Gripa ca oglindă

Mă hotărâsem să nu mai scriu despre virus/panică, dar astazi cateva articole m-au mâhnit peste poate!
Cei de „acasă” sunt deranjați de cei din diasporă care se reîntorc! Aduc virușii cu ei, de parcă in România n-ar exista si viruși „ne-repatriați”!
Eu mă gândesc că dacă copiii mei, părinții (care nu locuiesc cu mine) ar fi infestați as prefera să se mute la mine, să-i pot îngriji chiar dacă asta în cazul meu ar insemna ca voi muri probabil!
Ca atare pe toti cei care se întorc in tara ii pot înțelege și aș face-o si eu dacă aș putea constient ca în Romania șansele mele de supravietuire s-ar diminua drastic!
Oare sunt plecat de prea mult timp si nu mai simt/ gândesc românește sau românii nu mai sunt (sau nu au fost niciodată) poporul sensibil care mi-l închipuiam eu?

30 de gânduri despre „Gripa ca oglindă

Adăugă-le pe ale tale

 1. Păi ne-am păgânizat, dar ce zic eu păgâni, că ăia se iubesc unii pe altii, noi oha…30 de ani s-a lucrat la dezbinarea noastra, dar mai abitir in ultimii 5 ani…Când nu-L mai avem pe Dumneezu in noi, suntem lăsați de izbeliște și ajungem de râsul lumii…

  Apreciat de 2 persoane

 2. Complicată chestie 🙄
  Nu am crezut vreodată să trăiesc una ca asta, ca un tată să-și izgonească fiul sau fica, ori frate pe frate să se alunge 🥺
  Sincer, eu mai bine aș accepta să mă îmbolnăvesc cu ei decât să fac așa ceva..
  Nici măcar pe un prieten nu l-aș alunga, darămite pe un copil sau frate🥺
  Este un test și ăsta, așa îți dai seama, vorba aia „cine-i OM și cine-i câine..
  Sperăm să se termine această nebunie cât mai curând, și nicidecum să se amplifice și mai tare..
  Multe Salutari.!!!

  Apreciat de 2 persoane

   1. Habar nu am Potecuță cine e asta dar vad cine il publica! Si ca il publica! Vezi tu un idiot publicat are mai multa valoare decat 100 de genii ascunse! Cum crezi ca am reusit „performanta” de a avea conducatorii care i-am avut si ii avem?

    Apreciază

   1. Am citit zilele astea nişte aberaţii care efectiv mi-au strâns stomacul. Că noi, ca popor, suntem tâmpiţi, nu stau să contrazic sau să demontez. Dar au murit chinezi, italieni, americani, englezi. Germania ia măsuri drastice, Belgia ia măsuri drastice. Mi-e greu să cred că toată palneta asta e populată de tâmpiţi. Deci ceva e, orice-ar fi. Şi în condiţiile astea, cine se apucă să scrie enormităţi care nu fac decât să bage băţul prin gard, ba politice, ba teorii ale conspiraţiei, ba de altă natură, nu merită nicio atenţie.
    Problema e că astea nu fac decât să minimizeze toată treaba asta, o luăm în băşcălie, spunem că-i un mare fâs. Şi, drept urmare, ieri, un copil de trei ani, a fost băgat în izoletă şi dus singur la spital pentru că avea febră, dureri de gât şi tuşea şi bunicul lui tocmai a venit din Italia, evident, nerespectând izolarea. E inuman? Poate. Dar aşa e procedura în aceste condiţii.
    Nu e confirmat copilul, se aşteaptă testele. Dacă bunicul lui nu mergea acasă şi stătea, cum i-a fost recomandat, în izolare, cum orice copil răceşte, copilul ar fi fost dus în condiţii normale la spital sau nu ar fi fost dus deloc. Nu vreau să mă gândesc la speriatura bietului copil. NU! Nu sunt dintre cei care spun că ar trebui să stea acasă românii din Italia.
    Spun că acum, în acest moment, nu e loc de prostii aruncate, nu e loc de păreri, nu e loc luat sapa, să adâncim prapastia între noi. Dar, ca de obicei, ne place să o dăm pe după gard. Ce Doamne-iartă-mă caută politicul în toată pandemia asta nu voi pricepe niciodată. E simplu, extrem de simplu: eşti venit din zone cu risc, stai izolat 14 zile. Ai luat contact cu un contaminat? Faci testul şi stai izolat. Eşti contaminat? Esti în carantină.
    Că eşti PSD-ist, PNL-ist, rocker, manelist, ortodox sau ateu, că eşto Tom Hanks sau badea Ghiţă, ai fix aceleaşi reguli. Nu e despre matematică sau alinierea planetelor aici.
    Mă scuzaţi că am răbufnit aşa. Dar efectiv mă sufoc. Nu dau detalii dar cumva sunt obligată să citesc sau să aud mai multe astfel de chestii şi nu mai pot.
    Dumneavoastră nu aveţi nicio vină, să nu mă înţelegeţi greşit. Dar deja fac alergie când aud de diaspora care a votat nu ştiu ce deci să facă bine să… nu mai pot.
    Şi refuz să fiu asociată cu cei care fac asta. Ar fi o mare jignire pentru mine să mi se spună că românii de acasă sunt nu ştiu cum, pentru că sunt sute sau mii care spun asta. Pe lângă ăştia, sunt şi oameni cu mintea-n cap, nu-n buzunar, care au înţeles că azi e despre nişte măsuri simple şi atât. Restul e ţaţism. Şi refuz să fiu în el.
    Încă o dată, vă cer scuze că am răbufnit. Şi repet, articolul m-a enervat. Că dumneavostră nu aveţi cum, nici să vreţi. Că na, suntem ardeleni şi ne supărăm greu unii pe alţii 😀
    Vă doresc numai şi numai bine! Aici e soare, dar se anunţă lapoviţă. Deci să aveţi o zi bună şi liniştită!

    Apreciază

   2. Potecuțo am o singură problema cu opinia ta. Sunt de acord cu toate masurile care se iau si de acord sa le respect DAR nu-mi cere sa o fac fara sa-mi explici de ce! Si nu mă tine de prost ca cu toata lipsa de modestie sau nu…nu sunt!
    Deci ori e o boală cu morbiditate si mortalitate ridicată si atunci faci carantina generala cu soldati inarmati pe ulită ori e o gripa ca cea de anul trecut cu mortalitate de 3% si iei masurile de anul trecut adica NICI UNA! Nu poti sa-mi spui e o gripa obisnuita dar o tratam ca pe ciuma!
    Si daca ne supunem asa fara explicatii o sa o facem mereu si eu unul nu-s dispus la sclavagism!

    Apreciază

   3. Dar s-a spus deja că e mult mai puternic decât gripa. I-au zis gripă pentru că are simptome se gripă deci nu e constipație sau AVC. Are tulpină de gripă e mai agresivă. Există vindecați deci nu mortală în proporție de 100%. Asociată cu alte boli, este.
    Eu la altceva mă gândesc. Nu poate nega nimeni că au murit niște oameni, și nu puțini. Măsurile nu sunt drastice. Adică nu cere nimeni ca cel posibil infectat să-și taie un picior. Avem două variante: stăm izolați acasă sau în hoteluri devenite centre de izolare sau riscăm să ne îmbolnăvim apropiații și unii dintre ei să moară. Ce avem de pierdut dacă îi protejăm? Sau merită să riscăm?

    Apreciază

   4. Cum e mai agresiva cu mortalitate de 3%???? Mori mai tare decat cei 3 % care mor din gripa normala?
    Nu sunt drastice? Pentru mine interzicera mersului la Liturghie e drastic peste poate! Spunei unui alcolic ca abstinenta nu-i drastica! (iertata fie-mi comparatia!)

    Apreciază

   5. Spuneam că nu sunt drastice, în comparație cu riscul. Slavă Domnului, nu am luat contact cu o persoană posibil infectată, nu știu asta. Dar dacă aș ști că prezint un risc, oricât de mic ar fi el, și din cauza mea ar putea muri bunica mea, aș prefera să mor eu de foame în casă și nu aș ieși din izolare. Se pare că pentru alții nici proprii copii nu au fost importanți, avem cazuri. Dar de asta ne-a făcut Dumnezeu diferiți, să gândim diferit.
    Dumneavoastră vorbiți din poziția omului care nu e infectat. Eu spun de cei care știu că prezintă un risc. De aici diferența de opinii.
    Alcolicul primește tratament, altfel moare. Izolatul stă în casă, nu se moare din asta. Dumnevoastră nu sunteți izolat. Aici se fac slujbe, nimeni nu m-a oprit să intru în biserică. Încă. BOR a spus că da, ar fi bine să se evite înghesuiala. Da, e posibil să nu se mai țină decât cu un anumit număr de oameni. Restul, afară, ascultă la boxe, ca la Paști.
    Eu vorbesc de cele 14 zile de izolare, nu de o permanență. Zău, între a sta 14 zile acasă și a risca să omori un membru al.familiei… eu vreau să-l privesc în ochi pe ăla de zice că nu-i pasă. Să văd cum arată un astfel de om care știe că șansele să aibă virusul sunt foarte mari și totuși nu-l doare nicăieri de asta.

    Apreciază

   6. Mai Potecută poti sa te dai peste cap nu reusesti sa tii 20 de milioane de romani 14 zile in casa si asta de buna voie (vorba vine)!Ar fi ok si probabil solutia dar nu va functiona la noi!

    Apreciază

   7. Ooooo, nuu. Nu zic de toți. No, vedeți? Vorbim de două chestii diferite. Deocamdată, la noi izolați stau doar cei suspecți. Sunt vreo 14.000? Parcă.
    Îmi spunea acum 10 minute cineva, nu știu dacă e real, că în Italia nu mai e voie pe străzi. No, acolo e bai. Dar cred că numai Italia e în situația asta. Sper să nu fie cazul. Că la noi va fi haos.

    Apreciază

   8. Tocmai daca ii bagi in carantina numai pe supecti si ai scapat unul.singur cu virusi totul a fost degeaba!
    In Italia merge unul singur la cumparaturi cu masca si manusi, intra 3 odata intr-un magazin si stau la 2 m unul de altul.

    Apreciază

 3. Aveți dreptate cu toții. Mai adaug doar că să ne ferescă Dumnezeu de a ajunge să judecăm acele situații altcumva, decât din afară. Știți ce spun? Am un coleg, leton, a cărui soră e stabilită în Italia. El a apucat ca să se certe foarte tare cu acea soră, dinainte ca Italia să-și declare carantina totală și să-și închidă granițele, pentru că auzind că ea îi chemase pe părinți să stea la ea și să o ajute cu copilul cel mic, s-a împotrivit din toate puterile. Părinții fuseseră de acord fără să pregete pentru că își iubesc nepotul ca pe lumina ochilor. Colegul a aflat însă din pură întâmplare, pentru că s-a întâmplat să-i sune și el, tocmai pe când aceia se pregăteau de plecare. După care a urmat acea discuție „cu scântei” dintre el și sora din Italia… Noi, de pe margine, înțelegem pe tânăra de acolo care și-a chemat în ajutor părinții. Îi înțelegem pe aceștia, care nu au stat o clipă să se gândească la ce se expun ducându-se… Dar nu-i așa că îl putem înțelege și pe colegul meu? El își dorea să-și știe părinții în siguranță, iar pentru asta a trebuit să-și impună punctul de vedere, certându-se cu sora pe care dealtfel o iubește. Dar nu e totul… Ziua următoare, când tensiunea lui interioară era prea mare și a simțit nevoia să ne-o împărtășească, un alt coleg s-a uitat strâmb la el și i-a spus: „Auzi? Da tu când te-ai văzut ultima oară cu sora aia a ta?”

  Apreciat de 3 persoane

  1. Tocmai! Pe părinți ii iubeste dar pe soră? Eu unul nu prea il inteleg pe colegul tau! Cine i-a spus lui ca mergând in Italia mori si rămânând in Letonia nu? Zic sa ne punem toti in locul unei femei cu un copil intr-o tara străină, țară care a luat-o razna! E mai usor de inteles…cat de cat pt ca nimeni nu se poate transpune 100% in pielea altuia

   Apreciat de 1 persoană

 4. Ne-am racit, domnule Ioan, nu mai suntem cum stiam noi de la istorie, am scris o poezie pe tema racelii asteia, se numeste „In Romania s-a facut frig”, o gasiti pe blogul meu si poate o sa va placa, am redat exact raceala dintre noi, romanii 😦

  Apreciază

 5. Şi eu sunt mâhnită până peste…poate! Am citit şi eu nişte comentarii legate de noi, ăştia de dincolo, care nu suntem altceva decât nişte nenorociți, care…şi care…Nu am răspuns acelor comentarii pentru că mi-am învățat lecția. Refuz să dialoghez cu oameni obtuzi la minte. O exprimare mai „a la lady” nu am găsit! Eu nici acum nu cred că „19” este atât de…negru! Nu cred şi gata! Dar sunt convinsă că ni se ascunde ceva sau ni se pregăteşte ceva…A, ştiu, sună a teorie a conspirației…

  Apreciază

   1. Clar că se va declanşa o criză sau este deja pornită!? După părerea mea a început blocajul economic! Dar eu sunt o „amărăşteancă” care se joacă cu culori şi vorbe! Ce ştiu eu!?

    Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: