Selecție naturală

(Rândurile de mai jos se referă la Germania sau altfel spus la România de mâine daca nu de astăzi chiar)

Ce m-a surprins in tara asta bogată a fost putina dragoste/respect/ intelegere/empatie pentru cei în vârstă.
După ce au muncit din greu intreaga viață si practic au ridicat țara din ruine acum când ar trebui sa se odihnească, au devenit o problemă a societății.
Trebuie ca cei tineri să le plătească pensiile si asta ani îndelungați pentru ca cei în vârstă refuză să moară, odată cu pensionarea!
Si fiindcă nu mor la timp mai vor și sa fie sănătoși, sau să nu-i doară nimic! Ca atare sunt din nou povară pentru casele de asigurări de sănătate, respectiv pe tinerii care muncesc si trebuie să plătească cotizații tot mai mari.
Multi nu mai pot de la o vreme să se îngrijească singuri si le trebuie azile, iar acelea sunt foarte scumpe!
Acum in timpul pandemiei mor fără sa-si mai dea rând si aglomerează spitalele, extenuează personalul medical, cresc cheltuielile din nou!
Si pentru ca parerea generala e cam cea de sus, statul face eforturi sa rezolve problema.
In primul rând pensiile sunt atat de mici incat pensionarii cumpara de la magazinele de săraci. Sunt adesea mai mici decat cel mai mic ajutor social pe care il primeste un emigrant tânăr, ce nu a lucrat o zi in tara asta si probabil nici nu o sa lucreze, daca doreste sa nu ajunga in situatia unui pensionar german!
Apoi a fost și va fi continuu crescută varsta de pensionare. Pâna când aceasta o sa fie ziua in care respectivul isi da duhul la sfarsitul zilei de muncă! E interesant ca se recomanda (deocamdata) ca sa fie predat/anulat carnetul de sofer la o varsta mai redusă decât cea a pensionării!
Asistenta in azilele de bătrâni a ajuns la 19 bătrâni/ o persoană adica practic greu de remarcat în timp ce costul pe o luna este echivalent cu cel pe o navă de croazieră pe aceeasi perioadă cu service si condiții infinit mai bune!
Dar nici așa bătrânii nu mor destul de repede!
Nu mureau, ca de ceva timp „natura” a venit in ajutorul guvernului si ucide de preferință pe cei ieșiți la pensie! Să mai zică cineva că forțele naturii sunt oarbe!
Stau cu dosarul de pensionare în față si mă gândesc dacă îl mai depun sau nu?

8 gânduri despre „Selecție naturală

Adăugă-le pe ale tale

   1. Acum, nu! Dar nebunia asta trebuie să se oprească. Trebuie să ieşim din ascunzătoare la lumină şi să ne vedem de viață. Cine încă mai crede că stând în casă lucrurile se vor rezolva, este….ştii tu ce sau cum! Trebuie să învățăm să trăim cu virusul printre noi. El nu va dispărea prea repede sau posibil, niciodată! Îmi pare rău, dar cine rezistă merge mai departe, cine nu…asta e! Altfel, blocăm dreptul la viață al copiilor noştri şi al copiilor copiilor noştri. Ce urmează!? O nemaiauzită/nevăzută criză economică. Atunci crăpăm toți, virusați sau nu!

    Apreciat de 1 persoană

   2. Ai dreptate si cred ca toata lumea stie in sinea ei că ai dreptate doar ca cei mai multi dintre noi prefera sa nu gândească sau acceptă direct opinia media! Si cum traim sub dictatura majorității o sa murim cu totii si nici nu meritam altceva!

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: