Vizită inopinată

20190709_180851

Mi-a bătut la ușe Moartea.
Mi-era rău.
N-am descuiat!
Dar i-am spus, de s-ar putea,
să revină
…altădat!
A plecat cam bosumflată,
ea oricum veselă nu-i,
mi-a răspuns:
„Mai vin o dată
dar atuncea să-mi descui!
Acum plec că-s ocupată
când mă întorc,
să te grăbești să mă însoțești de-îndată!
Cât mai vrei ca să chinuiești?

9.07.2019

13 gânduri despre „Vizită inopinată

Adăugă-le pe ale tale

 1. Bun, e bine ca nu ați descuiat…
  Însă, nu credeți că ar trebui să „ciocaniti” la ușile unor doctori, pentru a vă face bine și să o puneți „pe așteptare” pe nebinevenita și nechemata”?
  O zi cu gânduri și intenții optimiste! ☺️

  Apreciat de 1 persoană

  1. Am batut in ultimii ani la usile la atati doctori de m-am saturat pentru doua vieti! La multi dintre ei sunt trecut deja in lista de inventar! Si o sa mai bat…..daca apuc! Uneori insa nu apuci si atunci deschizi sau nu. Mai bine zis e incuiat sau nu.
   Am si o varsta la care daca pleci nu-i chiar surpriza.
   O zi binecuvantata si dumneavoastra

   Apreciat de 1 persoană

 2. Vreți să vă spun părerea mea ? Ca persoană care nu are nici măcar medic de familie (că nu vrea). Nici tensiometru și nici altă aparatură de verificare a sănătății.?
  Vă spun, dar nu mă veți crede. Mai periculoasă decât moartea este frica de moarte, Cea indusă de doctori. Aveți grijă.

  Apreciat de 1 persoană

  1. Frica de moarte este benefică din punctul de vedere a unui crestin. Problema mea mare! Nu am asa ceva si ar trebui ca nu-s sfant sa plec linistit! Mi-e frica de paralizie! De dependenta de altul de greutatea care pot fi pentru altul! De aceea eu va recomand un tensiometru si mersul la medic. Am avut caz in familie care a trait paralizat peste 20 de ani! Nu-i o bucurie pentru nimeni si in comparatie cu moartea e ceva de speriat!
   Am printre multele meserii si una cu studiu medical la baza nu ma poate „vinde” nici-un medic dar e rau si cand stii singur caror riscuri te supui!

   Apreciat de 1 persoană

   1. Corect. Frica de boală e cea mai rea. Eu încerc s-o evit. Cunosc o persoană ultra panicoasă ce își ia repetat tensiunea, pulsul și se agită. Dar ce să vezi: când îi vin prietenele din vecini să joace remmy îi trec toate bolile. Despre ipohondrie voiam să vă spun.
    PS Riscuri sunt peste tot. Te străduiești să trăiești sănătos și îți cade un panou în cap. Despre ce vorbim? De ce să stăm cu frică? mai ales că dumneavoastră sunteți o persoană religioasă și aveți încredere în Dumnezeu? Ciudată frică aveți.

    Apreciat de 1 persoană

   2. E adevarat ar trebui sa primesc cu bucurie ORICE vine peste mine. Nu o fac. Sunt o spoiala de crestin si o recunosc! Dar nu am murit inca! Poate..
    In privinta netratarii nu aveti dreptate! Din pct. de vedere a unui crestin de doi bani.
    Ar fi sinucidere!
    Uite o poveste:
    acum multi ani un bolnav se saturase sa mai încerce tot felul de tratamente si s-a hotarat sa se lase in voia lui Dumnezeu. A cerut insa consimțământul duhovnicului. Acesta l-a intrebat ce s-ar putea intampla? Cancer i-a raspuns bolnavul! Si poti sa-l duci fara sa te lamentezi? Nu! Atunci fa tratamentul i-a spus!
    Orice greutate poate fi mîntuitoare dar cu conditia sa o porti fara reprosuri, vaicareli samd.Eu dupa cum vedeti sunt un „plângăcios” asa ca….

    Apreciază

 3. Mă întristezi, Ioane… Știu că suntem apropiați ca vârstă, iar zilele astea, pentru prima dată, mă simt așa, sfârșită, fără puteri. Și eu nu-s prietenă cu doctorii. Vorba @vax-albina, nici tensiometru nu am. Acum sunt în drum spre medicul meu de familie(că din ăsta am).

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: