capitolul anterior

A treia Taină Euharistia

20181128_191358

Împărtășirea cu Trupul si Sângele lui Iisus era si ar trebui să fie punctul central al cultului crestin.
Astazi nu mai este fiindcă ori se împărtășesc toti fara pregatire, spovedanie, fie nici-unul!
Cei care spun că nu au nevoie de biserica uită că Iisus a spus „„Cel ce mănâncă trupul Meu Şi bea sângele Meu are viaţă veşnică, şi Eu îl voi învia în ziua cea de apoi.”

Oamenii nu mai cred ca ce se gasește in Potir e sângele Mântuitorului și ca atare apar discuții: cât de igienic este sa te împărtășești cu aceeasi linguriță din acelaș Potir!? Probabil nu ştiu că la sfârşitul slujbei preotul consumă cu grije tot ce a rămas….
Mi se par mai cinstiți protestanții care fiind, pe buna dreptate, siguri ca in potirul lor nu-i Sângele lui Iisus, au înlocuit vinul cu suc de struguri (ca nu cumva vre-unui abstinent sa-i vina cheful de băut după asa zisa „împărtășanie”)!
Intreaga putere a unui crestin vine de la împărtășirea de Cuvântul lui Dumnezeu prin Liturghie si Euharistie (Impărtășanie)! Dacă de Cuvânt ne putem împărtăşi singuri, prin citit, media, samd (atenţie să nu fie un Cuvânt modificat după cum o doreşte o altă cultă, sectă!) de Trupul şi Sângele Mântuitorului o putem face numai în prezenţa preotului!
Concluzie partială: un creștin este nelipsit de la Liturghie, e botezat, miruns și se împărtășește!

continuare