Eu și Esop

20200101_213739

Omului prin natura sa ii place sa ajute.
Ajutorul insă trebuie cerut că daca-l dai ne-cerut nu este, de obicei, primit!
Am făcut gresala să intru pe o pagina ortodoxa si sa spun parera unui cunoscut monah athonit pe o anumită temă! Daca râcăiam cu un baț într-un cuib de viespi scăpam mult mai usor!
Am fost făcut troll (nici nu stiu ce e aia; o fi de bine?), mincinos, dezinformat, spion, mason, trimisul Patriarhului! Probabil injuriile o să continuie încă o vreme vorba aceea „Scapă-mă Doamne de frați că de dușmani mă apăr singur!”
Nu am vrut să dau numele monahului (in mediu virtual ti se pun in timpul discutiilor cuvinte in seama pe care nu le-ai rostit iar eu tin prea mult la acest monah ca sa-i fac asa ceva!) si chiar daca as fi facut-o e logic ca puteam da orice nume asa ca tot nu ma credea nimeni!
Nu am asteptat sa fiu crezut pe cuvânt, dar nici la o astfel de reactie nu m-am asteptat! Mă asteptam la o discutie normala cu argumente si contra-argumente pe tema data dar se pare ca m-am înselat!
Toata tărăsenia mi-a adus aminte o poveste cu filozoful Esop pe care doresc sa v-o spun (sa ma ierte cei care o stiu).
O poveste despre adevarul rostit fara sa fie cerut.

Esop era sclav si era tot timpul vandut de stăpânii lui. Intr-o zi, in piata de sclavi se apropie un bogatas de el și il intreaba de ce il vine stapânul sau?
Esop răspunde:
Pentru că spun tot timpul adevărul!”
Dar asta e foarte bine, spuse bogătasul, chiar am nevoie la curte de o sluga inteligenta care nu minte!”
L-a cumparat pe loc si au plecat spre casa. Ajunsi acolo i l-a prezentat soției mandru nevoie mare de ce afacere a făcut!
In acel moment Esop s-a intors spre el si i-a spus un adevăr:
„Stăpâne dar urâtă nevastă mai ai!!!!”

Eu sunt bucuros ca sclavagismul nu mai există ca ajungeam….in piața de sclavi!

19 gânduri despre „Eu și Esop

Adăugă-le pe ale tale

  1. Eu sunt tot crestin ortodox, iti par opac? Apoi cei care m-au atacat sunt doar niste nume in net pot fi in realitate credinciosi in Dumnezeul lor personal nu ortodocsi….ca tine😉! Oricum nu cred in monahism, in BOR ci doar in ce le place!Dar presupunand ca sunt botezati ortodox (ca dupa reactii mai mult nu sunt) e ortodoxia falsa daca o parte din ortodocsi nu o inteleg/ practica?

   Apreciat de 2 persoane

 1. Vere, bine te-am găsit în noul an!
  1. Nu există adevărul meu, pentru că există şi adevărul lui şi al lui. Şi toate aceste părți de adevăr formează întregul. O fi fost nevasta urâtă din punctul de vedere a lui Esop, dar din punctul de vedere al soțului, copiilor, părinților femeii!?
  2. Cu comentariile „nevinovate” am pățit-o şi eu. S-a luat „una” de mine şi m-a făcut „analfabetă, spălătoare de buzi” în America. Ce să zic!? Problema nu e că scria prost în engleză, ci că scria catastrofal în română. Asta pentru că m-a pus dracu’ să-mi spun părerea despre…americani! Era adevărul meu!
  3. De ce nu-ți plac americanii!? 🤣Ha, ha! Vezi că subsemnata, adică vară-ta, pe-acolo-i cântă…nu ştiu cine, că nu l-am auzit cântând de mult. Pe cuc!

  Apreciază

  1. Adevarul e unul singur perceptia lui e diferita! Din punctul de vedere al sotului era bogata a copiilor era mama dar asta nu o facea frumoasa!
   Chiar de ai 3 cetatenii americane pentru mine esti romanca! Am vazut cum ai scris de satul tau cu ursi…..

   Apreciază

   1. Eu nu am zis niciodată că sunt americancă! Că nu sunt! Sunt româncă şi aşa voi muri! Simplul fapt ca stau aici, nu mă face americancă.
    Cât despre adevăr! Exact aşa am spus şi eu, dar altfel: „întregul”= singurul adevăr!
    Cât despre frumusețea/ nefrumusețea cuiva…nu e uşor de tras o linie de demarcație! Asta nu înseamnă că Esop nu avea dreptate. Fizic, probabil nu era, dar restul!? Putem vorbi despre asta până la…anu’!

    Apreciază

 2. Bună seara, vrăbiuță! 🙂
  Nu te supăra pe astfel de oameni! De cele mai multe ori sunt frustrați din diferite motive… din această cauză au o astfel de comportare, altfel ar reacționa sub altă formă. În ceea ce privește religia, vorba ecortei, adevărul este multiplu.
  Seară frumoasă!

  Apreciat de 1 persoană

  1. Mai am prea putin timp ca sa-l pierd suparat dar exista adevaruri si adevaruri.Ca Steaua e mai buna ca Dinamo acum e un adevar! Dar unul lipsit de importanta! Religia este foarte importanta in schimb si nu orice confesiune e buna si nu orice practica in confesiunea buna e buna. Ca in orice domeniu exista si aici chibiti si specialisti, eu le-am dat parerea unuia din putinii specialisti in viata! Chibitii stiu insa mai bine!

   Apreciat de 1 persoană

   1. De obicei cei cu vîrsta avansată care au o certă poziție, sunt un pic conservisti. Și se țin de anumite ideologii fără nici o explicație. Iar unii tineri pentru a fi buni și bravi îi ascultă neconditionat pe cei din urmă. Dar nu trebuie să pui la inimă ignoranța acestora. Pentrucă ei fac parte din cei care ascultă și fac adică cei care mențin; un fel de memorie colectivă. Nu trebuie să te contrazici cu ei, ci cu cei care i-au convins.

    Apreciază

 3. Problema e că mulți din acești credincioși „uită” mereu un citat : „Dacă ştiaţi ce înseamnă: Milă voiesc iar nu jertfă, n-aţi fi osândit pe cei nevinovaţi.” Pentru așa cum mi-a zis odată un preot: nu numai că oamenii judecă aproapele, dar mulți nu sunt doar judecători, ci sunt procurori ai aproapelui.
  Cât despre discuțiile despre adevăr – când citesc despre acestea îmi vine în minte de contextul în care Pilat din Pont a pus întrebarea: Ce este Adevărul?
  p.s. mulțumesc pentru vizita și aprecierea site-ului meu.

  Apreciază

  1. Acum cu nejudecatul este discutabil pentru ca fara sa judeci n-ai stii daca ti-a gresit fratele tau si nu ai putea urma indicatiile in cazul acesta date tot de Dumnezeu. Sau mai scurt cum spune Pr. Steinhard ” Dumnezeu nu ne cere sa fim prosti!” Eu zic ca daca ne dorea rame ne facea rame! Osandirea da nu ar trebui sa existe! Si eu o stiu si totusi o mai fac!
   Adevarul este un CINE si tocmai despre asta era vorba. In biserica sinoadele dau canoane si acestea se considera a fi direct de la Adevar! Nu le putem intoarce cum vrem!

   Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: