pentru democrație există multe definiții, pentru mintea si intelegerea mea una singură care mă mulțumește: „Democrația este dictatura majorității!” Nici nu ar fi rău daca 51% din populație ar trăi cum doresc si restul doar ar duce-o greu!
Problema mare este ca exista „dictaturi” ca ale PSD-ului alese de 30% dintre populatie. Presupunând ca cei 30% se chiar indentifica cu politica PSD, lucru greu de crezut, definiția se schimbă in „Democrația este dictatura minorității!” Sau putem spune ca „Democrația (in astfel de cazuri) = Dictatură!” lucru care demonstrează lipsa de sens a alegerilor! La fel de bine putea pune un grup armat mana pe putere si sa faca din tară si din noi ce vor! Intr-o astfel de „lovitura de stat” nu v-ar trece prin cap ca o sa-i dati jos la alegeri cu pixul in schimb ca in „lovitura de stat democratică” expusă mai sus toti sunt convinsi ca se poate! Si poate se poate! Dar o sa fie doar dictatura PSD inlocuita cu dictatura liberală. Atâta tot!
Mai există o variantă de aruncat praf în ochi electoratului care se numește coaliție.
In coaliție partidul albastru se unește cu partidul verde pentru a fi forta dictatorială a țării. Astia nu mai reprezintă nici pe albaștri nici pe galbeni ci pe verzi…. pe care nu i-a fi dorit nimeni daca candidau! Singurii mulțumiți sunt cei ajunsi la ciolan, care acum au si scuza pentru inactivitate, sau greseli (încă una pe lângă opoziție) : partenerul de coaliție!
In toate țarile exista insa un punct comun indiferent daca este un singur partid la guvernare si restul in opozitie sau mai multe care conduc: cea mai rapida hotărâre este intotdeauna marirea salariilor parlamentarilor! Aicea se obtine majoritatea necesara fara probleme! Un leu mai mult pentru o parte defavorizată a populatiei necesita lupte indelungate! Concluzia oamenii se reprezinta in primul rand pe ei insusi si interesele lor nu pe cei care i-au ales! Și atunci de ce să-i aleg eu?
Sigur intrebarea care apare imediat este daca am un sistem mai bun? Nu nu am! Regalitatea ar fi un pic mai aproape de sufletul meu crestin dar recunosc ca nu ma incântă nici ideea asta.
Oricum concluzia mea pana acum este ca poate vota oricine, insa numai aleșii altora, care se vor reprezenta pe ei si pe cei care i-au impins in fată, intr-un sistem mai mult sau mai putin dictatorial care nu multumește niciodata majoritatea alegatorilor!
Iertați-ma dar la asa ceva nu particip! E un circ ieftin de care eu unul ma lipsesc!
Lasă un răspuns