Hristos s-a înălțat?

20200527_115755

Când am auzit prima data salutul „Hristos s-a înălțat!” am rămas cel putin la fel de interzis ca ceilalți frații de credință pe care eu ii salut duminică de duminică cu „Hristos a înviat!
Poate mă înșel, dar salutul ăsta de Înălțare este o găselniță nouă, pe care preoții o îngăduie, unii chiar o adoptă, nefiind neapărat o greșeală.
Sigur Înălțarea lui Iisus la ceruri este un eveniment deosebit, dar pe de o parte o astfel de înălțare au avut și Sf. Ilie sau Patriarhul Enoh, pe de alta sunt alte Praznice, Crăciunul în care nu salutăm cu „Hristos s-a născut!” sau de Botezul Domnului cu „Hristos s-a botezat!„care sunt cel puțin la fel de importante! Dar cine stie dacă în câțiva ani nu o să avem și așa ceva?
Hristos a înviat! Este un salut cu vechime și este o mărturie a credinței noastre! El se foloseste de cei mai mulți doar între Paști și Inălțare, uitându-se ca fiecare duminică pentru un creștin este un Paști! Că este așa o arata si canoanele (nu se îngenuchează, postește, nu se fac mătănii) cât și faptul ca pentru noi creștinii ziua Domnului este duminica, ziua Invierii!
Nici-un eveniment din viața lui Hristos nu este așa important ca Invierea! Căci vorba Sfântului Apostol Pavel (in scrisoarea către Corinteni): „Dacă Hristos n-a înviat, zadarnică este credința voastra !
Poate că nu ar fi rău în loc să introducem obiceiuri noi, să le cunoaștem pe cele vechi, mai întâi!

27.05.2020

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: