Să ne gândim un pic!

Ungarn Grenze Flüchtlinge Flüchtlingskrise Dublin EU Schengen

Când fugi de război, persecuție politică, religioasă prima țara în care ajungi și e pace, iar religia lor e și religia ta, devine raiul pe pământ.
Teoretic! Practic se pare ca raiul pe pământ musulman nu este la Mecca, în Arabia Saudita, si nici in vreo altă tara musulmana din lume, ci in Europa occidentală creștină!
Așa se face ca un afgan in loc să sofeze  3.560,84 km (47h 37min) până in AS sau chiar doar jumate doar daca ar traversa Golful Persic preferă  să faca dublu 6.592,80 km (77h 59min) până în Germania!
Un sirian în loc de 1.866,11 km (23h 56min) prefera să facă 3.636,10 km (41h 7min) iar un somalez în loc de 6.986,01 km (100h 3min) care se pot reduce la jumătate traversând Marea Roșie prefera să faca 9.621,24 km (127h 7min)!
Toata călatoria asta fără acte si in pericol de a fi oricând arestat si care dureaza uneori ani de zile.
Oricât de disperati ar fi acești imigranți tâmpiti nu sunt! Faptul ca au celulare de ultimă generatie și convorbiri internaționale nelimitate, faptul ca au bani pentru călăuze, arată clar că în spate stă o invazie bine organizată și acceptata de guvernele europene, cu două trei excepții!
Și eu sunt un emigrant și am ales să trăiesc intr-o altă tară, dar nu mi-ar fi trecut nici-o clipă prin cap sa plec intr-o tară musulmană, in care culoarea pielii mele sa „sară în ochi”!
Am plecat la mai bine, nu sa lupt sa-mi fie bine, sa fiu dispretuit, discriminat, să trăiesc în azile, să ajung să-mi pun capăt zilelor in speranta unui rai cu fecioare!
Ideea asta cu amestecul de rase, religii o sa distrugă lumea sunt lucruri pe care le poti amesteca (rasele) si altele care nu se pot (religiile)

12 gânduri despre „Să ne gândim un pic!

Adăugă-le pe ale tale

 1. Atât de multe aș vrea să spun legat de ce-ai scris, dar mă mulțumesc să spun doar atât: niciodată nu vom ști ce se discută în spatelor închise. Și nici cine discută! Ne îmbătăm cu apă chioară crezând că știm!

  Apreciază

  1. Vorbim ce știm , ce vedem! Ce ne deranjază….pana ne mai lasa sa vorbim! De altfel nici nu trebuie sa se uite prea urat la noi ca deja tacem toti si ne ferim sa spunem ce gandim! Asa am ajuns sa consideram ca vin forte de munca cand stim toti ca numai la munca nu vin! Ca islamul e religia pacii cand stim cum arată pacea lor! Iar maine vom „primi” un impaciuitor in casa, in pat ca e ordin!

   Apreciat de 1 persoană

   1. Ești suficient de deștept, așa că sunt sigură că ai înțeles exact ce am zis! Adică, spus pe românește, cineva împinge cu bună- știință mase imense de oameni spre…

    Apreciază

 2. Atat timp cat stapanirea e cat de cat moderata si necontestata lucrurile pot merge in ciuda religiilor diferite. Imperiul Otoman a fost intins peste o mare varietate de religii fara sa le zdrobeasca. Sigur, au fost restrictionati dar cred ca evreii sau crestinii din Imperiul Otoman au fost mai putin oprimati decat ortodocsii in Imperiul Habsburgic, de exemplu. Evreii alungati de crestinii spanioli si-au gasit refugiul la turcii musulmani. Poate ca au suferit mai rau catolicii in Anglia sau protestantii prin Franta in timpurile lui Soliman. Pana nu a ajuns turcul sa fie strans in menghina si in pericol sa piarda tot nu s-au petrecut atrocitatile alea cu armenii. Si armenii si grecii au avut multe de spus in administratia imperiului musulman, fara sa fie fortati sa treaca la islam. Siria a fost un loc in care au convietuit crestini cu musulmani si cu evrei multa vreme. Interesele politice au fortat argumente religioase (pretexte) la fel ca in fosta Yugoslavie. Nu religia era problema ci cine detinea controlul si pana unde.

  Apreciază

   1. Pai cel putin patriarhul ecumenic e acolo de niste sute de ani … Crestinii s-au imputinat din cauza schimbului de populatii cu grecii dupa atrocitatile reciproce din primul razboi mondial si din cauza tragediei armenilor. Nu stiu sa fie consemnate persecutii religioase ci exclusiv etnice la otomani. Pe Brancoveanu l-au taiat pentru ca nu a facut ce trebuie ca vasal in contextul expansiunii habsburgilor. I-au oferit gratierea in schimbul convertirii pentru ca, probabil, dovezile pentru presupusa lui tradare nu erau suficiente desi sunt istorici mari care vorbesc despre jocul dublu/triplu al lui Brancoveanu. Mai pe scurt, nu l-au omorat din cauza ca era crestin ci pentru ca adunase tot felul de reclamatii din partea uneltitorilor din tara, ceea ce il facea pe sultan sa creada ca Brancoveanu il lucreaza pe la spate in beneficiul austriecilor sau al rusilor si pentru ca sultanul a trebuit din cauza asta sa dea un mesaj de forta. Sau cum ar zice azi americanul de rand, „it was nothing personal”.

    Apreciază

   2. Patriarhul ecumenic e acolo si poate fi inlocuit doar de un episcop din Turcia care a facut teologia in singura scoala din tara si care ba e interzisa ba nu! La cati crestini sunt in Turcia o sa apara unul mai „fițos” decat actualul care de atata presiune in jurul lui a cedat din toate cusaturile ca sa nu zicem direct ca a luat-o razna!
    Nu e nevoie de persecutie ca sa pleci din tara ta! O stim amandoi la fel de bine!
    Dar in timp ce un ortodox poate traii intr-o tara protestanta aproape la fel de bine ca si un musulman invers nu e cazul decat pentru musulman!
    Gratierea in schimbul convertirii nu a fost nici-un fel de test/dovada, o practica si astazi cu prizonierii crestini lucru care arata clar ce-i frământă mai mult decat orice altceva!

    Apreciază

 3. Bună seara, Ioane !
  NIMIC nu este ÎNTÂMPLĂTOR în lume ! 🙂
  În TOATE este implicat POLITICUL ! 😦
  Un singur lucru este cert :
  – Fără OXIGEN, omul MOARE !!! 😦 😦 😦
  O săptămână BINECUVÂNTATĂ ! 🙂
  Alioșa ! 🙂

  Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: