Gânduri de carantină

Ni se cere să ne supunem Cezarului și ca argument ni se dau cuvintele lui Hristos „Dați cezarului ce este al cezarului și lui Dumnezeu ce este al lui Dumnezeu”
Dar participarea la Liturghie, dreptul la practicarea credintei nu ține de stat, decât in măsura in care trebuie să-mi protejeze acest drept! Am dorit o despărțire clară intre stat si biserică si am avut-o! De ce am renunțat acum la ea? Si daca am făcut-o, de acum încolo biserica ar trebui sa participe la hotărârile politice precum un partid!
Dar haide sa gândim o clipă si să ne facem ca chiar credem ca statul e îngrijorat de sănătatea noastră.
1.Daca pe stradă pot umbla poliția, armata, cei cu o treabă oarecare atunci pot pe aceeasi stradă sa meargă si credincioșii la biserică!
2.Dacă oamenii se pot aduna sa lucreze sau să cumpere/vândă atunci si credincioșii se pot aduna in biserici!
3. Daca stomacul plin e o necesitate vitală, sufletul plin este la fel de vital!
Ca atare eu unul nu văd nici un motiv sa nu putem participa la Liturghie si mai ales la Inviere! Din partea mea in aer liber si cu distanța intre noi sau altă gogorițe care trec statului prin cap (pentru ca dupa singurul studiu făcut pâna acum boala nu se ia prin atingere decat daca un bolnav a tusit in palma si dă imediat mâna cu un sănătos sau prin vorbirea fată către față)
Ni se cere să ascultăm de stat ca asa au făcut apostolii. Oare? In Faptele Apostolilor in cap.4 „Puterea” le-a cerut lui Petru si Ioan să nu mai vesteasca Evanghelia. Au fost chiar inchisi pentru asta. Au ascultat ei de putere sau de Iisus dand cezarului ce-i a cezarului? Ia să vedem:
18.Şi chemându-i, le-au poruncit ca nicidecum să nu mai grăiască, nici să mai înveţe în numele lui Iisus.19.Iar Petru şi Ioan, răspunzând, au zis către ei: Judecaţi dacă este drept înaintea lui Dumnezeu să ascultăm de voi mai mult decât de Dumnezeu.20.Căci noi nu putem să nu vorbim cele ce am văzut şi am auzit”
Un alt argument pro închiderea bisericilor sunt cuvintele Sf. Ap.Pavel ” tot sufletul să se supună înaltelor stăpâniri” Dar Sfântul vorbeste  de supunerea cu cele pământești „dare”, „vamă” „cinste” nu de cele sufletești nici nu ar putea pentru că el insusi daca ar fi fost supus in cele sufletesti stăpânirii nu ar fi fost biciuit, nu ar fi evadat din cetate intr-un coș, nu ar fi fost in lanțuri si nici martirizat!
La fel tot sirul de martiri de la Sf. Ștefan pâna la martirii din temnițele comuniste nu ar fi murit daca s-ar fi supus puterii, statului!
Daca noi ne supunem astazi o facem din lasitate, de frica de a nu suferi pentru Hristos, nu din ascultare fată de Hristos, Apostoli!

4 gânduri despre „Gânduri de carantină

Adăugă-le pe ale tale

 1. Daca pacatosii gasesc metode sa-si vada de pacate online presupun ca si credinciosii pot sa se roage, de-o Inviere, de-acasa. Pana la urma, ca sa zic asa in termeni de IT, sper sa n-o consideri o blasfemie, ca nu e, daca ti–ai descarcat Aplicatia cea buna in suflet ai biserica cu tine oriunde.

  Apreciat de 1 persoană

  1. Frațe Adrian eu sunt un credincios mai nou, nu stiu să mă rog, mă risipesc si in plus de toate sunt un „parazit” care are nevoie de o „gazdă” ca să se inalte! Va invidiez pe voi toti care puteti sa compensați o Liturghie, o Inviere cu rugaciunile voastre din dormitor! La mine nu functionează! De aceea imi caut „gazde” cat mai valoroase; Athosul de ex sau duhovnicul meu la f. mare distantă si doar daca nu am de ales atunci ma folosesc de orice gazda la indemana.
   Pe urma o slujba de Inviere fara Euharistie? Voi poate puteti sa-l primiti in Duh pe Iisus in urma rugaciunilor, eu cum spuneam nu! Eu am nevoie de El fizic măcar!
   Chiar cu aplicatia buna in suflet mai trebuie si un procesor care sa o poată duce! Eu nu il am!

   Apreciat de 1 persoană

 2. Este greu in aceasta perioada, da sunt exemple in Noul Testament sa ascultam de autoritati, daca imi aduc aminte in Epistola către Romani. Sa ne aducem aminte contextul: crestini sub Imperiul Roman. Ce se gândeau ei pe atunci oare? Să fim condusi de păgâni, de ce să nu e răzvrătim? De ce să mai plătim taxe?
  Cred că ideea principală este ca cei crestini să nu fie priviți ca răsturnând ordinea. Ce imagine ar fi avut o astfel de religie? Care dealtfel îndeamnă la pace. De aceea cred că se recomanda o ascultarea față de autorități.

  Apreciat de 1 persoană

  1. Ascultam de autoritati pana la credință, acolo ne oprim din ascultare! Asa au facut Apostolii, Martirii, Sfintii. Crestinii sub Imperiu Roman pana la Constantin cel Mare TOT CA ASTAZI NU AVEAU VOIE SA PRACTICE CREDINTA!S-au supus? Daca ar fi facut-o nu mai eram noi crestini azi! Nu s-au supus ci au intrat in catacombe, au practicat credinta in ilegalitate CA SI ASTAZI CU RISCUL PIERDERII VIETII! Nu au pregetat o clipa desi ii asteptau leii in arena! CA SI ASTAZI NECRESTINII II INVINUIAU DE TOATE RELELE!
   Nici un crestin nu doreste confruntarea cu statul nici acum nici atunci ci doar sa poată practica credinta.E o stare de exceptie? E in primul rand un precedent caci in fiecare an o sa fie gripe! Dar daca starea actuala necesita distanta intre oameni atunci lasa sa se faca slujbele pe terenul de fotbal! Altarul in mijloc si noi risipiti in tribune.Exista sute de variante dar cea mai comoda pentru putere si mai proasta pentru credinciosi este cea aleasa!

   Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: