Hristos a înviat!

A fost minunat! A fost chiar mai bine ca in duminicile „normale”! Foarte mult loc, foarte putini enoriasi (cca 45 ca mai mulți nu încap cu o distanța de 1, 5 m între ei, măsurată exact în toate direcțiile) si putini copii (2-3 cei multi vin la a doua Liturghie de la ora 10) Liniste, la nimeni nu a sunat telefonul, nimeni nu a vorbit cu vecinul!
Desigur nimeni nu a purtat masca in timpul Liturghiei….
Pentru ca urma o a doua Liturghie ritmul primei a fost unul alert, ca pe Athos, o singura priceasnă, o predică la obiect, Tatăl Nostru rostit, nu cântat, ca si Apostolul de fapt. Am trait pe deplin cele aproape doua ore fară sa-mi zboare prea  des gândul aiurea! Minunat cum spuneam!
Impartasania s-a făcut după Liturghie in biserica au ramas numai cei care se împărtășeau asa că nu pot spune decât ca nu cred ca preotul nostru sa o fi făcut altfel decât a făcut-o totdeauna.
Desi Pastele au trecut de mult momentul cântării „Hristos a înviat!” m-a mișcat până in adâncul sufletului și am simtit ca sa spun asa Duhul Învierii ca pe timpuri in noaptea de Paști!
La urma urmei fiecare duminică e un Paști si poate pentru prima dată in viață am trăit duminica ca Pasti!
Singurul gust amar este ca nu stiu când îmi vine din nou rândul, să port participa la Liturghie, dacă starea asta in care ne aflăm se prelungeste! Suntem cateva sute de enoriasi (la Pasti suntem mii) si fiecare are dreptul de a participa, daca o doreste! Azi am fost abia primii 100…
Când se vor deschide granitele voi putea să ma spovedesc/impartăsesc si eu…
Vise!

19 gânduri despre „Hristos a înviat!

Adăugă-le pe ale tale

   1. Deci ni se cere sa credem ca o boala cumplita ne asteapta la colt!
    Ni se cere sa credem in niste masuri cretinoide!
    Ni se cere sa credem in ce spun politicienii nu specialistii
    ȘI LE ACCEPTAM PE TOATE CA NISTE VIERMI ACEFALI dar crestinilor le este interzis sa creada ca Dumnezeu (ca asta e in Potir!) nu imbolnavește!
    Chiar nu va e rusine de loc?

    Apreciază

   2. Cui îi spuneți „Nu vă e rușine”? Eu chiar nu cred în blasfemiile politicienilor și a celor cu aberațiile lor, Eu Cred cu tărie că Hristos se află în Sfântul Potir, cine se îndoiește nu este obligat să se împărtășească.

    Apreciat de 1 persoană

 1. O mare bucurie si o eliberare cand am reintrat in biserica dupa saptamani intregi de interdictie. De Invierea Domnului a trebuit sa stam acasa. Urmarisem sfintele liturghii LIVE pe FB, acolo avem o pagina a bisericii din Philly. Nu gasesc cuvinte edecvate pentru trairea de atunci, iar trairile continua .
  Doamne ajuta pe toata lumea! Nadejdea noastra este in Tine!

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: