„Nu știți ce cereți!”

IMG-20200311-WA0001

Vrem spitale
nu catedrale
Coronavirus
nu vrem Iisus
pneumonie
nu Euharistie
și vrem frisoane
de loc canoane
vrem febră mare
nu lumânare
vrem mulți  ologi
nu teologi
vrem suferință
nu vrem credință
necropsie
nu veșnicie
incinerare
nu înmormântare
pietre la fiere
decât Înviere!

11.03.2020

12 gânduri despre „„Nu știți ce cereți!”

Adăugă-le pe ale tale

 1. Vrăbiuțo, am apăsat steluța dar NU sunt de acord cu tine..!
  Așa numita catedrala „mântuirii” neamului este un FAKE, este DEGEABA, DE-GEA-BA și multe catedrale pompoase în care Hristos nu locuiește. Ne putem contrazice dacă vrei, deșii nu-mi face plăcere și n-am nici timp de așa ceva..
  Virusul nu a început din RO și din cauza că am urlat noi că „Vrem Spitale”..
  A izbucnit că cineva a vrut să izbucnească, iar RO este doar o țărișoară mică și ne importantă pentru cei mari cu viruși la cap..

  Cu gândirea ortodoxă vom rămânea în trecutul îndepărtat, pentru că Dumnezeu nu-i ortodox..!

  Apreciat de 1 persoană

  1. Ștefan hai să o luăm pe rând; când nu vrei sa deschizi o dispută ramâi data viitoare tăcut!
   Dumnezeu-Iisus nu „locuiește” nici in catedrale nici în bisericuțe de lemn, in domuri, case de rugăciune, moschei, temple….nici atât!
   In bisericile ortodoxe si numai în ele, pentru ca DUMNEZEU ESTE ORTODOX! (nu poate fi altceva pentru ca s-ar contrazice pe EL însusi) există insă tot timpul o parte din Sfântul Lui Trup si asta indiferent de mărimea si luxul locașului!
   Versurile sunt o glumă si nimic mai mult cu toate ca poate pentru unii care au strigat ca vor spitale si acum sunt in ele nu mai e de loc glumă si cum spunea Iuliana e bine sa ne gandim ce cerem ca s-ar putea sa primim altfel decat ne-am inchipuit!
   Cu ultima parte cu gândirea ortodoxa care ne-ar tine in trecut, vreau sa te intreb la care gandire ortodoxa faci referire? Ca in Romania nu sunt nici 3 milioane de ortodocsi calduti barem! Bine ar fi sa fie o majoritate care sa gandeasca ortodox ca s-ar schimba si tara noastra in bine! Din pacate majoritatea sunt orice altceva decat ortodocși chiar daca figureaza asa in acte si au fost botezati, cununati si de 3 ori in biserica!

   Apreciat de 1 persoană

   1. La mine ăsta va fi ultimul mesaj legat de acest subiect că nu merită în primul rând să-mi stric prietenia cu matale pentru căcaturi ne-ortodoxe..
    Știu și io când tre” să tac, dar cu niște versuri sub formă de a spune adevărul in glumă, care nu este un adevăr, atunci m-am băgat să-ți spun doar atât că Covid – 19 nare nici o legătură cu „vrem spitale, nu catedrale”..
    România este ortodoxă pentru că are la bază majoritar, oameni, sau mai bine zis, creștini ortodocși.
    Nu contează dacă merg sau nu la biserica. Dacă îl întreb pe unu sau una ce religie are, chiar dacă nu este fidelă ortodoxă, tot ortodoxă o să-mi spună că este..

    Îmi pare foarte rău că asociați biserica cu o cladire din beton cu cruci și sufletul lui Dumnezeu cu o biserică irelevantă din bolțari și alte elemente din care este construită o cladire arhitectonică cu clopote..
    Înseamnă că vorbim de un isus, (pardon cu doi de i) de un Iisus diferit de cel pe care îl cunosc eu din biblia ortodoxă.. Eu pe Iisus îl știu că predica evanghelia pe câmp, a înmulțit pâinilor pe camp, a făcut minuni tot afară, sa botezat tot afară, l-au trădat tot afară și răstignit tot în aer liber..
    Normal că este mai fain să stai cuminte acolo la loc călduț, pe deasupra să mai câștigi și bani că faci asta, când tot Iisus a spus că păstorul plătit fuge când vine „lupul” la oi..
    Deci, lumea ortodoxă trebuie, TREBUIE, să facă o diferență dintre biserica formată din omeni, și clădirea cu cruce, care n-are nici o relevanță, inafară că nu te plouă, ba mai mult, s-ar putea ca Dumnezeu să nu locuiască în clădiri făcute de mâini omenești, nu contează ce cult are, oentru că este scris CLAR în Fapte
    7:48. Dar Cel Preaînalt nu locuiește în locașuri făcute de mâini omenești, cum zice prorocul.
    49. „Cerul este scaunul Meu de domnie, și pământul este așternutul picioarelor Mele. Ce fel de Casă Îmi veți zidi voi Mie, zice Domnul, sau care va fi locul Meu de odihnă?

    Pe Dumnezeu nu-l cuprind galaxiile, iar „preafericiții” îi fac Domnului, cladire..

    Booon, hai prietene Ioan că eu mai vreau să fim prieteni, dar nu pot să tac atunci când simt că nu miroase bine..
    Covid-19 este ceva, catedralele sunt ceva, spitalele pe care nu prea le-avem sunt altceva..
    Dacă îl micșorăm atât de tare pe Dumnezeu crezând că îi facem o casă arhitectonică, atunci mă tem că ar trebui să ne apucăm să reconstruim turnul babel, apoi iarăși Domnul ne-ar strica planurile și ne-ar spune că suntem proști, că n-am înțeles nimic..

    Seară Plăcută îți Doresc.!!!

    Apreciat de 2 persoane

   2. Ștefan draga nu se strica prietenia virtuală pentru faptul ca nu suntem de o parere! Nici o disputa pe mine nu ma supara daca nu e cu blasfemii sau cu injurii. Cred ca voua in Romania va lipseste o cultura a cerții! Hai sa ne antrenăm!
    Si acum sa-ti raspund bucuros ca mi-ai lasat ultimul cuvant!
    Covid 19 are putina legatura si cu necredinta; ca-i a unora sau altora si ca orice boala are si aceasta un scop educativ! Totul se face DOAR cu ingaduinta lui Dumnezeu chiar si lasarea libera a unui virus de laborator! Acum cand Dumnezeu ploua si peste buni si peste rai pentru cine a dat ploaia? Cam asa si cu virusul el afecteaza nu doar chinezii si si pe cei care vroiau spitale!
    Sa fi ortodox este altceva decat sa te declari asta! Sa fii ortodox inseamna nu doar sa mergi fara lipsa la biserica ci sa nu intarzii, sa nu deranjezi, sa participi sa fi cu fiecare zi mai bun samd
    Daca e dupa raspuns inseamna ca daca eu iti spun ca sunt urs tu ma crezi? Nu trebuie sa arat ca un urs sa ma misc sa traiesc samd?
    In limba romana biserica este atat adunarea credinciosilor cat si lacasul de cult! Nu am inventat eu limba romana!
    Pe Iisus nu ajunge sa-l cunosti din Biblie, trebuie sa-L traiesti, experimentezi dar hai sa vorbim de Cel pe care il cunosti tu!
    De mic copil i-a placut in templu si a participat la slujbele evreiesti in temple, a citit din Carte in Templu, asta cu toate ca preotii erau farisei!
    Activitatea lui nu putea avea loc inauntru pentru ca unde ar fi intrat 5000 de barbati afara de femei si copii? In plus El a instaurat Euharista inauntru nu pe camp! Oricum nu avea biserica ca era dulgher nu preot!
    Ce au facut altii cu El nu mai conteaza unde a fost de altfel era greu sa il boteze Sf.Ioan in templu fiidca acesta traia in desert.De rastignit locul era la marginea orasului..
    Toti martirii din temnitele comuniste preoti care nu au acceptat caldutul cu prețul vietii nu-ti spun nimic? Care a fugit de lup?
    Si iar ne întoarcem la „locuit”! Ti-am mai spus Dumnezeu nu locuieste in cladiri dar intra in ele! Si incape in cea mai mica ca si in cea mai mare ….e atotputernic nu? Incape in suflet chiar infinit mai mic!
    Cred ca te-ai fixat pe cuvantul locuit care te pune pe o cale gresita!
    Hai sa incerc sa-ti explic si cu catedrala. Constructia ei poate sa fie sau nu, un pacat. Daca e spre slava lui Dumnezeu nu e pacat nici dac ar fi cat Templu din Ierusalim in care a intrat Duhul lui Dumnezeu! Daca e spre slava unui om sau a ceva omenesc atunci e un pacat! Cine știe? Eu nu! Tu?
    Nu il „micsorează” nimeni pe Dumnezeu desi tu esti pentru fiindca nu-ti plac catedralele!
    Am apasat si eu steluta ta ca sa nu raman dator!😉

    Apreciat de 1 persoană

   3. Eu nu consider că m-am certat, numai că n-am de unde să știu ce gândești matale, deaia am zis..

    Sunt ferm convins că Dumnezeu n-are nevoie de „biserici” monumentale, și bisetica ortodixa + catolică, ar trebui să-și reproșeze risipa aruncată în aceste cladiri impunătoare fără relevanță divina.
    Pentru sărmanii din bisericile lor n-au bani, dar să arunce milioane de euro în caramizi, acolo sunt bani..
    Niciodată n-am înțeles grandomania din bisericile mari și nici n-am s-o înțeleg, poate nici Dumnezeu să n-o înțeleagă..
    Când Domnul Iisus a spus că, „fiule, dă-mi inima ta mie” , nu clădirile..
    Mi se pare o risipă fără precedent să înmormântezi pentru eternitate sume fabuloase de bani, doar pentru a se simții bine niște boieri îmbrăcați în haine lungi, dar saracii enoriași au lipsuri mari..
    Dumnezeu are treabă cu inimile nu cu clădirile. Poate este și supărat pe faptul că încă omenirea nu a conștientizat jertfa Sa pe cruce.
    Oamenii pun prețul mereu și mereu pe simboluri, nu pe ce este de valoare..

    Apreciază

   4. Ștefan Dumnezeu NU ARE NEVOIE DE NIMIC nici de bîsericile noastre, nici de rugaciunile, noastre, nici de postul nostru, nici de inima noastra..DE NIMIC!
    DAR daca Iisus este Dumnezeu (pentru mine este) atunci El a venit in lume și sa ne arate cum trebuie omul sa se comporte in relatia lui cu Dumnezeu!
    A mers in templu de sarbatori indiferent cat de rai erau preotii, s-a rugat, a postit, a facut tot binele pe care putea sa il faca!
    Nu l-a criticat pe David ca a facut un templu uriaș…Nici pe femeia care a”risipit” mirul de preț desi dupa tine Iuda avea dreptate cand a spus ca mai bine il vindea si dadeau banii la saraci! Vezi tu Stefan ca uneori trebuie slavit Dumnezeu si cheltuind!
    Acum cu enoriasii saraci treaba sta cam asa: am vazut saraci rupti care au economisit bani grei sa plateasca „spalarea” unei icoane afumate de timp! Nu le-a cerut-o nici Patriarhul nici preotul! Ce crezi Dumnezeu o sa le multumeasca sau Sfantul respectiv sau o sa zica ca au fost fraiei? De batrana care a pus toata avera ei in cutia milei nu a zis! Ba a chiar laudat-o!

    Apreciază

   5. Bine nea Ionică, așa rămâne, mergem mai departe..
    Gânduri bune dintre Carpați..
    Mi-a facut plăcere să văd și alte păreri mai spirituale decât ale mele..
    Să auzim de bine și să ne rugăm toți Domnului să ne scape de acest virus afuristi..
    Boapte Bună, Ioan.!!!

    Apreciat de 1 persoană

 2. Trimiterea din titlu nu își are rostul. Asta e părerea mea, chiar dacă nu știu exact cui se rugau cei care cereau spitale, nu catedrale.

  Mulți oameni și-au mâncat singuri timpul, talentul și viața polemizând înverșunat (un exemplu notabil e poetul Eminescu). E ca și când ai vrea să demonstrezi că o spadă este bună folosind-o pe post de plici pentru muște.

  Apreciat de 1 persoană

  1. Să zicem ca nu conteaza cui se rugau sau daca era o rugaciune sau doar o parere! Sa zicem insa ca Dumnezeu a luat-o drept rugaciune si le-a dat ce au dorit: sa aiba parte de spital!
   Daca te referi la mine iti multumesc ca pui numele meu alaturi de a lui Eminescu si lasi sa se inteleaga ca as avea ceva talent!
   In privinta timpului am destul ca nu prea e de lucru multumită virusului!
   Oricum nu va inteleg iritarea; e o gluma si nimic mai mult!

   Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: